Pizza yemek kahvaltı yerine geçer. Hatta bazen üşenmezsem ve misafirim varsa kahvaltıya pizza yapıyorum. Hamuru yoğurun beklemeye aliyorum. O esnada evde ne varsa sivri biber, kapya biber, mantar, mısır, zeytin, sucuk hepsini dilimler hazırlarım. Kaşar zaten dondurucumda rendelenmiş halde hazır bulunur. Domates sosumda hazır vardır. Dışarıda hazır pizza yediğimizde baharatlarindan fazla ister evde bukundururum. Hazır soumanekler karıştırılır. Tepsiye hamuru yayar, sosunu üstüne yeteri kadar dökerim ve malzemeleri üstüne dizer biraz kaşar ekleyip fırına veririm pimesine yakın fırını açar, bol kaşar dökerim üstüne ve misss gibi pizza hazırdır...
Yani ben sabah kahvaltısında poğaça ya da börek diyorum desem ne kadar ağır besleniyorsun diye bir tepki çıkar ortaya. Ama şurada görüşlere baktığımda sabah kahvaltısında pizza yerim diyenleri görüyorum çok şaşırdım bu konuya. Hani bence poğaça ya da börek pizzanın yanında daha masum kalır. Ben yemem açıkçası de bunu ciğer ile karşılaştırmak zaten daha bir absürt hale geliyor. Çünkü ciğer dediğimiz safi et ama burada hamur var üstünde türlü malzemeleri var. Bu yüzden mideye dokunması daha ihtimal bunların.
Ciğer ile pizzanın karşılaştırılma sebebi aslında ikisinin de kahvaltıda yenmez diye sanılsa da ciğeri bazı yörelerde kahvaltı yerine tüketilip alışılagelmişliği kırması yönünden ekleyerek aslında kimisi için ne kadar normal olduğunu göstermek istedim. Pizzanın Kahvaltıda yenmez olarak görülmesi ise daha ilginç aslında, bazı restoranlarda sabah kahvaltısında ev yapımı görünümde pizzalar da servis ediliyor olmasından kaynaklı. Ben aslında burada direkt pizzayı kahvaltı olarak başlı başına sorduğum için belki sana tuhaf geliyor ama bilmiyorsan söyleyim, aslında bazı lokantalarda pizzayı kahvaltının yanında dilimli olarak servis ediyorlar, ya da sebzeli poğaça olarak ekliyorlar... ve dahası evlerde kahvaltıya ev pizzası yapılıyor. Senin bunu görmemiş olmandan kaynaklı ‘hayır yenmez’ demen ne kadar normal ise, bir başkasının görüp ‘evet yenir’ demesi o kadar normal aslında. Absürt olan bir duru yok ortada.
Valla dışarıda da kahvaltı yaptım ama daha pizza servis eden görmedim. Bu dediğim İstanbul gibi bir yerde birde. Ya yiyene lafım yok. Ciğeri sabah yemeyen ya midesine dokunduğu içindir ya da hiç ciğer sevmiyordur. Neyse yiyene de yemeyene de afiyet olsun.
Bazı serpme kahvaltı edilen restoranlarda sebzeli poğaça ya da pizza dilimleri kişi sayısına göre servis ediliyor ama boyutları daha küçük bir halde. Böyle gibi. Sadece bir örnek bu
Avrupada ve Rusya ülkelerinde , sabah pizza yiyenleri görürsünüz... Lakin sabah 6 ya da 8 de değil ama saat 10 gibi başlayabilirler pizza almaya ya da siparişi vermeye Genellikle bir poğaça ve kahve deneyimi daha güzel oluyor " benim açımdan "
Olabilir, çünkü pizza malzemeleri zaten kahvaltıda yediğimiz şeyler. Salam, sucuk, sosis, mantar, zeytin, kaşar peyniri, biber gibi. Pazar kahvaltılarında anneler fırında pastane pizzası yapmıyor mu hamur açıp üzerine malzemelerini dizerek? Aynı şey işte.
Kahvaltıda dürümcü emmi'den beyran içtiğimi, çiğ köfte yediğimi, lahmacun yediğimi, ciğer yediğimi, kebap yediğimi bilirim. Nitekim hemen hemen her gün bunları yapıyorum. Pizza nedir lan, düz hamur. Hissettirmez bile..
Kahvalti kurarlarim yok... wafflede, krep, ciğer o vakit ne isterses yapilir, sadece Pizza özel olarak kahvaltida yapmayiz, bi gün önceden kalani yeriz
En İyi Görüşler