Kızım, Babalar Günü için pasta yapmak istiyor. Okulda ödev vermişler açıkçası. Ama güzel ve değişik bir şey yapmak istiyoruz. Babalar günü için pasta tarifleri verir misiniz? <3
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- +1 yıl
Baba..
Kimimiz için bu kelime özlem, kimimiz için ukte, kimimiz için de yoğun sevgi barındırıyor.
Babalarımızın hayatımızdaki ehemmiyeti yadsınamaz bir gerçek..Bilhassa kız çocukları için babanın yeri apayrıdır.
Biz kızlar kaç yaşına gelirsek gelelim babamızın bizi salıncakta sallamasını, o çocukluğu tekrar tekrar yaşamayı içten içe isteriz aslında ❤Babalar Günü için Pasta Tarifi
Sormuş olduğunuz soruya binaen bende bir pasta tarifi paylaşmak istiyorum.
Kızınızla beraber mutfakta harika bir pasta yapmak paha biçilmez olacaktır ❤Küçük şefinizle birlikte yapacağınız pastanın tarifini veriyorum 🤍🤍
Umarım yardımcı olabilirim..
Şimdiden afiyet olsun diyorum 😊Yaş Pasta Tarifi
Keki İçin Malzemeler;
- 2 su bardağı un (500 ml)
- Göz kararı kadar damla çikolata (damla Çikolatayı una bulayın, dibine yapışmaması için una bulamak gerekiyor)
- 3 yumurta 🥚🥚🥚
- 1 su bardağı şeker (250 ml)
- 1 su bardağı süt (250 ml)
- 1 su bardağı sıvı yağ (250 ml)
- Kabartma tozu
- Vanilin
Kullancağımız bardak ölçüsü 250 ml olmalı.
Kreması İçin Malzemeler;- 2 adet Vanilin
- 3 paket krema (bir paket krema 200 gram olmalı, toplamda 600 gram krema kullanıyoruz)
- 25 gram hindistan cevizi 🥥 (25 gram hindistan cevizini kremanın hepsine değil yarısına ekleyeceğiz. Hazırlanan krema yarıya bölünüyor ve kremanın yarısına 25 gram hindistan cevizi ekleniyor.)
Ganaj İçin Malzemeler;Ganaj; bir çikolata sosudur, ayrıca pastanın üzerinde çok güzel duruyor..
- 200 gram bitter çikolata
- 1 paket 200 gram krema
Yaş Pasta Yapım Aşaması;İlk evvela kekimizi yapıyoruz. Damla çikolatalı kek yapıyoruz ve kekin içinde böyle çikolata parçacıkları oluyor, haliyle çikolata tadı da oluyor ve tadından yenmez oluyor 😍
- 3 yumurta ve 1 su bardağı şeker (250 ml şeker) mikserle ya da bir çırpıcıyla beş dakika boyunca çırpılır. Köpürecek ve beyaz olacak.
- 1 su bardağı sıvıyağ (250 ml) ve 1 su bardağı sütü (250 ml) süt ekleyelim. Azıcık karıştırsak kâfi.
- 2 su bardağı un (500 ml) un ekleyelim karışıma. Karıştıralım iyice.
- Vanilin ve kabartma tozunu kek hamurunun içine ekleyip karıştıralım.
- Göz kararı olarak ayırdığımız damla çikolatamızı az una bulayalım ve kek hamurunun içine una bulayıp karıştırdığımız damla çikolatamızı ilave edelim.
Burdaki püf nokta; hazırladığımız kekin, kremanın ve ganajın soğuk olması.
Hepsi soğuk olmalı.- Eritmiş olduğumuz margarinle yuvarlak kelepçeli kek kalıbını yağlayalım.
- Yağlanmış kek kalıbına az un serpelim Ve kek kalıbını elimizle sallayalım, un kek kalıbının yağlanmış her yerine bulansın
- Ve yağlanmış kek kalıbının içine kek hamurunu dökelim.
- İçine kek hamurunu döktüğümüz kek kalıbımızı üç kez tezgaha vuralım
- Ve 180-200 derece fırında 30,40 dakika kadar pişirelim.
- Kekin pişip pişmediğini kürdan testi yaparak öğrenebiliriz.
Kekimiz pişe dursun 😊 o sırada kremamızı hazırlamaya geçelim.
- 3 paket kremayı geniş bir kaba koyalım ve paket Vanilini çırpıcıyla çırpalım, katı olana kadar çırpalım. Kremayı ters çevirdiğimiz zaman dökülmeyecek kıvamda olmalı.
