Evet salep çok severim hem damakta bıraktığı yoğun izle hem de sunduğu şifalı ve yatıştırıcı karakteriyle benim için özellikle kış içeceklerinin en asil ve en samimi olanıdır. Yanında çıtır bir zencefilli kurabiye veya sadece üzerine eklenen toz tarçınla salep en soğuk akşamları bile anında ısıtmaya yeten bir klasiktir diyebilirim.❤️
Afiyet olsun terazi.😌 Çok severim, özellikle bu aylarda iç ısıtan bir içecek. Kahveden sonra favorim ama tarçınlı olandansa, sade olarak tüketmeyi tercih ediyorum. Bütün tadını bastırıyormuş gibi geliyor bana.👌
Imhh severim sıcak sıcak kış aylarında çok iyi gelir çok huzur verir bol bol içerim ama nedense cafelerde içiyorum evde içmek aklıma gelmiyor dışarda direk sarılıyorum sahlebe ya da kış çayı içiyorum.
Dışarıda lapa lapa kar yağarken, cadde ve sokak köşelerinde satılan 1 bardak sahlepöyle içimi ısıtır ki; bir anda kendimi güldür güldür yanan bir kuzine soba önünde kemiklerime kadar ısınmış hissediveririm.
Bitki ile içeceği ayırt edebilmek adına; Bitkisine sahlep, içeceğine salep denilmiştir. Bunu neden bildiğim hakkında hiç bir fikrim yok ama paylaşmış olayım :)