Bugün arkadaşıma helvamı kavurttum😁 çok eğlendim bir sürü durum paylaştım ve gelen mesajlar çok iyiydi... Her neyse irmik helvasını doydum. Peki siz irmik helvası yerken yanında ne olmasını tercih edersiniz? #DeliMavi 13 OCAK 2022
Arkadaşınızın eline, sizin de ağzınıza sağlık. Paylaştığınız fotoğraf bahsettiğiniz helva ise tane tane olmuş görünüyor. Tercihler farklıdır elbette ama şahsen ben biraz lapa şeklinde olanı daha çok severim. Islak diye tabir edebiliriz.
Çok güzel helva yaparım ve herhangi bir taziye vs. olduğunda yakınlarım benden talep ederler. Böyle zamanlarda 3 kilo irmikten yaparım ve ölçü kullanmam. Yanında ne gider sorusuna gelince, kendim için yapmışsam yaptığım soğuk limonata ile yerim. ☺☺
👍🤗 Afiyet olsun. Bu arada ben şekerini de irmik renk değiştirdikten sonra ilave edip birlikte kavururum, sonra suyunu sıcak olarak ilave ederim. Ve çam fıstığının aşırı pahalanmış olmasından dolayı artık ceviz ile yapıyorum. Cevizi önden kavururum. Ve son bir püf noktası vereyim, ayçiçek yağı, zeytinyağı ve tereyağını eşit oranlarda kullanırım. Sadece cevizi ayçiçek yağı ile kavurduktan sonra diğer yağları ilave ederim.