O da iyi bir şey değil. Yiyip yiyip kilo alamamak da kilo vermek kadar büyük bir sorun aslında. Çünkü bu bahsettiğin türde insanlar aşırı zayıf oluyorlar ve bence kötü duruyor. Çoğu da almak isteyip alamıyor. Öyle tanıdığım kadın da erkek de oldu. Kız etek bile giyemiyordu. Hani sağlıklı fit bir görüntüde olup yiyip yiyip kilo alamasa sıkıntı olmazdı ama öyle bir insan evladı da yok. Kendim profesyonel sporcuyum ve hem kilo almaya hemde kilo vermeye çalıştığım dönemler oldu. 46-57 kilo arasını gördüm. İnan kilo almak da hiç göründüğü gibi kolay bir şey değildi. 46'ya düştüğümde anoreksiyaya doğru gidiyordum. Normalde küçüklükten beri sağlıklı beslenen ve bunu seven biriyim. Daha çok ama sağlıklı devam edince kilo almanın mümkün olmadığını fark ettikten sonra sağlıksız bir döneme geçmiştim bir süre. Yine de kilo almam baya sürdü. Yani soruna gelecek olursam adalet mi bu gibi bir şey yok. Sana genetik olarak şanslı ve metabolizması hızlı çalışan biri olarak söylüyorum; gerçekten çok yersen kilo alırsın eğer aşırı zayıf kategorisinde bir sağlık sorunu haline dönüşmediyse. Yani aslında dışardan şanslı olarak görünen bizler emin ol bu vücut için oldukça çalışıyoruz hem spor hem beslenme anlamında. Bizde sizin gibi yemeğe aşırı düşkün olsak bizde kilolu oluruz. Bir insan kiloluysa şayet yaşamak için değil yemek yemek için yemek yiyordur. Yemeğe düşkünsen bedelini aynada ödersin. Acı ama gerçek.
114 Yorumla- +1 yıl
Profesyonel sporcu olduğun için illa ki benden daha çok bilgilisindir. Bu konuda saygısızlık etmek istemiyorum ama bir itirazım olacak. Youtube'da Fityemek 30 günde 10 yıl gençleştiren diyet izliyor diye bir video izledim. Belki sen de tanıyorsundur Fityemek kanalını falan. Orada yiyip yiyip kilo alamayan insanların aslında harcadıkları kalori kadar yediklerimi ama bunun farkında olmadıklarını söylüyordu. Bana da mantıklı gelmişti. Yine de kolay kila alıp veren ve zor kilo alıp veren insanlar da var. (Mesela Cristian Bale aşırı iyi bir örnek bu konuda.) Ama ben çevremizde gördüğümüz o "yiyor yiyor kilo almıyor" dediğimiz insanların (videoda konuşan uzmanların sözüne dayanarak) aslında öyle olmadığını düşünmüyorum. Gerçekten bunu deneseler illa ki kilo alırlar.
Hatta sen de diyorsun ya kilo almak hiç kolay değildi. İşte onlar spor ve beslenme programı yapmadığı için almamaları normal...
Diye düşünüyorum. Çok uzun oldu okumazsan canın sağolsun :)) - +1 yıl
@İstanbulByfnds1999 "Gerçekten bunu deneseler illa ki kilo alırlar." sözünden aslında aynı görüşte olduğumuz ortada. İtiraz neresinde onu anlamadım? Biliyorum tabiki, o da aynı branştan birisi. Videoyu izlemedim ama bu konuda insanları tek tipleştirmemek lazım. Eğer harcadığın kalori miktarı aldığın kalori miktarından fazla olursa kalori açığı oluşur ve kilo verirsin. Süreç bu şekilde işliyor. Yani onun bahsettiği sosyal hayatı çok aktif olan, kalori açığı çıkardığı için kilo almayan insanlarla burada arkadaşın bahsettiği insan aynı değil. Sorudaki insan tipinin harcadığı enerjide yok. Diyorum ya çevremde de vardı bizzat gözlemledim. O hormonal bir sıkıntı ve kurtulması imkansız değil ama zor.
