Baklavanın iyisi fıstıklı mı olur, cevizli mi?
Seni seçtim cevizliiiiii mmmmhh ☺️
Seni seçtim cevizliiiiii mmmmhh ☺️
Fıstıklı
Cevizli
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Baklava dediğin cevizli olur
Şerbeti için;
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Hamuru için;
3,5 su bardağı un
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı sirke
Çay kaşığı ucu ile Tuz
Hamuru açmak için;
Nişasta
Arası için;
2 su bardağı ceviz kırığı
Üzerine;
250g tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
İlk olarak tatlımızın şerbetini hazırlayalım bunun için uygun bir tencereye şeker ve suyu alalım karıştırdıktan sonra şerbetimizi kaynamaya bırakalım sürenin sonunda limon suyunu da ilave ederek bir kaç dakika daha kaynatalım ve ocaktan alalım baklava hamuru için yoğurma kabına yumurta, sıvı yağ, süt, sirke ve tuzu alarak karıştıralım daha sonra unu yavaş yavaş ilave ederek hamurumuzu ele yapışmayan bir kıvam alıncaya kadar yoğuralım yoğurduğumuz hamurumuzun üzerini streçleyerek 30 dakika kadar dinlenmeye bırakalım bu şekilde hamurumuz çok daha kolay açılcaktır süre sonunda hamurumuzu tezgaha alalım ve bir iki kere daha yoğurarak toparlayalım hamurumuzu ilk önce eşit bir şekilde 3 parçaya ayıralım, daha sonra her parçayı da 9 parçaya ayıralım böldüğümüz parçaları dıştan içe doğru yoğurup, elimizde yuvarlayarak beze haline getirelim toplamda 27 adet beze elde etmiş olcaz tüm parçaları beze haline getirdikten sonra üzerlerini streç filmle kapatalım böylece hamur açma işlemi bitene kadar kurumalarını engellemiş olcaz bezelerimizinden bir tanesini nişasta serptiğimiz tezgaha alalım, merdane yardımı ile tatlı tabağı boyutunda açalım bu şekilde ilk 9 bezeyi tek tek açalım, aralarına nişasta serperek üst üste yerleştirelim daha sonra hazırladığımız 9 kat hamuru tepsi boyutundan biraz büyük olacak şekilde arada bir ters yüz ederek açalım burada hamuru ters yüz ettiğinizde altta kalan küçük katlarda eşit oranda genişlicektir daha sonra hamuru yine dikkatli bir şekilde, nazikçe katlarına ayıralım elde ettiğimiz incecik, zar gibi baklava hamurunu tepsimize yerleştirelim dilerseniz benim gibi yufkaları ayırarak koyabilceğiniz gibi ayırmadan bütün bir şekilde de koyabilirsiniz ilk 9 katı tepsiye yerleştirdikten sonra üzerine ceviz kırıkları serpiştirelim dilerseniz bu aşamada fındık veya fıstıkta koyabilirsiniz diğer 9 bezeyı de aynı şekilde açarak, aralarına nişasta serpelim ve üst üste yerleştirelim ardından tepsi boyutunda genişletelim genişlettiğimiz hamuru tekrar katlarına ayırarak tepsimize yerleştirelim eğer siz de katları tek tek yerleştircekseniz ve yeriniz de müsaitse, hamurları kurumaları için bir yere serip, 3,4 dakika bekletebilirsiniz tepsiye yerleştirdiğimiz hamurların üzerine ceviz kırığı serpelim son 9 bezemizi de aynı işlemleri uygulayarak tepsi boyutunda genişletelim ve tepsimize yerleştirelim baklavamızı keserken ilk önce 4 parçaya keselim daha sonra bu 4 parçayı da küçük üçgenlere ayıralım son olarak eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımını baklavamızın üzerine gezdirelim ve önceden ısıttığımız 170°C fırında 1 saat kadar pişmeye bırakalım süre sonunda fırından aldığımız sıcak baklavaların üzerine soğuyan şerbetimizi gezdirelim ve şerbetini çekmesi için dinlenmeye bırakalım.
Normalde şerbetli tatlıları sevmem ama baklava konusunda soğuk sütlü baklavanın üstüne tanımam. Cevizli veya fıstıklı baklava arasında da bir seçim yapacaksam illa fıstıklı baklavayı tercih ederim. Cevizli baklavayı bir türlü sevemedim, azımda garip bir tat bırakıyor. Sanırım cevizin kendisini sevmiyor oluşumla da alakalı olabilir. Fıstıklı baklavayı da öyle çok şerbetli olarak yiyemem. Bildiğim bir kafe var sadece oranın fıstıklı baklavasını yersem yerim çünkü başka yerlere göre daha az şerbetli yapıyorlar.
Ceviz 🤷♀️ İkisinide aramam :D aslında ama içimden ceviz geçti
Teşkküüür canım ☺️
Cevizli seviyorum ben.
Cevap
47Cevap
Cevizli biraz daha ağır gelebiliyor ama antepfıstıklı olanı daha hafif bunun için fıstıklı baklava diyeyim ❤️
Açıkçası zamlardan mütevellit baklavadan önce ne kadar olduğunu sorarım. ama seçimim fistiklidan yana..
Baklava sevmem ama fıstıklı tereyagli var küçük o güzel. Hanfendi normalde yemez yerse pahalı olandan yer😄
Kesinlikle cevizli olur fıstıklı diyenin ağzının tadı yoktur.
türkiyeye geldiğimde tabak tabak yiyeceğim eşsiz lezzet bu efendim
Fıstıklı tereyağlı *çıtır* olması lazım aynı senin gibi
Tereyağlı fıstıklı baklava birde sütlü nuriye 😋😋😋
Tereyağlı Fıstıklı Baklava candır. Gerisi yan sanayi kssksjskks
Antepli olarak söyleyim baklava fistıklı olur gerisi baklava deeldir
Cevizli daha az şekerli ve daha doğal bir tadı var, ben de onu tercih ederim. Fakat ikisi de lezzetli, zevke göre değişiyor.
Cevizli. Millet genelde fıstıklıyı seçiyolar ama anlam veremiyorum.
Buda sorumu şimdi aşk olsun :D
Hepsi
Fıstıklı demeyen de ne bilim
🤣🤝
fıstıklı baklava cevizler dişlerimi rahatsız ediyorlar
cevizli tabiki fıstıklı ya para mı yeter
Fıstıklı Baklava isnarlasana 🤓
Az olsun öz olsun fıstıklı olsun 😌
ben fakirim. gönlümde fakir. cevizli seviyorum bn
farketmez her türlü yerim
Sade ve fıstıklı favorim
fıstıklısı daha güzel