Mantar protein ve demir açısından çok zengindir. Ayrıca, mantarda A, B, D, P ve K vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, fosfor ve bakır mineralleri de bulunur. Ayrıca Hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirerek, hastalıklara karşı direnci arttırır.Kültür mantarı, istiridye mantarı en bilinenler arasında ve neredeyse tatmamış olan az insan vardır. Deneme şansımın olduğu birden fazla mantar çeşidi oldu... Birkaç yıl önce tanıştığım kanlıca mantarıda favorilerim arasında. Kestane mantarı ve trüf mantarını hiç tatmamış biri olarak sizden gelecek yorumlarıda merak ediyorum.
Peki sizin denediğiniz ve en sevdiğiniz mantar çeşidir nedir?
Kültür Mantarı
İstiridye Mantarı (Halk arasında yaprak mantarı, kayın mantarı veya kavak mantarı gibi isimleriyle de bilinir.)
Kestane Mantarı (Avrupa ülkelerinde, 'Portobello mantarı' ismi üzerinden bilinir.)
Trüf Mantarı
Kanlıca Mantarı (Halk arasında çam mantarı ve melki mantarı olarak da bilinir.)
Diğer...
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Hangi mantar çeşitlerini denediniz? En sevdiğiniz çeşidi nedir?
Yemişim, filizden sonra biraz boylanınca yenen bazı mantarlar var, ince uzun oluyorlar. Asya'da çok meşhur, aslında denemek hatta yetiştirmek de isterim ama zor ve zahmetli, bilen de yok... Keşke imkanlar farklı şekilde olsaydı, kesinlikle kendi mantarımı kendim üretmek isterdim, en ucuz mantarın kilosu 20-25 lira dolaylarında şu an.
Trüf Mantarı hariç hepsini yedim. Diğerleri Memletimizde doğal haliyle yetişiyor.
Hatta kendi evime, bodrumumda Mantar yetiştiriciliği için kütükler aldım. Bahçede de küçük bir sera var. Daha elim değmedi ama tohumlayıp istiridye mantarı yapacağım inşallah
Kültür mantarı tüketiyoruz onun haricinde yanlış hatırlamıyorsam bir ara çam mantarı yemiş / ikram edilmişti bana.. Trüf ve İstiridye mantarını ise merak etmiyor değilim :)