- +1 yıl
Aynı şeyi söylüyoruz biliyorum. Ben sadece çok yediği düşünülen insanların çok yediğini düşünmüyorum. Mesela soruda söylediği miktarların zaten abartı olduğu da belli. 3 katı dediği 2 katıdır. 2 ekmek zaten tam abartı. Böyle düşününce zaten erkek kızın 2 katı kilodadır belki de. Biraz da fazla aktif yaşıyorsa abartılı bir durum bile yok. Ama srnin gözlemlediklerini bilemiyorum artık. Sen bilen biri olarak böyle diyorsan kabul ederim onu.
- +1 yıl
@İstanbulByfnds1999 Çok kez kendi yöntemlerimle midemi küçülttüm ya da büyüttüm. Dediğin gibi tabi midenin de bir hacmi var. Küçültmek yine kolay da büyütmek çok çok zor. Dolayısıyla çok yediğini düşünen birinin de yiyebileceği kendi maksimumu sınırlı.
- +1 yıl
Evet. Peki sen gözlemlediğin kişilerden emin misin yani o miktarı o beden ve o hareketlilik seviyesindeki başkası yese kilo mu alır yani?
- +1 yıl
@İstanbulByfnds1999 Alır tabiki kendimde de denedim ama dediğim gibi çok zor oluyor. Aylarca sağlıksız düzende gidince almaya başlayabiliyorsun.
- +1 yıl
Anlamadım. Sen de mi zor kilo alanlardansın?
- +1 yıl
@İstanbulByfnds1999 Benim işler karışık. :D 46-57 arasını gördüm işte. 46 artık anoreksiyaya doğru gidiyordu. Herkes çok zayıfladın diyordu bana mükemmel geliyordu aynada. Sonra bir gün kaburgamın sırttan çok gözüktüğünü fark etmemle aydınlanma yaşadım. Kilo alma sürecimin işe yaramaya başlaması üç ay sürmüştür. 57'yi gördüğümde de oturunca katlanan göbeğim vardı ve yürürken bacaklarım birbirine sürtüyordu. Dışardan kilolu durmuyordum yine ama içini bilen biri olarak memnun değildim. Bu süreçler yıllar öncesi tabi. Yıllardır 50 kiloda sabit ve fitim.
- +1 yıl
Boyun kaç bu arada?
- +1 yıl
@İstanbulByfnds1999 Çok uzattın.
- +1 yıl
Haklısın da tek başıma uzatmadım. Neyse iyi akşamlar.
- +1 yıl
@İstanbulByfnds1999 Ay ısrarla sordukça soruyorsun kibarlıktan cevap veriyoruz sonra yüz bulunca da tek başıma uzatmadım oluyor. Evet alanımla ilgili bir şeyler sordun fikrimi belirttim sonra konu bana kadar geldi artık ne zaman susacak bu herif dedim yani içimden. Bazı insanlar da illa kötülükten anlıyor gerçekten, kaba davranıştan. İyilikten nezaketen verilen cevaplardan anlamıyor maalesef herkes.
- +1 yıl
Konuyu size getiren de ben değilim. Siz kendi yaptığınız diyetlerden örnekler verdiniz, kilolarınızı anlattınız ben de "boyu bilmeden kiloya bir mana verilemeyeceği için" boyunuzu sordum.
Nezaketen cevap veren insan biraz kısa ve muhabbeti devam ettirmeyecek şekilde cevap yazar. Siz böyle değil aksine karşılıklı sohbet şeklinde olacak şekilde yazdınız. Şimdi de kızıyorsunuz ama sorun yok. Bir dahakine başkalarına tarif ettiğim şekilde cevap yazarsanız bu sorunla karşılaşmazsınız diyor saygılarımla konuyu kapatmak istiyorum. - +1 yıl
@İstanbulByfnds1999 Kiloma mana versen ne olur vermesen ne olur kardeşim? Hem 180 değilimdir herhalde neticede değil mi? Bu kadar niye kastın yani aman dur daha iyi anlamam lazım mevzuyu diye. Sınavda çıkmayacak bu soru korkma üniversite sınavında bir konuya bu kadar sıkı kasmamışsındır. Takip ettin bak profilime benim kısa bir cevabım yok. Ben buyum çünkü aman karşımdaki yanlış anlamasın diye sıkılacak değilim. Ben yazmayı seviyorum ve kısa cevaplar veremiyorum. Sen alelade yürümeye gelmişsin bana sevgilim var hadi uza.
