Merhabalar.. Temiz görünen ama göründüğü gibi çıkmayan birinin evinde, kendi elleriyle yapıp emek verdiği yemeği onu kırmamak için kendinizi yemeye zorlar mısınız, yoksa “üstüne para verseler bile yemem” mi dersiniz?
Kendisini hijyenik bulmadığınız birinin yaptığı yemeği yer misiniz?
Bir ara evde kedi var diye yaptığım yemekleri yemeyen bir iki arkadaşım vardı. Kafalarına vura vura kedilerin en temiz canlı olduğunu öğrettikten sonra kedi beslemeye başladılar. Bir iki kez evlerine gittiğimde kedi dahil hep birlikte yemek yiyorduk masada hahah. Diğer türlü lavabodan çıkıp ellerini yıkamaması, ne bileyim bazı yerleri kaşıyıp flaan sonra yemek yapması yemem tabi
Emek verip benim için yaptıysa, yerim. Dışarıda yediğim yiyeceklerin mutfak kısmını göremiyorum. Kim bilir nasıl hazırlanıyordur. Önem verdiğim ve bana yemek hazırlayan o insanı neden kırayım ki?
Çok merak ediyorum, başka yorumlarda da gördüğüm oldu. Gadası ne demek? Genellikle gadasını aldığım anlamında kullanılır, bu da “ben senin yerine dertleneyim sen mutlu ol” manasına geliyormuş. Ama sadece ‘gadası’ kelimesinin manasını çözebilmiş değilim. Nedir?
Yemem kesinlikle tokum derim ozellikle kepceyi daldirip yemegin tadina bakip tekrardan o kepceyi yemege sokanlara ne demeli tadim kasigi diye bisey var bunlara ugramamis herhalde