Zamlar, tutarsız fiyatlar derken bazı mekanlarda asgari tüketim uygulaması devreye girmiş. O mekanlardan birisi ise sorumda yer almakta.Biz arkadaslarla 2-3 saat vakit geçiriyoruz. Hesapta ona göre geliyor zaten. Sen kafede, bir restoranda ne kadar vakit geçiriyorsun?
Çok saçma bir şey bu. Kafede oturma süresi mi olurmuş. Hiç gitmem daha iyi.. En kötü kıraathaneye git 1 bardak çay içeyim 1 saat otururum en az. Arkadaşlar ile bir araya gelirse saatlerce otururuz.
Vallahi esnafta ahlak denen bir şey kalmamış. Kardeşim banane senin sirkülasyonundan. Masalar doluysa müşteri almayacaksın. Zaten tabloyu gören müşteri geri gidecektir.
Bu zamana kadar gittiğim hiç bir cafede böyle bir uygulama ile karşılaşmadım.. Eğer karşılaşmış olsa idim.. o masaya oturmadan cafeyi terkederdim.. hem bir çayı kahveyi boğazıma dikicek birde üstüne 50 veya 100Tl para alacak benden uyanık olan cafeleri sevmem 😀 Zira cafelerde çay kahve kırahathane kadar 3 lira 5 lira değil.. Bir kahve 25 ile 30 TL arası Neyin 30 dakikasını istiyorlar..
İlk kez gördüm, saçmalıktan başka bir şey değil. Para ödüyorum, Elbet oturacağım, sohbet edeceğim, gerekirse saatlerce oturacağım. Bugün arkadaşımla kafede 2 saat oturduk. Öyle bir yer varsa bir daha gitmem, oturmam.
Görsel deki gibi bir yazı koyan kafenin kapısından iceri girmem. Asgari harcama tutarıni yazmak müşteriye büyük saygısızlık. Tabii ki masalar doluyken uzun süre bir masayı isgal etmek te ayri saygısızlık. Herkes haddini bilmeli. Mekan sahibi olsam haddini bilmeyen müşteriyi önce nazikçe uyarır ama bunu anlamazsa bir daha mekanıma sokmam.
2 çaya 2 saat madayı işgal edenlete çok doğru bir ambargodur bu görmemişler gibi iki üç çaya 2 saatte masada ne konuşulur ki bu kadar adamları bu konuda haklı buluyorum onlar da işletmeci sonuçta her boşalan masa eşittir 2 bilemedin 3 müşteri kazancı demektir yani herkes ekmeğinin peşinde kardaşlarım
Bu yazıyı oraya yazdıranlar utansın.😂😂😂 Iki içecekle masayi esir alanları çoğumuz görmüşüzdür. Neticede bunlar isletme ve para kazanacaklar oturacaksaniz ya bir şeyler içmeye devam edeceksiniz ya da kalkacaksiniz. Yazı her ne kadar hoş durmasa da onlar da kendilerince haklilar bence.
Mekana göre değişmeli sinek avlayan bir mekanın bu tarz bir şey yapması saçma olur ama dolu bir mekanda 2 çay içip 2 saat oturanlar için güzel uygulama
böyle bir şey görsem hiç bir şey sipariş etmeden çıkar giderim. 3 liralik çaya kahveye 20 lira alıyorlar tamam ona zaten ok bir de işgal süresiymiş, işgal ne ak dalga mı geçiyorlar
Zaman ve taban fiyat uygulaması çok saçma herhalde çok çok hareketli bir yer
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kimsenin bişi yapmasına gerek yok ki türk halkı gidip oturdu 150. sınıf insan mertebesine kendisi oturdu. Kendi oturan kendi ağlamaz. Türk halkına hiç bir şey az değil basın zammı...
zaten işgal kelimesinden sonra o mekan sinek avlamalı , avlattırılmalı !!!
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ben 2 çay içerim 1 saat otururum. Onun dışımda bir aktivitem olmaz
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Kafede uzun süre oturmayı çok sevmiyorum ama 30 dk cok kısa böyle yerlerden çok starbucks arabica coffe lab gibi oturma sıkıntısı olmayan yerleri tercih ediyorum