- Hazırlamış olduğumuz bu krema kekimizin hem iç hemde dış kreması olduğu için kremayı ikiye ayırıyoruz, yarısını başka bir kaba alalım kremanın.
- Kremalardan birisinin içine 25 gram hindistan cevizi ilave edelim ve kaşıkla iyice yedirerek karıştıralım. Hindistan cevizine bayılırım ben 😍 Bence kremanın içine de çok yakışıyor 😊
- Ayırmış olduğumuz kaplarda kremanın ağzını kapatalım ve buzdolabına koyalım ve soğusunlar
Kremamız soğuya dursun 😊 O esnada ganajımızı hazırlamaya geçelim.
- Tenceremizin içine 200 gram kremayı koyalım. Kremamız fokurdaya fokurdaya kaynamayacak, ısınması gerekiyor. Kremanın ısındığını gördüğümüz vakit hemen ocaktan alalım ve içine 200 gram bitter çikolatayı üçe bölerek ekleyelim, bir anda eklemeyelim. Yavaş yavaş ekleyelim, karıştıralım. İyice kivam alana dek karıştıralım ve kivam alınca da soğumaya bırakalım, dolaba kayalım hazırladığımız ganajı.
Kreama ve ganaj hazırlanırken kek fırından çıkmıştır 😊
Kekimiz soğumalı.- Keki ters çevirip geniş bir tabağın içine koyalım.
- Keki ortadan ikiye keserken bıçak ve ip kullanalım, bıçak ve ip yardımıyla Keki nasıl keseriz, onun linkini de hemen buraya bırakıyorum 🌻
- Ortadan ikiye kestiğimiz kekimizin alt kısmına hindistan cevizli kremayı sürelim.
- Ve üstüne dilimlediğimiz muz 🍌 ve çileği 🍓 ekleyelim.
- Diğer Keki üstüne yerleştirelim.
- Büyük spatulayla pastanın her yerini hindistan cevizli olmayan 😊 diğer kremayla kapatalım, pastanın her yerine sürelim o kremayı.
- Ve üstüne ganajımızı dökelim. Ganajımızı tepeden dökelim. Spatula yardımıyla akışını sağlayalım. Mükemmel bir görüntüsü olacak.
- Üzerini çikolata, Nestlé gofret ve çilekle süsleyelim.
Pastamızın böyle bir görüntüsü olacak.
Tüm babaların babalar günü kutlu olsun şimdiden 🌺🌺🌺🌺🌺🌺32 Yorumla- +1 yıl
Yapay Zeka Cevapladı
Soru SorTabii ki! Babalar Günü'nü tatlı bir sürprizle kutlamak harika bir fikir! Size klasiklerden farklı, eğlenceli ve lezzetli bir pasta tarifi vereyim; "Çikolatalı ve Fıstık Ezmeli Pasta". 🌰🍫 Bu pasta, hem tatlı hem de tuzlu lezzetlerin mükemmel uyumunu sunar.
- Öncelikle, iki katlı bir çikolatalı kek hazırlıyoruz. Hazır kek karışımı kullanabileceğin gibi, ev yapımı da harika olur!
- Kekler soğuduktan sonra arasına ve üzerine cömertçe fıstık ezmesi sür.
- Şimdi en eğlenceli kısmı: Üzerini eritilmiş çikolatayla kaplıyoruz. Çikolata tamamen donduktan sonra, pastayı biraz daha süsleyebilirsin. Üzerine fındık, ceviz veya hindistan cevizi serpebilirsin mesela. 🍰🥜
- Bu pasta yapımı oldukça kolay ve yemesi son derece keyifli bir tatlıdır. Hem senin hem de kızının eğlenerek yapacağından eminim! Mis gibi kokular kaplayacak mutfağı, babanız da bu tatlı sürprize bayılacak! 😄 Afiyet olsun!
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
37
Cevap
26Cevap
- +1 yıl
Cupcakelerde kek pişirip üzerini kremalarla renklendirip, görselde göründüğü gibi farklı renkte başka bir kremayla istediginizi yazabilirsiniz..
40 Yorumla - Gizli Üye(45 üstü)+1 yıl
Merhaba,
Babalarımızı yılda bir kez Haziran ayının üçüncü haftasında mutlu ettiğimiz bu özel gün için güzel bir pasta tarifi aradığını duydum. Hem pratik hem eğlenceli hem de maliyeti cep yakmayan birkaç fikirle karşıma geldim. Benim önerim "emoji baba çocuk pastası"Emoji baba-çocuk pastası nasıl yapılır?
Öncelikle malzemeleri hazır edelim.
