Şık bir restoran mı, salaş bir lokanta mı daha çok tercihin olur? Çok özel bir gün değilse tercihim salaş rahat ortamlar olur. Yemek yerken rahat olmayı seviyorum. #DeliMavi 16 NİSAN 2022
Salaş mekanlar her zaman tercihimdir. Hatta mekan bile değil de şu seyyar arabaların yanına atılan iki tabure var ya işte onlar benim favorim. Hem o seyyar satıcılardaki lezzet hiçbir restoranda hem de o taburelerdeki samimiyet hiçbir lokantada yok.
Salaş, küçük bir balık restoranı kadar güzel bir şey olabilir mi? Şık mekanlarda kırıla kırıla bir hâl olursun. Yok dik oturayım yok kibar kibar yiyeyim. Ama salaş restoranlarda öyle midir? Değildir. İki tek atarsın gecenin sonuna kadar gözlerinin içi parlar. Şarkılar söylenir. Sıcak bir ortam oluşur...
Salaş olsun, mutfağı iyi olsun, ortam temiz olsun. Paramızı mekanın adına ve dekoruna değil, sunduğu lezzete ödeyelim. Ne esnaf lokantaları var, lüks mekanlara taş çıkartır, ne sade, salaş meyhaneler var, isim yapmış yerleri solda sıfır bırakır. Bir de "sadece adı var" diyeceğiniz pahalı mekanlar var.
Ne yiyeceğinize bağlı olarak değişir. Sakatat ise salaş bir lokanta. Balık ya da et ise şık bir RESTAURANT. Ama her restaurant da güzel yemek verir diye bir kural yok. Daha önceden gidip test etmeniz gerekir. Bu konu tam olarak beni anlatıyor.
Şık bir restorant da, daha iyi bir hizmet kalitesi , daha hijyenik ve temiz bir ortam ve daha güzel özenle hazırlanmış yemekler olduğu için ilk tercihim olurdu tabi ki. Fakat ben şık bir restorant da en az salaş bir restorant da olduğu kadar rahat ederim. Kendimi kasmam yani.. neysem oyum gereksiz bir kibarlık içine girmem
İkisini de tercih ettiğim zamanlar oluyor. Belirli hijyen kuralları uygulanıyorsa ve yemekler lezzetliyse günlük atıştırmalıklar için salaş mekanları daha çok seviyorum. Özel yemekler ve özel kişiler için şık restoranları tercih ediyorum.
Şık restaurantlar için kalın bir cüzdan lazım. Artı orada giyilecek kıyafetten tut, kasıntı kasıntı davranmak, uyumlu olmak vs. Bana uymuyor yanine madden, ne ruh halim açısından. Salaş ortam olmalı, herkes yerinde güzel.
Böyle bir ayrımım yok. Bir yemeği kim en güzel yapıyorsa orayı tercih ederim. Bir sokak arası dükkan da olabilir, lüks bir otel restaurantı da. Yediğimden keyif almam önemli…
Değişiyor. Genelde kaş, demre gibi tatil yerlerinde kesinlikle salaş mekanları tercih ediyorum. Antalya içinde ise genelde şık restoranları tercih ediyorum.