Merhabalar.. İyi ve cici pazarlar.. Tariflere bakıyordum da aklıma geldi ya ben tarife de uysam baksam da börek açamıyorum baklava yapamıyorum yok yani olmuyor 🤔 Kaç kere sinirlendim sinirden güldüm hamurla bile konuştum neden olmuyorsun diye ama yok benlik değil bunlar. Sizin var mı yapamadığınız yemek ya da tatlı? aman zaten çok yediğim şeyler değildi..
Dolma, sarma, hamur işlerinin hiçbiri bana göre değil, yapamam değil ama cidden girişmek istemem. Belki de o işlerin tamamen bir '' hanım mutfak sahasına '' girmesinden ötürüdür, bilemiyorum...
Mutfakta çok iyiyimdir ancak ulaşamadığımbbir çok lezzet vardır. Bunlardan beni en çok zorlayan ve yapamıyorum dediğim ise kesinlikle makarondur. Bu yemek yapmaktan çok kimya laboratuvarı hassasiyeti gerektiren bir tatlı. Fırın sıcaklığından tut da hamurun karıştırma tekniğine kadar her şeyin milimetrik olması bence makaronu bir aşçılık eserinden çok aşılması gereken teknik bir engel haline getiriyor diyebilirim.
Her şeyi yaparım ama balık bir türlü pişiremiyorum. Daha doğrusu pişiremiyorum değil, çünkü yapmayı hiç denemedim. Balık da gerçekten yemeyi sevdiğim bir şey aslında ama bir türlü denk gelmedi.
Evet baklava ve börek gibi şeyleri benim de bir türlü aklım almıyor :D Daha basit ve kolay yemekleri yapıyorum bende. Balık ve et ürünlerini yapmayı çok seviyorum