- 3 yumurta
- 2 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı süt
- Yarım bardak sıvı yağ (tercihen ay çiçek)
- 1 bardak toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- Zerdeçal ya da sarı gıda boyası
- Kremşanti
- 2 bardak süt
- 1 paket eritelecek bitter ya da sütlü çikolata (süsleme için)
Pasta yapım aşaması nasıl olacak?
- Öncelikle üç yumurtayı şekerle 3 dakika kadar çırpıyoruz.
- Ardından sıvıyağ, süt, vanilya, kabartma tozu ve karbonatı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Yaklaşık 1, 5 dakika kadar böyle çırpıyoruz.
- Yuvarlak kek kalıbına döktüğümüz karışımı altı üstü 160 derece fırında güzelce 30 dakika pişiriyoruz.
- Fırından çıkan keki iki eşit parçaya döküyoruz. Üzerini süt ve suyla hafifçe ıslıyoruz.
- İçerisine muz, çilek, böğürtlen, reçel hangisinin tadını seviyorsanız ekleyebilirsiniz. Muz ve çilek mükemmel oluyor.
- Ardından 2 paket kremşanti artı 2 bardak soğuk sütü karıştırıyoruz.
- En son içinezerdeçal ya da sarı gıda boyası ekleyip tekrar çırpın.
- Son aşamada bu karışımı kekin çevresine sürün ve içini meyvelerle doldurduğunuz bu kekin çevresini bu sarı kremşantiyle gezin.
- Son olarak ben öari usulü eritttiğiniz çikolatayla sevdiğiniz 2 emojiyi yapın. İşlem tamamdır.
Pasta süslemeyle ilgili diğer öneriler nelerdir?
Kızlar Bir Adım Ö Harf kalıpları
Dilerseniz harf kalıplarına çikolata eritip donması için 2 saat buz dolabında bekletip, pastanızın üzerine bu çikola harflerle yazı ve sayılar yazabilirsiniz.
Krema torbası
Bu zor gelirse, bir kremşanti torbasının içine doldurduğunuz kremayla pastanızın üzerine "babalar günün kutlu olsun babacığım", iyi ki varsın tarzında yazılar yazabilirsin. Bu çok daha pratik bir yöntemdir.
Cupcake pasta da yapabilirsin
6-12-24 adet Cupcake'i fırından aldıktan sonra üzerine kremşanti ve meyve koyup, harflerle üzerine güzel şeyler yazabilirsin, bu da çok şık bir sunum olacaktır.
Son olarak babalar çocuklarının en önemli kılavuzudur, hayattaki rehberi ve görüş açısını belirleyen kişilerdir. Babalarımızın üzerimizdeki emeği aslında düşünülenden çok daha büyük bu nedenle. Bu vesileyle evin sorumluluğunu taşıyan babalarımızın babalar gününü kutluyorum. 💐❤️
10 Yorumla
BABAM BÖYLE PASTA YAPMAYI NERDEN ÖĞRENDİ Dr. Oetker
Pandispanya keki 4 adet yumurta
4 fincan şeker 4 fincan un 1 yemek kaşığı nişasta
Kabartma tozu Vanilya
1 fincan ılık su
Şeker ve yumurtayı 10 dk kadar çırpın.
Un, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çok az çırpın (un karışana kadar).
1 fincan ılık su ekleyin hamura iyice karıştığından emin olun.160 derecede 30 dk kadar pişirin.
Kremasi için
3 yemek kaşığı un
3 yemnek kapğı şeker
3 su bardağı sut 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı tereyağı.
2 paket krem şanti Yarım su bardağı süt.
Yaptığımız krema soğuyunca hiç pütürcük kalmayacak. şekilde çırpın krem şantinin içine döküp çırpın.
Sünger kek hazır 🤩
Keki 2 parçaya ayırın.
1 Fincan süt ile kekinizi ıslatın.
Krema-çilek- krema.
Diğer parçayı üzerine kapatıp kalan krema ile üzerini kaplayın (süsleme için kremadan 1 tatlı kaşığı ayırın).
Kürdan lle kramadan gözler yapın üzerine damla çikolata bastinin.
