Merhabalar..🌧 Pilavı kaşıkla yiyen çatalla yiyen olarak ayrılıyor tercihler. Pilavı çatalla yiyemiyorum dökülüyor sinir oluyorum kaşık daha rahat. Ama ne zaman kaşıkla yesem “yavaaaaşşş” diye bir tepki alıyorum. İstediğim gibi yerim. Pilavı kaşıkla yemek kabalık mıdır?
Kaşıkla yediğim zamanlarda kaşığa pilavı daha çok doldurduğumu farkediyorum. Bu sebepten çatalla yiyorum. Kim ne şekilde yemek isterse yer bence bu kimseyi ilgilendirmez. Sofra adabına aykırı olduğunu da düşünmüyorum ayrıca pilavın kaşıkla yenmesinin. Ben daha az yemek adına böyle tercih ediyorum.
Valla ben çatalla yiyorum kaşıkla uğraşamam kaşıkla hepsini ağzıma alamıyorum bu da yemeği geri tabağa koymama neden oluyor iğrendiriyor beni en iyisi çatalla
*not:Kaşıkla yemek görgüsüzlük;çatalla yemekte elitlik değil tercih meselesidir.*
Bugüne kadar pilavı kaşıkla yiyen birine görgüsüz muamelesi ya da her neyse onu yapmadım. Bu tamamen nasıl yemek istediğine bağlı, Sofra kurallarına uymayacak bir hareket yaparsa kabalık olur.
Kim nasıl yemek isterse öyle yer. Hani bana yavaşşşşş dese yerler yaşşşş mı derim. En lüks lokantada bile pilavı kaşıkla yerler kaldı ki Araplar da elle yiyor.