evde yapın.. youtube dolu videolarla. insanlar fiyatları kanıksayıp satın almaya devam ettikçe bu böyle sürer gider.. daha geçen gün bir çay üreticisi veryansın etti. benden 7 liraya aldıkları çayı marketlerde nasıl 70liraya satabiliyorlar diye.. bütüm sektörlerde birileri astronomik paralar kazsnıyor şu an. domates 5 liraya çıkıyor topraktan.. markette 30 lira.. normal değil bu durum. sahte bir hiperenflasyon yaşanıyor.. ve birileri suni olarak fiyatları arttırarak zengin oluyor şu an.. almayın.. kendiniz yapın.. firmalar satış durma noktasına gelince geri adım atmak zorunda kalır. peynirinizi kendiniz yapın. tavuğu marketten değil köylüden alın. sütü köylerden veya çiftlik mandıralarından alın. pahalı kola almayın. bimin kolasını alıverin bir kaç ay.. iki üç kereden sonra alışıyor insan. makarnanınızı bile kendiniz yapın. bakın fiyatlar nasıl düşmeye başlayacak. ama bu bilinç yok bizim insnaımızda. halen starbuckslar tıklım tıklım dolu.. b. k var. neyse...
Ya birader Coca Cola varken neden gidip dandik kolayı içiyim tadı tuzu yok bir şeyi yok el yapımı dondurma yapalım demi ulan mevzu da bu saten halk fakirleşiyor önceden yurt dışına gidip tatil yapmak lüksdü şimdi marketten magnum almak lüks
Alım gücümüzün düştüğünü artık biz ülkede yerleşiklerin ucuz iş gücü olduğunu ürettiğimiz şeyleri yurtdışında yaşayan ve döviz cinsinden kazanan şanslı azınlığın talan ettiği gerçeğini kabul etmeliyiz. 20 yıldır ısrarla devam eden yanlış seçimlerin sonucunu ödeme vakti hepimiz için. Mevcut tercihlerle Magnum ya da başka bişey 15 lira ya da başka bir rakam hiç sorun değil biz artık 1 lira dâhi tasarruf etmesi gereken insanlar olduk.
Faiz oranları artmadığo, üretime yönelik kamu harcamalarının olmadığı, sadece inşaat ve yollara yatırımın yapıldığı, ekonomide çarkların yabancı kaynaklarla döndüğü ve çözümlerin hep günü kurtaran planların olduğu bir ekonomik sistemde bunların olması çok normal. maalesef her gün bir önceki günü arayacağız.
Külah dondurmaya oranla ambalajlı dondurmalar, fiyat olarak hem daha uygun hem de daha sağlıklı.. Zira en son aldığım 3 top külah dondurmaya 25 TL ödemiştim.. Ayrıca uzmanlar ambajlı dondurmaların, açıkta satılan dondurmalara oranla daha sağlıklı olduğunu söylüyorlar.. Bilmediğimiz, hijyen kurallarından emin olmadığınız yerlerden açıkta satılan külah dondurma almamamız gerektiğini belirtiyorlar haberlerde her daim.. Dünde bir haber izledim.. Dondurma eğer ki eriyip tekrar dondurulmuş ve satışa sunulmus ise içinde kristal ve mikro organizmalar oluştuğu içi gıda zehirlenmesine bile yol açabiliyormus.. Hijyen koşullarını bilmediğimiz yerlerden külah dondurma almak insan sağlığını riske atıyormuş..
zaten ne o oyle sokka ortasında dondurma elınızde yalıyon emikliyon falan . ayıp edep ya hu.
muhafazakar hukumetımızde zaten bunu onleme amacı ıle zam adı altında tutun ve tutun mamullerı ıle alkollu ıceceklere ve bu tarz urunlere zam ustune zam yaparak onunu kesmeye calısıyor.
ayrıca son yıllarda basa bela olan trafık ıcınde akaryakıt fıyatlarını artırarak ve her sokaga polıs dıkıp ceza yazdırarak trafıgı azlatma yoluna gıtmektedır.
reısten allah razı olsun trafıkte rahatladı daha rahat ıse gıdıp gelebılıyoruz artık.
