Ben bu şekilde yapıyorum hemen tarifinide veriyim Bu tarifi daha önce kıyma harcı ile yaptım bir çok kişi denedi ve beğendi bu sefer tavuk sote ile yaptım az yağ kullandım ravuk göğsünü küp küp doğrayıp tencereye alalım ve suyu çekilene kadar kavuralım sonra soğanı ilave edelim isterseniz soğanı ilk başta da katıp sonra eti katabilirsiniz soğanlarda biraz kavruldumu biberleri küp küp doğrayıp katın ve çok karıştırmayın içine baharat ve tuz ve salçayı ilave edip yarım su bardağı kadar su katıp pişiriyoruz patatesleri çok ince olacak şekilde doğrayın fırında kullancağınız tepsinin altına yanmaz kağıt koyup üzerine kaşar peyniri koyup yayalım ve üzerine patatesleri birinin üzerine koyarak sıralayın resimlerde daha iyi anlarsınız eğer patatesler büyükse ortadan kesin öyle kullanın patateslerin üzerine tekrar kaşar peyniri koyun ve 180 derece fırına verin en altaki kaşarın rengi kızarmışsa alın çok bekletmeyin sonra kaşar kuruma yapabilir fırından çıkardıktan sonra hazırladığımız harcı üzerine ince şekilde koyuyoruz üzerine mozerella peynir koyun isterseniz koymayabilirsinizde rulo yapıp üzerine çok az daha kaşar koyup tekrar fırına koyun kaşarlar erimeye ve hafif rengi değişti mi çıkarabilirsiniz.
Merhabalar ☃️Ben tavuğu daha çok göğüs kısmını yiyorum. But ya da bütün vs sevmiyorum. Tavuğun göğüs kısmını ya julyen kesip biber ve sebzelerle sote yapıp makarnama koyarım; ya da haşlayıp nohut pilava katarım ya da salatamın içine koyarım. Bazen de ızgara yapıp ya da sarımsak zerdeçal zeytinyağ ile marine edip kabak brokoli patates karnabahar ile fırında pişiririm. Bazende göğüs kısmını minik kesip köri ile sotelerim. Tavuğu bu şekilde yemek hoşuma gidiyor.
Tavuğun her halini seviyorum. İster haşlanmış olsun, ister kızarmış, ister sulu yemeği yapılsım bayıla bayıla yerim. En sevdiğim kısmı incik ve but. Yaptığım yemeklerde de genelde o kısımları kullanmayı severim.. göğüs eti ağzıma çok kuru ve tadsız geliyor🌹
Her şekilde ama en çok mangalda. 😍 En çok da kanat severim. Çıtır çıtır ve lezzetli olur. Tavuk pişirmeyi de çok seviyorum. Fırında, sote, tavada... Bu ara tatlı, ekşili tavuğa taktım kafayı. Böyle bir lezzet yok. Bir de fırında çıtır tavuk yapmayı çok seviyorum. Dışını peynir aromalı Cheestos ile kaplayıp fırında pişiriyorum. Önce cipsi toz haline getirmek gerekiyor tabi. Tavsiye ederim.