Eğer ki imkan varsa bol acılı bir kelle paça çorbası,
Besin değeri bakımından şifa niyetine güzel yapılmış bir tavuk suyuna çorba.
Tüketilebilir, burada kıstas boğazlardaki iltihabı atmak ve bedene direnç katmaktır. Bu süreçte bedenden atılabilir olan C vitamini da ayrı eten takviye olarak alınabilir.
Gribe en iyi gelen yiyecek ve içecekler içerisinde c vitamini bulunan yiyecekler ve içeceklerdir örneğin mandalina, portakal, limon, limonata, roka, biber gibi besinlerde oldukça fazla bulunur ben genelde şehriye çorbasına limon sıkıp yiyorum hem tadı güzel oluyor hemde gribe karşı iyi oluyor.
Banada banada lazım şu an gribim mevsim geçişi mahvediyor ya herkesi.
Hapşırma tedavisi uyguluyorum ama çok riskli beyin kanaması geçirebilirsiniz kesinlikle önermem onun yerine klasik nane limon, tavuk çorbası, c vitamini ve bol ılık su bu süreçte soğuk içmeyin.
Tarhana çorbasının içine limon sıkılırsa daha şifalı olur ve portakal, mandalina da gribe iyi geliyor. Ballı süt öksürüğe iyi gelir ama gripken de içilebilir bence, rahatlatır. Çok çok geçmiş olsun 🌷
Bol proteğin ve c vitamini ağırlıklı yiyecek içecekler derim başı bol limon sarımsak ile kellepeça çorbası çeker ki omega 3 bakımındanda zengindir İçemeyenler için tavuklu şehriye çorbası alternatiftir
Portakal, greyfurt, limon suyu, bunların karışımı içine de bir tane gripin hap at, sonra yatağa gir bir terle, sonra da ılık su ile duş al hiçbir şeyin kalmaz, benden sağlam kalkarsın ayağa