Veeee hazır 🤩30 Yorumla- +1 yıl
Kek için 6 adet yumurta1 su bardağı şeker1 çay bardağı süt (Ben çikolatalı süt kullandım )1,5 su bardağı un1 çay kaşığı tuz1 paket kabartma tozu1 paket vanilin1 yemek kaşığı kakaoİçi için 3 rendelenmiş elma1 su bardağı şekerÜstü için Hazır pasta kremasıPasta süsleriHazırlanışı Yumurta sarı beyaz ayrılacak şekeri sarılarla çırpılacak, tek yöne çırpılacak , akışkan bir kıvam olacak , süt veya şu yedire yedire ilave edilecek. Kabartma tozu, un, kakao, vanilya, eklenip spatula ile karıştıralacak mikserin çırptığı yönde karıştırılacak. Ayrı bir kapta yumurta akları ve tuz çırpılacak ya da en düşük mikser devri ile çırpılacak, beyaz köpük köpük olacak iki karışımı birleştirip spatula ile yedireceğiz. Homojen hale gelince kelepçeli kek kalıbına dökülerek 180 derecede 30 dakika pişecek. Kelepçeli kalıba koyduktan sonra spatula ile küçük darbelerle vuracağız içindeki hava kabarcıkları kaybolması için bunu yapıyoruz. Elmaları soyup rendeleyin.1 su bardağı şeker ile kavurun isterseniz tarçın ilave edebilirsiniz. Hazır pasta kremasını tarif edildiği gibi hazırlayın. Krema torbasına koyun soğuyan keki bıçak yardımı ile kesin ikiye bölün kelepçeli kalıba koyun. Tabanı üstüne krema ve hazırladığımız elmalı içten koyun. Tekrar krema sürdüm spatulam ile düzelttim. Üst katı koydum spatulam ile krema sürdüm. Krema torbasında ki krema ile süsledim ve pasta süsleri ile tamamladım. Yapacaklara afiyet olsun 💐
00 Yorumla Çilekli Brownie Bir rica; sitedeki en çok pişirilen tariflerden biri olan bu kurabiye tarifinin tüm aşamalarını ve püf noktalarını, en ufak bir detay atlamadan aşağıda veriyorum. Buna rağmen problem yaşayanlar veya herhangi bir konu hakkında sorusu olanlar bana yazmadan önce aşağıdaki yorumları ve cevaplarımı okuyabilirse çok büyük ihtimalle sorularının cevaplarını alacaklardır. Sevgilerimle. Brownie için Malzemeler290 gr bitter çikolata (parçalanmış)90 gr (6 yemek kaşığı) tereyağ3 yumurta150 gr (3/4 su bardağı) şeker1 çay kaşığı vanilya özütü1 çimdik tuz140 gr (1 su bardağı) un1/2 su bardağı beyaz çikolata (parçalanmış) Yapılışı- Fırınınızı 150 derecede ısıtın.- 20 cm'lik kare bir kek kalıbının tabanını ve yanlarını biraz yumuşak tereyağ ile yağlayıp, tabanından dışarıya doğru hafifçe sarkacak şekilde bir yağlı kağıdı kesip yerleştirin. - Orta boy bir tencerede tereyağını eritin, ateşten alıp içine çikolataları ekleyin ve spatula ile çikolatalar eriyene kadar karıştırın. (Bu işlemi mikrodalgada da arada bir çıkartıp karıştırmak suretiyle yapabilirsiniz.)- Mikser kabında yumurta, şeker ve vanilyayı çırpın.- İçine yavaşça erimiş tereyağlı çikolatayı akıtarak çırpmaya devam edin.- Un, tuz ve beyaz çikolatayı da ekleyin ve sadece karışana kadar çırpın.- Kare kalıbınıza karışımı dökün ve fırında yaklaşık 35 - 40 dakika pişirin. (Browniede sevdiğiniz kıvam daha cıvıksa o zaman pişme sürenizi 30 dakikaya düşürebilirsiniz.)- Çıkartıp soğumaya bırakın. Üst Katman1 su bardağı minik minik kesilmiş çilek200 gr erimiş bitter çikolata- Soğuyan brownie’nizin üzerine çilekleri ince bi katman halinde serin. (Tepeleme yapmayın)- Benmari usulü veya mikrodalgada erittiğiniz çikolataları dökün ve ince bi katman halinde yayın.- Buzdolabına koyun.- Çikolatası donduktan sonra sıcak sudan geçirip kuruladığınız bir bıçakla dilimleyin ve servis edin. Bon Appétit!
00 YorumlaÖncelikle Pandispanya yapmalısınız.
Pandispanya için malzemeler:
6 adet yumurta1 su bardağı toz şeker1/2 çay bardağı sıcak su1 su bardağı mısır nişastası1 paket kabartma tozu1 su bardağı un
Yapılışı:
Yumurtaların akını ve sarısını ayırıp iki farklı çırpma kabına alın.
Kullanacağınız yumurtaların akının ve sarılarının birbirine karışmamasına özen gösterin. Bu durum hamurun iyi kabarmasını engeller.
Şekerin yarısını yumurta akına ekleyin ve katılaşana kadar çırpın. Akları çırpacağınız kabın ıslak ve yağlı olmamasına dikkat edin.