En İyi Cevaplar
Bende çok yerim 65 kılıyım 185im
1 büyük boy pizzayı tek diyebilirim
3 tek etli ekmeği tek yiyebilirim
4 tane sıkmayı tek başına yerim
4 ya da 5 tane lahmacunu tek yiyebilirim
3 tane et döner durumu tek yiyebilirim 😅
Doymam için bu kadar gerekli kilo alabilmek için daha fazlasını yemem lazım 😏👍00 Yorumla
- Yeme & İçme konusunda 785 cevap paylaştı.
+1 yılAdalet kadın dediğinin yaz geliyor rejim mi yapsam derdi olmalı 😀 Ben de yerim ve kilo almam sevgilinle yarışırım çok deli yerim. Boğa burcuyum boğa burcu ayı gibi yer kilo almaz.
00 Yorumla
Benim gibi metabolizması hızlı çalışıyor demek ki. Ne kadar yesem kilo almıyorum. Aksine kilo veriyorum. 😃 Ekmek yemese iki tencere yemek yer. 🤣🤣🤣 Ben ekmek yemiyorum. 😃
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
65Cevap
Erkek arkadaşının hem metabolizması hızlıdır hemde haraketli bir yapısı var belli ki başka türlü her insan ye yat ye ya felsefesini uygularsa herkes kilo alır, soruna gelince bu kilo alma verme işleri bireysel ve bünyeseldir hemen hemen herşede adelet ara ama bunda arama 🤗😉
00 Yorumla
+1 yılBende de aynı durum var.
Kilo almak icin gittim doktora ama metabolizmam yakiyormuş.
Hayir hareket cok etmiyorum cok dedim, masa basi işi yapiyorum, bedenen hareketsizim dedim.
Yakanın beden olduğunu kim söyledi diyerek, başını işaret etti.
Bu doğruydu, erkek arkadasinizda da ayni durum olduğunu düşünüyorum.00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yıl4 dürüm döner
4 dürüm çiğköfte
4 lahmacun
2 hamburger büyük boy patatesi
3 kişilik pizza
3 kişilik tavuk kanadı
10tane çikolata artı 1 tane büyük boy cips oh canım çekti ama yiyemiyorum.
boy 180 kg 70 yağ oranı yüzde13 spor yapıyorum.15 Yorumla- +1 yıl
Yağ oranın yüksek değil ki
Cevap sahibi+1 yıl@Eylemkaya00 yok spor yapıyorum ondan yemiyorum kas lazım
- +1 yıl
Yaa bende bacak kalınlaştırmak istiyorum ayrıca kalça büyütmek tavsiyen var mı
Cevap sahibi+1 yıl@Eylemkaya00 1. olarak spora yazıl yazılmassanda evde yap ama evde o disiplini sağlayamazsın.
2. olarak beslenme önemli
Kadinlar erkeklerden Daha Kolay Kilo alir Bunun Sebebi Hormonsal östrojen Hormonu üretiyor vücüdün östrojen hormonu Yag Tutumu yapar Bu sebepten Dolayi Kilo hizli alir kadinlar Erkekler
testosteron üretikleri için Yag yakimi Yapar ama obez erkeklerde östrojen Hormonu kadinlik hormonu yüksektir Diyet yap Güzelce eger bu Sorun cözülmezse triod bezlerine Baktir yavaş calişiyorsa Kilo aldirir.10 Yorumla
+1 yılÇok hareketlidir, enerji harcıyordur, metabolizması hızlıdır, stres yapıyordur veya bunların hepsi birdendir. Kilo almak zordur. Zayıflamaktan çok daha zor.