Abartma ya bende akpim ama sen çok abarttin pahalilik çok kötü millet ne yapacağını şaşırdı sen trafik azaldi diyosun böyle düşünen tek kişi sen olabilirsin çok paran var ya da
Şuraya bak, ülke parça parça satıldı. Çöktü yok olduk neredeyse. Elin lanet pakistanlısı, afganı, suriyelisi ülkemde keyif yapıyor. Kadınlarımıza tacizden başka bir şey yapmıyorlar. Ama Erdoğanın kardeşleri oluyor. 1 tane miting yok. 1 tane grev yok. 1 tane hakim yok 1 tane polis yok. Ülkede sadece 1 tane DİKTATÖR VAR. SONUNA KADAR HAL EDİYORUZ.
ne dondurması be. eskiden fakirin yemeği soğan domates biber di. şimdi domatesin kilosu olmu 30 tl biber olmuş 50 tl. eskiden inşaatlarda işçiler parasızlıktan üzüm peynir ekmek yerid. şimdi üzümü n kilosu olmuş 70 tl.
artık fıkara yemeği de lüks oldu inekler gibi çayır çimende otlanacağız
Geçen sene baya aldım yedim. O zaman bile pahalıydı. Sezonu erken açtım bu sene yiyebildiğim kadar ucuza cornetto yedim. Magnum maalesef yemedim. Magnuma karşı isteğim eridi, 4-5 tane gömmedikten sonra orada çürüsün daha iyi. Cornettoda bile iki tane yeme isteği oluşuyor. Cate dor bile bir günlük oluyor ailede üç kişi yer. Bari daha fazla yeriz, Maraş dondurmalarına bile zam geliyor. Bu mu yani. Bıktık. 😏 Ucu millete dokundu. Gördü artık millet.
4 sene önce askerdeyken tanesine 2.5 lira ödeyip alıyorduk. Günde 2-3 tane yerdim. 😅 Şimdi dondurma değilde benzine çalışıyorum, motosiklet sürmek daha keyifli geliyor. Litresi 50 lira olsa yine az da olsa gezerim.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Magnum ben kendimi bildim bileli zaten lüks , sende magnum yemesin olur biter.
Parmak dondurmalar var mesala onlardan ye tadı buz yiyormussun gibi oluyor ama içini serinletiyor en azından
Yâda param yok dondurma bana haram diyorsan su koy buzdolabına soğuk Su iç dikkat et devamlı soğuk Su içersen boğazların şişer zatürre olursun Allah korusun...
Yükselen fiyatlara o kadar alıştım ki bak şu bu kadar olmuş denilince e normal diyorum, normal geliyor artık sanırım şeyden kaynaklı şükretme sendromu yüklediler ya bünyemize ondan dolayı olsa gerek. 15tl iyiymiş çok şükür
Umarım en ucuz dondurma 50 tl olurda çocuklarına 1 dondurma bile alamadiklarinda anlarlar o zaman bu iktidarı başımıza bela ettiklerini. Çünkü ne olsa anlamıcaklar belki çocuklarının tepkilerinden uyanırlar.
Niye bu ülke kabile devletimi burası Surinam mi ne liderler geldi geçti ülke yerinde duruyor 100 yıldır. Bu safsataları geçin artık. Onları biz seçiyoruz gözünüzde bu kadar putlaştirmayin.
100 TL olur inşallah , geçen gün Türkiye'den arkadaşlarım yağ fiyatları uçtu 160 oldu dedi... Gerçekten ucuz dedim...300 olsun.. dedim... Acımıyorum size ... kendi elinizle kendinize kazık çaktınız dedim.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Biz geçinemiyoruz Ayda 5 bin tl kazanıp kirada olanlar 3 çocugu olanlar nasıl geçiniyo acaba zaten çocukların okul masrafı her ay 2 bin tl tutuyo 1,500 kira geriye 1,500 kalıyo buda gıda alışverişine gidiyodur her şey çok pahalı regliyim kendime gofret alamadım
Yaw bunları pahalatma emrini kim veriyor moruk ya. Devlet mi satıcı mı yapıyor böyle ne koyun halkız anca Twitter şekil şukul yapalım. Diğer ülkelerde bi tık zam oluyor. Adamlar beni ülkeyi ayağa kalkıyor. Biz ne cins bi milletiz
@-ᴡiɴᴄʜᴇsᴛᴇʀ beni aradın diyen yok. 17 saatlik görüşe 2 saat önce cevap vermişsin ve üstüne çok görüş daha yazılmış erken olarak beni takip etmiyorsun nasıl önüne çıkabiliyor
Isterse 10 kuruş olsun.. Her gün Müslümanları katleden, zorbalık la ülkeyi gasp eden israil alçaklarının malına verecek param yok.. Yerli ürünler ve açık dondurma tercih ediyorum..