Şekerin geri kalanını yumurta sarılarına ekleyip krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Suyu ekleyin. Nişastayı un ve kabartma tozu ile beraber eleyip azar azar üzerine katın.
Çırpılmış yumurta aklarını unlu karışıma, yavaş yavaş alttan üste doğru karıştırarak yumurta akını söndürmeden 3 aşamada ekleyin.
Bekletmeden yağlayıp, kelepçeli kalıba döküp, önceden ısıtılmış 180 derece fansız fırında 40 dakika pişirin.
Kaç katlı olmasını istiyorsanız ona göre kesin.
Ardından kek için kremasını ve neyli olmasını istiyorsanız malzemeyi (meyveli çikolatalı vs) kremaya karıştırın. Üzeri için de krem şanti ve süslemeler kullanabilirsiniz. 🍰🦄00 Yorumla- +1 yıl
AĞLAYAN PASTA MALZEMELERİ
4 adet büyük boy yumurta
1 su bardağı toz seker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı tepeleme kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 fiske tuz
2-2.5 su bardağı un
Üzeri için:
1 su bardağı süt
2 paket krem şanti
1 paket bitter çikolatalı hazır sos
1 litre süt
AĞLAYAN PASTA TARİFİ
Öncelikle yumurtaların beyazını ve sarısını iki ayrı çırpma kabına ayırın. Yumurta beyazını bir fiske tuz ilavesi ile kar haline gelene kadar mikser yardımı ile çırpın.
Ardından yumurta sarılarını toz şeker ilavesi ile köpük köpük olana kadar çırpın ve sıvıları ilave edin. Kısa bir süre daha çırpın. Ardından eleyerek un, kabartma tozu, kakao ve vanilyasını ilave edip tekrar karıştırın.
Kar haline getirdiğiniz yumurta akını bu karışıma ilave edip, bir spatula yardımı ile alttan üste doğru hep aynı yönde yumurta köpüğünü çok söndürmeden karıştırın. Son olarak yağlanmış tepsiye dökün ve ısıtılmış fırında 170 derecede iyice pişirin.
Pişen kek biraz ılınınca üzerine bir su bardağı sütü eşit olarak gezdirin. Ardından hazırladığınız kremşantiyi sürün. Bir süre dolapta dinlendirin.
Son olarak bitter çikolatalı sosu pişirin ve biraz soğuduktan sonra kekin üzerine eşit bir şekilde yayın. Dolapta en az iki saat dinlendirip arzu edilen şekilde süsleyip servise sunabilirsiniz.01 Yorumla- +1 yıl
Gülen pasta var mı
- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Tarifi İçin Malzemeler
-Keki İçin;
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
-Keki Islatmak İçin;
1 su bardağı süt
-Üzeri İçin;
1 paket krem şanti
1,5 çay bardağı süt
2,5 su bardağı Hindistan cevizi
1 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
Çikolata Ganajı İçin;
200 ml sıvı krema
-Nasıl Yapılır?
160 gr çikolata (100 gr sütlü çikolata, 60 gr bitter çikolata)
İlk olarak, 26 cm çapındaki kelepçeli kalıbımızın tabanını pişirme kağıdı ile kaplayalım.
Çırpma kabına yumurta ve şekeri alarak, beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
1 çay bardağı sütü ekledikten sonra; un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ilave edelim.
Malzemelerimiz güzelce karışıncaya kadar çırpalım.
Kek hamurumuzu, kelepçeli kalıba boşaltalım.
Önceden ısıttığımız 170 °C fırında, yaklaşık 25-30 dakika pişirelim.
Fırından aldıktan sonra, soğumaya bırakalım.
Üzeri için, krem şantiyi süt ile koyulaşıncaya kadar çırpalım.
Hindistan cevizi ve pudra şekeri ekleyerek, güzelce karıştıralım.
Çikolata ganajı için, sıvı kremayı kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtalım. Çikolatayı ekleyerek, eriyinceye kadar karıştıralım. Biz çikolatanın 100 gramını sütlü, 60 gramını bitter çikolata kullandık.
Soğuyan kekimizin üzerine, sütümüzü gezdirerek ıslatalım.
Hazırladığımız Hindistan cevizli karışımı, kekimizin üzerine boşaltarak üzeri tamamen düz olacak şekilde yayalım.
Son olarak iyice soğumuş olan çikolata sosumuzu, pastanın üzerine dökelim ve 3-4 saat buzdolabında dinlendirelim.
