Havalar ısındı ve piknik zamanı geldi. Piknik hazırlığı yapan ben önce börek kek açma yaptım. Diğer kızlarda salatalar ve tatlıları yapacak ve termosta çay bana ait peki senin için piknikte olmazsa il. az yiyecek hangisi? #DeliMavi 4 HAZİRAN 2022
Piknikte olmazsa olmaz tek yiyecek çekirdek benim için. Bütün piknik anılarım çekirdek çitlerken başıma gelen olaylarla dolu😅 Bir kere teyzem hamaktan düştü ve ben elimdeki çekirdekleri atmamak için teyzemi tutmadım oysa atsam düşmeyecekti😂 Bir kere de çekirdek çitlerken yakar top oynamaya çalıştım ama arkama bakarak koşarken ağaca girdim 😅 Yani kesinlikle çekirdek olmalı
Çay, şeker, tuz, yağ salata için gerekli.. baharatlar olabilir, etler marine edilmişse lazım olmaz.. et tavuk vs.. tabak çatal ateş için kibrit ya da çakmak lazım olur. Salata malzemeleri
Biz sarma, börek yaparız bir gün önceden kahvaltı için , akşam üzeri de mangal yakılır
Büyük termosta yap çayı, piknik tabakları ve bardakları oluyor onlardan al.. Ufak bir tabur katlananlardan, sofra bezi gibi bir şey de olsun yanında.. Islak mendil, su, peçete de olsun..
Termosta çay, Börek, Çizkek, Sarma, kısır olabilir., Peçete, ıslak mendil, genelde dışardan alıyoruz çatal bardak koyup çıkıyorum hemen maksat temiz hava olsun.🤗Mangal yaparsak evde hazırlıyorum salatamı tüm malzemeyi koyup karıştırmıyorum kapağını kapatıyorum öyle gideceğimiz yere görede değişiyor durumlar🤗
Çöp üretmemek için yıkanabilen plastik tabak, bardak, mangal yakılmayacaksa evde uyduruk olmayan ekmeklere hazırlanmış değişik sandviçler, meyveler, biraz soğutulmuş kırmızı şarap, tirbüşon, yere sermek için bir örtü, çöpümüzü toplamak için poşet, kağıt peçete, müzik dinlemek için Bluetooth speaker, cep telefonunda iyi bir müzik playlist (internet olmayabilir), telefon için powerbank, içme suyu
Piknik mangalsiz sevmem yaa illa o mangal yanacak tavuk kanatlari kizaracak rakiyi acacaksin buzu atacaksin sigarayi yakacaksin firil firil esecek sonra eve geçip sonrası malum🤣
Yaprak sarması, poğaça, börek, kek ama düz kek değil ıslak kek, damla çikolatalı kek ya da fındıklı&cevizli kek.. Çekirdek mutlaka olmalı. Bardaklar, tabak gibi mutfak araçları muhakkak olmalı. Ve tabiki şeker
Antik bir radyo. 📻 İki şarap bardağı 🍷🍷 Vişne suyu Bir demet papatya 🌼🌼🌼 Güzel hazırlanmış kalpli görsellerle bir kahvaltı veya romantik bir yemek. 🤍✨ 🎼Hayaller hayatlar..