diger urunlere gore iceriginin maliyeti yuksek.. en basiti onunuze gelene kadar eksi kirk ile eksi onbes arasinda korunuyor acilmadan cozulmeden tasiniyor... bu gun magnumda kullanilan sutun ana ve yan urunlerin kilogram fiyatina mazot basda olmak uzere nakliyat maliyetlerini arastirin derim
Arkadaşlar kaçırdığıniz bir şey var. Rakamların değeri aynı bizim paramız değeri yerlerde olduğu için size pahalı geliyor. Oysaki gerçek şu ki ; Bizim Paramız Değersiz...
Bu ülkede her şey lüks; sinemaya gitmek, dışarda yemek yemek, mangal yapmak ( 2kg mangal kömürü 40 TL), içki içmek, sigara içmek... vs. bunlara dondurma yemeyi de ekleyelim : ))
Magnum yimeyiver sen de. Git buzlu su iç. Bu kadar lükse alışmayın. Ne var yani magnum yimediyseniz. Kurtuluş Savaşında da mı magnum vardı.1854 yılında magnum mu vardı? (max akp kafası)
Magnum yemeyin siz de AOÇ yiyin. Lafa gelince herkes Atatürkçü ama Atatürk’ün kurduğu yerin dondurmasını yemeyip magnum tercih ediyorsunuz. Hiç mi yerli malı haftası kutlamadınız.
Hayatım da ilk defa bi kere magnum yemiştim o da bi kız ısmarlamıştı sınıftan. Sonra hiç yemedim zaten, müptelası da değilim. Bana fark eden bir durum olmadı.
Evde artik krem santiyi dondurup dondurma diye onu tuketecegiz ustune de alabilirsek bir damla cikolata ve kakao dokeriz baska dondurmaya benzetip yiyecek bir sey yok
Aslında magnum dondurma kendin de yapabilirsin hem de doğal içerik 1 muz dilimi 1yemej kaşığı fındık ezmesi tahin (isteğe bagli) 1 tatlı kaşığı bal ya da tozseker Hepsini blender geçir Dondurma silikon kalıp varsa onda dondur 1 saat sonra çikolataya batır eğer yoksa da bir kapta dondur üstüne çikolata erit (magnum crack oluyo) Dondurmalar hem pahalı hem de içerik dogal değil
Bu dondurma fiyatları gerçek değil bu arada. Sanırım burası bakkal. Magnum 12₺ diğerleri de daha düşük. Tabi yinede pahalı. Her gün dondurma yiyorsak artık haftada bir yiyoruz.
Canımdan önemli değil canım istediği zaman gider alırım 😀fiyatları da artık normal buluyorum alıştık, magnum zaten herzaman en pahalı dondurmalar arasında yer ediniyordu
Normal abi süt ve süt ürünleri pahalandı. Onu geçtim bizim ülke de zaman geçmiyor ki her şey pahalı. 25 yaşındayım hiç bir şeyin ucuzladığını görmedim ki
Sokağınızda mahallenizde açık dondurma satan abiler var 15 ₺ ya bundan daha çok ve güzrlini yersiniz. Üstelik çikolata soslarıda var ve magnumdan daha güzel.
Bimde ki kaşar peynir 85 TL olmuş. Mağnum 20 de olsa psikolojik olarak sarılmam ama gıda sektöründeki 3 kat artış markete gittiğimde sinirlerimi bozuyor