Canım istedikçe yiyorum her gün yeme fırsatım yok olsa yer miydim yerdim severim et yemeyi ama bu fiyatlara sürekli olarak et almak mümkün değil, ben asgari ücret kazanmıyorum yaklaşık 3 bin 3.5 bin lira daha fazlası benim maaşım lakin ülke insanının yarısının asgari ücret aldığı bir sitede herkes koç olmuş haberimiz yok cebinde sigara parası olmayan tipler utanmasa sabah kahvaltıda bile et yiyorum diye caka satacak :D :D
Zaten bu zamlı dediğiniz rakamlardan satılıyor en uygun. Et sut kurumu vs bildiğimiz yok ama inşallah bu rakamların üstüne nasıl olsa orası yaptı diye diğerleride yaparsa Ramazan öncesi işte o zaman eyvah...☹
Bir insanın en temel ihtiyaçlarından birisidir. et ürünleri.. Fakat et yemekte artık lüks oldu.. Özellikle kuzu eti dana etine göre oldukça daha da pahalı kuzu pirzola kuzu şis yemek hayal oldu.. Yemeklik dana kıyma ve kuşbaşı alıyorum sadece oda vücudun temel ihtiyacını karşılamak için.. Her gün etsiz yemek yenmiyor.. mecbur kıyma alıyoruz..
Bir iki sefer dışardan yerdim. İki aydır yemiyorum ama minimum yağ tüketme politikasına geçmiş. Ekmek pasta börek gibi seyleri iki yıl oldu hiç tüketmiyorum zaten.
Yakında fotosentez de yapabilmek için kloroplastları sürebilirim tenime.
Ayda hatırı sayılır sayıda et yiyorum ama fiyatlar böyle arttıkça kenara attığım para azalıyor maalesef. Bu gidişle ya etten ya da kenara attığım paradan kısacağım gibi.
İnsan utanır 228 lira demeye vatandaş yazık koyun zaten birbirini yesin.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
%48 az olmuş bence. Füze atsalarmış. Tarım kredi markette konserve kuşbaşı et ve konserve kıyma uygun fiyatlı ve pişirilmiş. Çok uygun fiyatı 50-60₺ civarında.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Haftada 2-3 gün kıymalı 1-2 gün tavuk diğer günler sebze ya da bakliyat yiyorum. Kyk yurdunda oluyor çok şükür
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Dün biri diyordu. Et cok pahali git et sut kurumundan al diye. Bak onlar bile dayanamadi. Her şey olmus ates pahasi. Normal yapmaları.
50 kilo gelen koyun alsan şu an paskul fiyatı 24 TL 50*24 :1200tl 40 kilo temiz et çıksa oda 1900 lira vericektin oda 5 ay yeter 4 kişilik bir aileye herkes kazanıyor böyle olunca biz öyle yapıyoruz
Herkesin durumu aynı değil senin benim için 100 lira oluyor cebimizde ama birçok insan ekmek alamaz durumda. Bu durumda olunca da gram gram aliyolar eti kiymayi