Bu henüz kahvaltı etmemiş insan sorusudur. Boyoz İzmir'e özel mantığı milföy hamuru olan bir tür hamur işi. Ancak dolgulu olanları efsane. Pastırmalı için adam öldürürüm...
Boyoz yediniz mi, sever misiniz? Boyoz dediğin neli olmalı?
Çokk severim.. yemeyeli uzun zaman oldu. Sadesini biliyorum ben sadece, dogulu hiç görmedim. Kuzenim bana fazla fazla getirirdi gelirken, dondurucuya koyup, ısıtır ısıtır yerdim. Pandemiden dolayı ona da hasret kaldık, gelen glden olmadı
Merhaba Evet severim ama ben dostlar fırınında yiyene dek asla merak dahi etmemiştim. Oradakiler çok güzel gerçekten. enginar ve tahinli olana bayılıyorum ❤️
2 ay öncesinde İzmir'e gitmiştim. Karşıyaka tarafında meşhur bir yer var dediler. Oraya gidip çikolatalı, sade olanını yemiştim. Ama benim damak tadıma pek uymadı. Yalnız alternatif olaraktan yenilebilir.
Boyoz sicak tuketilmesi tavsiye edilir, kendisi bir yag kaynagidir, kolestrolu olmayanlar benimde kolestrolum olsun derse duzenli olarak bir ay ac tok farketmeksizin tuketebilirler... Ayrica hemen her cesidine rastlayabilirsiniz.. sokakta boooyooooozzzz diye bagiriyorsa, gidin alin aa benimde gobegim yok olsun artik diyenlere keyif gobegi yaptirir. Saygilar.
Yok yok 1 kez olsa sorun değil de 2 kez gidip yemeden dönmek enayiliktir bence. Hem çok merak ediyordum, hem de böyle hamur işlerini çok severim. Ancak ne hikmetse ne aklıma geldi, ve de yanına gittiklerim gel lan fakir gözün boyoz görsün dedi. 😃
İzmir'e sadece bir kere geldim, onda da askerde satranç turnuvası için gelmiştim. Çıkıp gezme fırsatım olmadı ama bir daha yolum düşerse kesinlikle tadına bakacağım. Aklımda.. 🙂🙂
Askerliğimi İzmirde yaptım, komutanlar için sürekli yaparlardı boyoz, ama ben hiç beğenmedim, şimdi efenim bir Hataylı olarak biberli ekmek dururken, boyoz yemem kusura bakmayın 😂
Bu da henüz kahvaltı etmemiş bir boyoz sever cevabıdır sevmek ne kelime bunun için can alır can veririk sade olan tercihimdir daha dolgulu olupta güzel yapan bir yere denk gelmedim ama İzmir'e gidince deneyeceğim