Daha sonra üzerini dilediğiniz şekilde süsleyerek, servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun. :)00 Yorumla - +1 yıl
Vişneli Turta Pasta (Almanya’nın İtfaiye Pastası) Tarifi İçin MalzemelerHamuru için:250 gram un125 gram tereyağ60 gram tozşeker1 adet yumurtaDolgusu için :1 konserve vişne veya kiraz (250g)1 vişnenin suyu (300ml)100 gram şeker3 yemek kaşığı mısır nişastası (50gr) Kıtırları için:70 gram un70 gram tozşeker70 gram tereyağ70 gram fındık kırıkları1 çay kaşığı tarçın (arzuya göre) Üzeri için:2 poşet krem şanti300ml soğuk sütBiraz çikolata parçacıklarıVişneli Turta Pasta (Almanya’nın İtfaiye Pastası) Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleHamur için tüm malzemeleri yoğurun, açın ve yağlanmış kelepçeli (28 cm) kalıba yerleştirin.3-4 santimetre yüksekliğinde bir kenar oluşturun. Vişnelerin suyunu süzün ve üstüne yayın. (suyunu saklayın). Jölesi için vişnelerin suyunu , şeker ve nişasta ile kaynatın, jöle gibi koyulaşınca hemen vişnelerin üzerine yayın. Kıtır için olan malzemeleri kabaca yoğurun ve vişneli harcın üzerine yayın.170 derecede önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin. Pastayı tamamen soğumaya bırakın (4-5 saat), en iyisi geceden ertesi günü yapmak 👍. Soğuduktan sonra soğuk sütü krem şanti ile çırpın ve servis yapmadan önce kekin üzerine yayın, çikolata parçalarıyla süsleyin. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🥰. Not: geceden pastası (kremasız) yapıldığında ertesi güne dışarda bekletin buzdolabında değil 👍. Malzemele biraz fazla ama tadı güzell
00 Yorumla Alt tabanı için 2 paket burçak bisküvi3 yemek kaşığı tereyağArası için 1 litre süt1 su bardağı şeker1 su bardağı irmik1 su bardağı hindistan cevizi2 yemek kaşığı tereyağ1 paket vanilyaÜzeri için 160 gram çikolata bitter ve sütlü1 paket kremaBisküvileri rondodan geçirip eritilmiş tereyağ ile karıştırıp kelepçeli kalıbın altına yayıyoruz. Buzdolabında bekletiyoruz. Arası için tereyağ, vanilya ve hindistan cevizi hariç tüm malzemeleri karıştırıp pişiriyoruz. Piştikten sonra diğer malzemelerinde ekleyip hepsini karıştırıyoruz. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra bisküvilerin üzerine döküyoruz. Üzeri için kremayı ısıtıp çikolataları içine kırıp eritiyoruz. Çikolatanın daha sert olmasını isterseniz krema miktarını azaltabilirsiniz. Ganajı irmiğin üzerine döküyoruz dolapta bir gece bekletip servise sunuyoruz afiyet şeker 🍫. Not ben yaptım harika bir tarif yutuptan nefis yemeklerim kanalından almıştım bu tarifi üzerine dilerseniz kırema ile babasına güzel bir not yazabilir tatlı kızınız.🙂
00 Yorumla- +1 yıl
Ben marketten iki tane pandispanya, puding, süt ve üzeri için süslemeler alıp o şekilde iki pandispanyayı birlistirerek çok güzel pasta yapıyorum. Alternatif olarak klasik buskivili pastayı streç filmle yuvarlak ya da kare olacak şekilde yapıp buzlukta 1-2 saat bekletince de çok güzel doğum günü pastası oluyor. Klasik kek/pandispanya yapıp üzerini de susleyebilirsin, yine buskivilerle babanın isminin baş harfini yapabilirsin. Alternatif çok. Ben en son ofiste tencerede sufle ile arkadasima doğum günü yapmıştım çok beğenmişti.
