Evde bir et yemeği ya da bir pizza yapmaya kalsam kullandığım malzemelerin fiyatı dışardan siparişe etmekten daha pahalıya geliyor. 😱 Tabi bu her yemek için geçerli değil ama çoğu böyle. Artık evde pişirmek daha ekonomik diyemiyorum. Ne düşünüyorsun?
Katılıyorum. Artık ikisi de ekonomik değil.
Abartmayın. Evde pişirmek daha ekonomik.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Evde yemek yapmak sipariş etmekten daha pahalıya geliyor. Sence hangisi daha ekonomik?
Evet değişen bir şey olmuyor ikiside pahalıya mal oluyor bize artık, ama evde yapılan yemekten daha fazla yemek gibi bir seçeneğim de oluyor, ayrı evde yapılan yemekler daha temiz oluyor. Evde yapmak iyidir her ne olursa olsun.
Evde hamburger yapmayı çok seviyorum ama artık yapamıyorum çünkü dışardan sipariş vermek daha ucuza geliyor. Ben evde yemek yapmayın even biri olarak üzülüyorum bu duruma. Ama sebze yemekleri için bu geçerli değil tabi. Bu yüzden bu sıra sebzeye sardık. Ya da bakliyat pişiriyoruz.
En basiti patates, soğanın bile ucuz olmadığı bir dönemdeyiz. Dümdüz patates yemeği yapalım desek bile para çıkması gerekiyor cebimizden. Evde yemeye alıştırayım kendimi, dışardan söylemeyeyim diyorum ama tahminimden çok daha masraflı oluyor benim için. Uğraşı da cabası...
Sana katılmıyorum. Aldığın ürünü evde defalarca kullanabilirsin. Dışarıda bir döner 20 TL iken, hazır döneri iki defa yapabilirsin. Veya hazır olmayan, ev yemeklerini aynı şekilde. Ek olarak maddiyattan ziyade sağlık açısından da bakmak gerekiyor.
🤣bizim burada Mersin belediyesi yemek satıyor her gün 3 çeşit yemek 3 TL herkes gidip alıyor ama ben gitmeye üşeniyorum gitsem akşam öğününü 9 TL alabilirim 3 kişilik
Valla valıde hanım sağolsun her cesıt yapar ve ev yemeklerınjn yerını dısarıdakı hıcbır lezzet tutmuyor.. ama ev daha ekonomık olsa gerek bılgım yok tahmın sadece