Biraz yakmışsın gibi görünüyor :D Bazı tarafları da tam pişmemiş gibi duruyor nasıl böyle oldu ki? :) Köfte çok çabuk pişiyor bu yüzden yanabiliyor hemen. Kısık ateşte kızartmak daha mantıklı oluyor ama ben çok pişmiş, çıtır çıtır olan köfteleri daha çok severim D:
Evet biraz yakmışsın 😱en sevdiğim yiyecek olan köftelere bunu nasıl yaptınn? Yağı az gelmiş sanırım kızartırken, ızgara köfteye dönüşmüş köftecikler.. Sen mi yaptın, eline sağlık. Yakmış da olsan yapmışsın ya :) Erkekler pek mutfağa girmiyor kültürümüz de. Yanında da acı sos olsaa muhteşem olurr! Sultanahmet köftesine bayılırımm
10 yıldır köfte kızartıyorum, 500 defa kızartmışsam 485 tanesinde yakmışımdır. Bazen tavaya yapışıyor, tavadan kazıyamıyorum bile. Tecrübe var da yetenek yok Allah vermemiş yetenek işte olmayınca olmuyor :)
Yağı çok koyunca da kızarttığımda hep ocağın dışına sıçrıyor yağ hatta üzerime sıçradığı bile oluyor, yanıyorum. :/ Ne zormuş yemek yapmak ya. Yapsan ayrı çile yapmasan ayrı dert :/
sık sık çevirmen lazım yoksa dışı yanar içi pişmez. sende içi pişsin diye yakmak zorunda kalırsın. ben köfte yaparken belki en az 20 tur dünmüş olur her köfte 😀😀😀
Bence çok yanmamış ama yüksek ateşte kızarttıysan eğer dışı hemen yanar, içi çiğ kalır. Bu yüzden kısık ateşte kapağını kapatıp yine kontrollü pişirirsen eğer buharıyla içi de pişecektir, dışı da bu kadar kuruyup yanmayacaktır.😄