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl
sos alıyorsun
baya bi çiğ köfte alıyorsun
sonra çiğ köfteyi pasta şekline getiriyorsun
sonra sosu pastaya sürüyorsun
sonra lahmacun marul ve turşu biberi alıp süs olarak koyuyorsun
al sana pasta kalıp alıp kalp şeklinde yaparsan baban daha çok sevinir bir de çiğ köftede kullanılan sosları alıp babanın ismini yazmanı tavsiye ederim içecekte ayran al iyi olur30 Yorumla - +1 yıl
hemen hafif ve pratik bir tarif vereyim küçük hanım mutlu olsun <3
1 paket petibör bisküvi (bebe bisküviside olur)
1 paket puding (çikolatalı, muzlu, çileklik vs hiç farketmez)
toz hindistan cevizi
kremşanti
bor bir cama ya da kelepçeli fırın tepsisine serin yağlı kağıdı, alta bisküvileri koyun sonra yanlarada bisküvileri dikine koyun, ortaya krem şantiyi dökün (nasıl yapılacağı paketin arkasında yazıyor) sonrada üzerine pudingi dökün ılık olsun (paketininüstünde yazıyor yapılışı) sonra bisküvileri toz haline getirip üzerinde boşluk kalmayacak şekilde serpip dağıtın, tekrar üstüne pudingten kalanı koyun ardından hindistan cevizi ve bu kadar <3 meyvelerlede süsleyebilirsiniz mis gibi <310 Yorumla Kızlar Bir Adım Öne önce hazır pasta tabanı ya da el emeği güzel bir kek yap unu az koy daha çok pandispanya hamuruyla normal kekin karışımı olsun daha iyi oluyor hem ne yumurta kokar ne de çok zor kesilir. Sonrasında güzel bir iç harç hazırla muhallebi yapabilirsin bence meyveli daha iyi ama kakao katarak yoğun lezzetli de yapabilirsin. muhallebiyi her kata sür (krem şanti ya da pastacı kreması çok sevmiyorum ben pastaya yavan tat katıyor) muhallebi ince olsun çok kalın tutma kremayla açabilirsin ya da krem şanti ile sonrasında pastayı az ıslat çok kutu olmasın şekerli su ya da süt kullanabilirsin. Muhallebiyi her kata sür ve süsle 🤝
00 YorumlaTam da ben şimdi kalkıp hazırlayacaktım.2 tane pasta kekinin arasına sevdiğiniz meyvelerden dizin üzerine krema ile süsleyin en son üstüne damak tadınıza göre çikolata sosu yapabilirsiniz ya da tekrar meyve ile süsler ve şeffaf jellerden dökersiniz. Çok güzel olur.
00 Yorumla- +1 yıl
Babalar günü anneler günü ne saçmalık bu ne demek o gün onların günü geri kalan günler tamam oldu bitti hiç ne nasılsın diye sor nede bişey anne ve babalarımızı her gün sorup sevmek iyi davranmak hoş görmek gerek değilmi
10 Yorumla - +1 yıl
Şekil olarak kravat 👔 şeklinde olabilir, farklı olur, şelini yapmayı da YouTube dan bakabilirsiniz..
İçerik olarak neli seviyorsa meyveli vs sevdiği meyvelerden koyabilirsiniz..10 Yorumla - +1 yıl
pastanın boyutuna göre Bebe bisküvisini tamamen ezin başka bir kaba yerleştirin üzerine 1 yumurta akı ekleyin , yarım çay bardağı süt, iki adet muz ezip içine atın iyice karıştırın lapa halini aldığında pastanıza şeklini verin 1 saat buzlukta bekletin sonra klasik çikolata ve krem şanti ekledikten sonra harika bir pasta olacaktır pastanın üzerini kendi yaratıcılığınıza göre ayarlayabilirsiniz
00 Yorumla Şekle bakmaz babalar. Tadı güzel olsun yeter. Bisküviyi sütle ıslat bor cama diz, sonra pudingi hazırla dök üstüne bir iki kat çık böyle tamam 10 dk de hazır klasik fakir pastası.
00 Yorumla- +1 yıl
Çikolatalı ıslak kek browni tadında mukemmel3 yumurta1 su bardağı şeker beyazlasana kadar çırpın1 su bardagi sıvı yağ 1 su bardağı süt ve 3 yemek kaşığı kakou yu da ekleyin sonra 3 su bardağı un bı Paket vanilin 1 buçuk paket kabartma tozu önceden ısıtılmış 180 DC fırına atın çıktıktan sonra 10dkk dinlendirin o arada sosunu hazırlayın sosu için. De yarım çay bardağı sıvıyağ 1 su bardağı süt üç yemek kaşığı kakou karıştırın ve sicakken kekin üzerine dökün afiyet olsun 😋😋
00 Yorumla petibör bisküvi süt kakao şeker tereyağı/margarin mozaik pasta yapin hepsini karıştırın kolay bi tarif dobalda bekletin olduktan sonra çıkartın üstüne eritilmis beyaz cikolata ile yazi yazip meyvelerle süsleye bilirsiniz ya da tamamen beyaz ciklatayla kaplayin bitter sogutup bitter cikolata ile yazi yazip şekiller verebilirsiniz meyvelerle süsleyde bilirsiniz hem kolay hemde güzel olur bence
00 Yorumla- +1 yıl10 Yorumla
- +1 yıl
Up uzun ne yazılır bilemedim ama babam şeker hastalığı var yaş pasta pek sevmez ama ıslak kek yaptım yedi. Babam en çok et sever...
