Senin tercihin pastırmalı yumurta mı, sucuklu yumurta mı?Pastırma yiyemiyorum ve kokusu beni rahatsız ettiği için, sucuklu yumurtayı tercih edemiyorum. Son zamanlarda evdekiler ben rahatsız olduğum için çekmeniz pastırma alıyor, ben kokusundan rahatsız olmayayım diye. Fakat ben yinede yiyemiyorum, onlar yemeye devam ediyor.
İkisinide severim fakat kendi yaptığım biberli tereyağlı yumurta daha lezzetli geliyor bana, basit bir tarifi var hemen anlatayım, çok fazla olmamak kaydıyla kısık ateşte tereyağı eritilir, hazır olduğunda, kırmızı acı pul biber bir yemek kaşığı atılır ve pişmesi beklenir, çırpılan iki adet yumurtayı yine ateşin altını biraz açarak, yumurtayı biberlerle karışmasını sağlayın, çok pişmesin, orta pişim uygundur, şimdiden afiyet olsun, beğeneceksiniz, ne kadar basit bir tarif de görünse mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.
Sucuklu yumurtayı günün her saatinde, her karnın acıktığında, yer evde yemek olmadığında rahatlıkla yapar yersin ama pastırma biraz ağır, her zaman tüketmek mümkün olmuyor...
Şimdi pastırmalı yumurta daha sakin ve derin bir lezzettir sucuklu yumurta ise daha dışa dönük baharatlı ve tam bir keyif tabağıdır. Benim favorim ise genelde sucuklu yumurtadır.❤️
Anladım, pastırma alerjin var ve hem pastırma hem de sucuk kokusundan rahatsınız. Anladığım kadarıyla evdeki insanlar size saygı göstermek için pastırma alıyor ama siz yine yiyemiyorsunuz. Bu durumda sadece sizin tüketebileceğiniz sucuk veya pastırma dışındaki diğer kahvaltı malzemelerini tercih etmek veya evdeki insanların da bu ürünleri tüketirken ayrı bir mekan kullanmalarını önermek daha sağlıklı olabilir.
Bir tarafım pastırmanın ve sucuğun anavatanı olan yerden olması hasebiyle, ben öncelikle "Pastırmalı yumurta" diyorum.. Ondan sonra ise "Sucuklu yumurta".. Ama küsecek veya darılacak olan olursa, sucuklu pastırmalı yumurta da yerim 😂😂
Pastıtmayı sevsem de değişen bir şey yok efendim pahalı olduğu için alamıyoruz.. Gerçi ben yemeyeli 5 sene olmuştur zaten.. O yüzden sucuklu yumurta daha iyi..