00 Yorumla
Kızlar Bende 173 boyunda 61 kiloyum sizce zayıf mı gösteriyorum? Ama ben bilerek yemiyorum kilolu ya da biraz göbekli olursam hiçbir kız beğenmez evlenemem diye korktuğum için. Sizce zayıf mı duruyorum
03 Yorumla- +1 yıl
Gayet ideal duruyorsun
- Yeme & İçme konusunda 319 cevap paylaştı.
+1 yılErkeklerin kas kütlesi ile kadının kas kütlesi farkı ayrıca testesteron hormonu ve fiziksel aktiviteler kilo almamızı engeller. Kadınlarda durum tam tersidir, bir kadın ne kadar fitse o kadar iyidir.
00 Yorumla
+1 yılAdaletsizlik bence 😕 Biz kadınların geneli az bir şey fazla yesek hemen kilo almaya meyilleniyoruz.🙃
10 YorumlaBende öyleyim. Bı kazan yemek yerim zor kilo alırım. 81 kiloyum halen 90 olamadım. tamamen bünye ile alakali
10 Yorumla
+1 yılBen 164 boy 48 kilo. Yersem kilo alıp almayacağını bilmiyorum çünkü zaten sağlam hayat diyeti yapıyorum
00 Yorumla
+1 yılMetabolizma ve yediğini yakma konusunda senden daha hızlı bir bünyeye sahip olmasından kaynaklı büyük ihtimalle.
00 Yorumla
+1 yılBenim sevgilimde zayıf kilo almıyor. Oda çok yer bende diyorum boyun var kilo akşam çok yakışır ama alamıyor bende öyleyim kilomu geçmiyorum
02 Yorumla- +1 yıl
@Mrmr98 1.85 70
Bazı insanlar fazla yakar kilo almaz, bazıları şu içsem yarar der bünyede bünyeye değişir. Statik değil dinamik olmak gerekir
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 1,3b cevap paylaştı. Bir erkeğin günlük alması gereken kalori miktarı, bir kadının günlük alması gereken kalori miktarından daha fazla olduğu için olabilir.
00 YorumlaErkeklerde kas orani, testesteron hormonu, boylari ve bazal metobolizma hizi gibi faktorler fazla oldugu icin cogu yiyip yiyip kilo almazlar.
02 Yorumla- +1 yıl
O zaman ben yas tutuyorum
- +1 yıl
Bir erkek olarak 🤐
Metabolizmasından kaynaklanıyordur ya da midesinde kıl kurdu vardır
10 Yorumla
+1 yılBenim gibiymiş. Mevzu ne kadar yediğin değil sonuçta, ne kadar yaktığın önemli.
00 Yorumla
+1 yılOfff eşimde böyle adam resmen her dakika bir şeyler yiyor kıskanıyorum😂
00 YorumlaErkekler daha çok kalori harcar.
Her şeye eşitlik gözüyle bakmayın00 YorumlaBu konuda çok şanslı tüm şansını burada kullanmış bence hayattan şans beklemesin 😅
00 Yorumla
+1 yılBen de aynı. Spor yapıyorum bir de. O yüzden sıfır kilo.
00 YorumlaMetabolizması daha hızlı çalışıyordur, daha hareketlidir yediğini yakıyodur..
00 Yorumla
+1 yılBazılarımız genetik olarak şanslı sşddldl yarasın tosunuma
00 Yorumla
+1 yılBunyesi gizli calişiyordur bende oyleyim az yedimi doymuyorumm🤓🤓🤓😂😂😂
00 Yorumlatiroid sorunu vardır. ya da metobolizma çok hızlı.
00 Yorumla
+1 yılEskiden bende almıyordum. 25 ten sonra erkekte almaya başlıyor.
00 Yorumla
+1 yıltiroit bezleri çok çalışıyordur. hormonları aşırı hızlıdır.
