Balık elle mi yenir, çatal-bıçakla mı yenir? Ben balığı elle yiyorum. Restorant kültüründe çatal-bıçak kullanmak gerekli görülsede ben balığı elle yerim, isteyen istediğini düşünebilir. Balığı elle yediğim için kınanacaksam ya da başka sıfatlar kullanılacaksa bu hiç umrumda değil. Büyük, küçük ayırt etmemeksizin ellerimle yiyorum balığı ve tadı öyle daha güzel oluyor. Bazen çok istisnai durumlarda, büyük balık yerken çatal kullanıyorum fakat yediğim balıktan anlamıyorum, tadı çıkmıyor...
Merhabalar..🎈Balık en sevdiğim lezzetlerden biridir. Her çeşidini bayılarak yerim. Ekmek arası sardalyadan tutun, hamsi, mezgit, somon, palamut, karides, midye, kalamar, uskumru, lüfer aklınıza daha ne geliyorsa. Gerek makarna ile gerek fırınlaşmış patates ya da sebzeler ile, gerek salata ile tabakta hiç farketmez. Ve bende balığı elle yerim. Çatal bıçak gittiğim mekanlarda bende kullanmıyorum çünkü zevk almıyorum yerken. İsterse kabalık ya da görsüzlük olsun umrumda değil. Porsiyon olarak tabağıma gelmişse ellerimle yerim.
Hamsiyi tüm tüm yerim. Somon balığı çatal bıçakla. Kılçıklı balığı ilk başta çatal bıcakla, sonra gerekirse elimle yerim. Yani mümkün değise elimle yerim, daha tatlı oluyor.
Çin geleneksel kültürü ile bakıldığında çatal kullanan kişi de barbardır. Bu topluma göre farklılık gösterse de insan yediğinden keyif alabilmeli diye düşünüyorum. Gerek çatal bıçağı, gerekse uzak doğuluların çubuklarını oldukça iyi kullanırım fakat bir çok şeyi genede elle yemeyi tercih ederim...
Mesela ızgara cipura balığını umumiyetle çatal bıçakla yerken, küçük balıkların hepsini elle yerim. Ama tabi büyük balıkların da çatal bıçakla yenilmesi gibi de bir mecburiyet yok. Kişinin seçimine, o anki keyfine göre değişir.
Aslında elle yenilir. Fakat ben biraz fazla titiz ve huylu biriyim bu yüzden hiç bir yemeği el kullanarak yemem. Hamburgeri bile bıçakla bölüp çatal batırıyorum 🤦♀️
Büyük balık yerken çatal bıçak kullanırım, küçük balık yerken sadece çatal kullanıyorum. Çok nadiren ekmek arası yerim. Hiç ekmek arası haricinde elle yediğim olmadı.
Balığa göre değişiklik yapılır hamsi elle yenir ufak olduğu için çinekop sarıkanat palamut lüfer gibi büyük balıklarda çatal bıçak kullanılır Afiyet olsun !!!
Tavuk, balık, kelle bunlar yenir elle. Boşuna dememişler. Evimde tabiki elle yiyorum. Ama bir özel yemeğe gittiğimde, bıçak kullanmaya özen gösteririm..