00 Yorumla - +1 yıl
Bu benim yaptığım pastaydı tadı da baya iyiydi.
00 Yorumla - +1 yıl
hazır pasta keki alın krema çırp hazır şeylerle basit ya 😀
10 Yorumla Gene bir babalar günü de buruk geçecek kız babası olmadığını fark ettiğin o an ve sonrasında aslında erkek çocuk babası olmadığımı fark etmem gerçeği
20 YorumlaNe pastası baba pastamı yer yav
Git ordan kasaba yarım kg ciger al
Una bula kızart koy adamın önüne birde coban salata off miss...
Pasta masta adamın şekeri zıplamasın durduk yere😊22 Yorumla- +1 yıl
Bol tuz bide tansiyonla oynansın 😃
- +1 yıl
@pcnbırıste hshhaja çok güldüm çok iyi yorum
- +1 yıl
Pasta yapıp fazla paran gidecegine hiç uğraşma direk pastaneden al 😎
00 Yorumla - +1 yıl
Ne yaparsan yap bence içine sevgi katmazsan güzel olmuyor
00 Yorumla Piyano pasta nefis yemek tariflerinden bakabilirsin tadı harika
00 Yorumla- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Tamda Haziran başında baba olacağım.. Aman Allahım sıfır heyecan 😂
00 Yorumla 17 tane hafif tatli yarisi kakaolu yarisi normal beyaz krep yapsin teker teker 1siyah 1beyaz arasinada hazir krema muz çilek koya bilir üzerinede meyve süse gerek kalmiyo hemde tadi güzel oluyo
00 Yorumla- +1 yıl
Bu kekin üstüne kek tanımam :d
10 Yorumla - +1 yıl
hahhahhah
00 Yorumla Pasta tarif 2 biberiye 3 çiğ balık yağı 4 pişmiş marul 5 salça kakao 1 yumurta kabuğunu alıp toz haline getirip fırında 360 dereceye köy hazir
00 YorumlaOha senin çocuğun mu var
Çikolatalı pasta risksiz üstüne de meyve süslemesi10 Yorumla- +1 yıl
Süt büsküvi hazır çikolata. sütlen cikolatayı bir karıştırıp bisküvünün altına üstüne dökmek
00 Yorumla - +1 yıl
Mozaik pasta lezzetli ve kolay bir tarif olabilir. Kahve ile iyi gider
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Aga ben evde yapiyom al bi tabaga un, yumurta, tereyagi, şeker, bitter cikolata. hepsini karistir bi kabarinca üstünü süsle ver.
00 Yorumla - +1 yıl
Babam böyle pasta yapmayı nerden öğrendi pastası
00 Yorumla - +1 yıl
Maşallah ellerine sağlık
00 Yorumla camur pastasi yapsin en orijinali olur
00 Yorumla- +1 yıl
Niye boş yere masraf yaptınız der😃
00 Yorumla Babalar günü ne zaman
02 Yorumla- +1 yıl
Haziranın başında
- +1 yıl
@birsuskuncicek teşekkürler
- +1 yıl
Sadece pasta yapma yanına başka şeylerde yap
010 Yorumla- +1 yıl
Bebeğim takip isteğini geri çekmen için atıyorum engel bi de bi kaç erkek var durmadan istediğini kabul etmesemde atıyor ondan dolayı engellemiştim toplu
- +1 yıl
İsteğini*
- +1 yıl
Sonra zaten durmadan atanları bıraktım geri kalanlardan engeli çıkardım
- +1 yıl
Teşekkür ederim 🙃
- +1 yıl
Evet canım
- +1 yıl
Mert biliyor tipimi zaten
- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Sıcsın bokuyyla yapsın
11 Yorumla- +1 yıl
Sen bi zahmet akıl verme
- +1 yıl
Kızınızı kutlarım. Babası mutlaka sevecektir.
00 Yorumla - +1 yıl
YouTube'a yaz güzel tarifler var
10 Yorumla Buldun pastacı geldi
10 YorumlaAnne? Babam böyle pasta yapmayı nereden öğrendi...
00 YorumlaSade pasta bile yapmanız yeterli sonuçta düşünmüş
00 YorumlaPastacıdan alın siz yapmış gibi gösterin
00 Yorumla- +1 yıl
benim hiç doğum günümde pasta alan olmadı
00 Yorumla - +1 yıl
Düşüncw ònemli
00 Yorumla - +1 yıl
Cilekli kremalı pastaaa
00 Yorumla - +1 yıl
Babam böyle pasta yapmayı nerdeb öğrendi pastası
00 Yorumla kakaolu
00 YorumlaCilekli pasta