00 Yorumla
+1 yılMetabolizma Hızlı Eğer Aşırı Yemesine Rağmen Hala Zayıf İse Bi Doktora Görünsün
00 Yorumlaİnan bende öyleyim çok yiyorum ama hiç kilo alamıyorum troitler hızlı çalıştığı için
00 Yorumla
+1 yılBende sen gibi ne kadar az yesem de kilo alıyorum benim troid bezleri az çalıştığı için öyle
Sende de bir sağlık sorunu olabilir veya metabolizma yavaştır10 Yorumla
+1 yılÇünkü erkeklerin genel metabolizması hızlı çalıştığı için bu da onların hareket kabiliyetini artırır ve sindirimi kolaylaştırır bazı konuların bilimsel cevapları vardır buda onun bi örneği
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMaalesef öyle insanlar var tıka basa yiyip kilo almayan
00 Yorumla
+1 yılŞu an için kilo almıyor olması gelecekte de sağlıklı olacağı anlamına gelmez. Kilolu olmasa da kalp, şeker, tansiyon hastası vs. olabilir. Doğa, kimseye torpil geçmez.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılmaşallah. tuvalette çıkarması da bir tencere oluyordur. iyi sçıyordur sevgilin xd
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılsçan adam xD
Gizli Üye(36-45)+1 yılSenin 3 katın daha fazla çalıştığı için olmasın o? 😂😂😂
00 YorumlaBende 6 yumurta 200 gram peynir 150 gram zeytin 2 ekmek 300 gram salam veya herhangi bir şarküteri ürünü 2 elma 2 portakal bir 500 ml büyük bardak meyve suyu ya da 2 büyük bardak çay
06 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBenim de abim öyle ne isterse yiyor, 185 boyunda 74 kilo. :( Ben de ne yesem yarıyor.
02 Yorumla- +1 yıl
senin boyun, kilon nasıl?
Cevap sahibi+1 yıl168-69 aslinda 73 dumde son zamanlarda 69
Erkeklerin metabolizması kadınlara göre daha hızlı olabilir diyeceğim ama o da kişiden kişiye göre değişir ben çok çabuk kilo alabiliyorum mesela
00 Yorumla
+1 yılBende eşimden 3 kat fazla yiyorum
Yapı ve metabolizma meselesi bence10 Yorumla
+1 yılBende az çok öyleyim çok yememe rağmrn doğru fürüst kilo almam
10 Yorumla
+1 yılBu ben.
Bende kilo almak istiyorum ama yiyip yiyip kilo almıyorum10 Yorumlabiçok erkek böyle adaletsizlik değil aslında , muhtemelen senden daha çok hareket ediyor
10 Yorumla
+1 yılBende öyleyim hatta bir dönem sporu birakmama rağmen yaptigim onca kas erimedi.
00 YorumlaChiara Ferragni'nin Fedez'e bakması kadar olmasa da
00 YorumlaAdalet elbette :D
Adam yakıyor demek ki sende yak00 YorumlaBende öyle yiyorum almıyor ohh mis
10 Yorumla
+1 yılbi oturuşta da 2 ekmek yemezsin ama ya
10 Yorumlaİnsan olduğuna emin miyiz onun
10 Yorumla
+1 yılTroitleri iyi calisodur
00 Yorumla
+1 yılTâbi ki de hiç adil bir durum değil
00 Yorumla
+1 yılErkekler cindir😂😂😂
00 YorumlaBazı insanlar öyle metabolizma hızını demekki
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 6,5b cevap paylaştı.
+1 yılEctomorph vücut yapısı normal
00 Yorumla Yok asla adalet olduğunu düşünmüyorum
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 464 cevap paylaştı.
+1 yılBende bir tabak çorba içiyorum kilo alıyorum😄
00 Yorumla
+1 yılDünya işte adaletli bir yer değil
04 Yorumla- +1 yıl
@bjvjkbvb eşit gelmiyoruz dünyaya?
- +1 yıl
@bjvjkbvb Sen anan yani. Takıla takıla buna mı takıldın? Metabolizması hızlı olan var yavaş olan var eşit şartlarda dünyaya gelmiyoruz.
+1 yılBu kadar yemekte sağlıklı değil ki ama
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 623 cevap paylaştı.
+1 yılBenimkini de yesin abartma aw
00 Yorumla adalet değil, metabolizma
01 Yorumla
+1 yılAdamın metabolizması hızlıdır olabilir.
00 Yorumla- Devamını Gör (56)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat