Ben göz kararı yapıyorum ama sana ölçü yazabilirim 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 3 adet yumurta 2 tane kabartma tozu 2 tane vanilya 2.5 su bardağı un
Yumurtalar oda sıcaklığında olursa daha güzel olur
Yumurta ve şekeri mikserin çırpma teliyle 2-3 dakika çırp Sonra sıvı yağı ekle yoğurdu ekle çırpmaya devam et Unu elekten (süzgeçten) geçir üzerine kabartma tozu ve vanilyayı ekle 180-190-200 (fırından fırına değişir) derecede 20 dakika pişirdikten sonra fırının kapağını aç keki kontrol et (bıçak yardımıyla kekin ortasına batır bıçakta kekin hamuru geliyorsa biraz daha pişir)
Kakao istiyorsan un ile birlikte 2-3 yemek kaşığı ekleyebilirsin
İlk 20 dakika asla kapağını açma yoksa kekin kabarmaz Fırına göre değişir bazı fırınlar erken pişirir bazıları geç ama genelde 45 dakikada pişiriyor bizim fırın sen 20 dakikadan sonra ara sıra kontrol et üzeri kızardıysa üzerini kapat altı yansın altı kızartığı zaman kek tamamdır Ama içini kontorl etmeyi unutma bıçak yardımıyla
zor değil. internetten birkaç tarife bak onları aklında şekillendir ve uygula. ince püf noktalara dikkat et kaçıncı rafa konmalı kaç derece olmalı vs gibi
Bazı kadınlar yaptığında eline sağlık diyoruz ama kimi kabartma tozunu kaçırıyor kimi hamur kalıyor kimi aşırı yağlı yapıyor tam kıvamı uatalık istemiyorsa neden çok az kadın süper kek yapıyor?
Ben sana tarif veririm sürekli yaparım ve hiç şaşmaz şahane pofuduk bir kek oluyor. Harç az kalıp büyük oluyor bazılarında istenilen sonuç elde edilemiyor haliyle kıvam önemli