Bazılarımız vardır ki yemek olsun yeter kendilerine. Zevkine aç olmasa bile yerler. Peki ya siz sadece aç olduğunuzda mi yersiniz yoksa yemek göreyim cullanirim diyenlerden mi?
Acıktığı için mi yemek yiyenlerdensin yoksa zevk olsun diyenlerden mi?
Pek lezzetli olmayan şeyler yediğimden, genelde yemekten zevk almıyorum ve yemek için acıkmayı bekliyorum.
Bazen zevk için sevdiğim yemeklerden yiyorum böyle zamanlarda maksimum zevk için gene acıkmayı bekliyorum. Ama yerken ölçüyü kaçırıyorum, belki bu tok karnına yemek sayılabilir :)
Pişerkenki kokusu ile başlayan zevk alma eylemi, servis edildiğinde heyecanla devam eder ve ilk çataldan son çatala kadar ( doyum noktası sonrası) devam eder. Sonrası da kahve veya tatlı ile taçlandırılarak nirvanaya varılır. Can boğazdan gelir. Kişisine göre boğazdan da gider. Önemli olan keyif alarak yaşamaktır;keyif alıyorum.
genelde depresyondayken mutlu olmak için sürekli yerim istemsiz bir şekilde aklım hep yemekte olur vücudum kendi kendine mutluluk hormonları salgılayamadığı için yemekle dengelerim kendimi onun dışında normal zamanlarımda acıktığımda bile çok yemem kahveyle geçiştiririm
Yani aslında bence yemek yaşaya bilmek içindir. Ama restorana filan arkadaşlarınızla gidiyoruz ya. Hani hamburger, suşi, kızarmış patates filan yiyiyoruz ya, işte öyle yemekler zevk almak için. Çikolata da öyle işte tatlılar filan hepsi öyle
Yemek yemek bir keyif bir tutku efendime söyleyeyim bir yaşam biçimidir. Güzel tatların peşinden koşma, yeni bir tat deneme arzusu, saat fark etmeksizin yapılan söylenen harika yiyecekler. Sonumuz ağır yaşamlar olmasın da yemek bir zevk işidir.
Valla zevk için yaptığımız şeyler o kadar az ki zevk için yemek yiyeceğimiz yoktur herhalde... Bırak zevki artık normal şartlarda bile iştah olmuyor ki...
şu hayatta açken yemek yemek kadar güzel hiçbir şey keyfi yediğim de oluyor ama açken aldığın zevki tokkan istesende alamıyorsun o yüzden açıkıp daha sonra zevk alarak yemek en iyisi.
Ben yaşamak için yemek yiyenlerden değil yemek yemek için yaşayanlardanım. O nedenle kesinlikle zevk olsun diye yiyenlerdenim diyebilirim. Sadece acıktığımda yesem hayat çok zevksiz olurdu. 🥲
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bugün diyete girdim düğünüme 3 ay var ve göbeğim var onu eritmem şart bugün o kadar mutsuzum ki aç kalmış gibi hissediyorum 😂şu resimdeki makarna var ya ona bayılırım yemek yemek her şey bence bugün bunu anladım