Bonjour! Bence ince hamurlu en iyisi. Pizzadan alınan zevkin önüne geçen bir şey hamur ve kalın olması daha çok baltalar. Ben ince hamurlu seviyorum zaten iyi yapan yerlerde hamurun inceliği, hamurun farklı yapılması gibi şeyler daha göz önünde. Tavsiyem ince hamurlu yapılan yerlerde yemeleri. <3
Ben bu seçimimi kalori ihtiyacımı düşünerek yapardım fakat son zamanlarda dışarıdan yiyeceksem ince veya extra ince hamur seçimi yapmak zorunda hissediyorum. Benim için üst malzeme, hamur tabakadan daha önemlidir. Her zaman eğer hamuru ince istersem malzeme daha ön plana çıkar daha bol malzeme yerim gibi bir algı oluştu bende. Senelere göre bir karşılaştırma yaptığımda son senelerde yediğim pizzalar (özellikle çok bilindik firmalardan) içi boş gönderiliyor. Heleki bir kampanya veya indirim ile birlikte alınan bir pizzaysa o kampanya bedelini o pizzadan çıkarıyorlar adeta. Evde yaptığım pizzanın ise hamurunun ince olma şansı yok ne zaman yaptıysam hamur hem kalın olur.
Hamur ince olunca tüm malzemeleri tatmışım gibi geliyor. Hamur ince olunca öyle oluyor. Sanki, bir bütün şeklinde değil de elimle sucuğu, peyniri vesaire yiyormuşum gibi. Herkesin şahsi zevki tabii.