Ben kaşarlı değil de şu krem peynirler olur ya hani... çorba sıcakken içine koyunca eriyor, tadı daha güzel oluyor bence, öyle seviyorum 🤤 Al işte al canım çekti 🥺
Domates çorbasının üstüne kıtır ekmek koyup yemeyi daha çok seviyorum. Kaşar çorbanın içinde eriyince yemesi xor oluyor. Kaşıkla uzayan ve kopmayan kaşar beni sinir ediyor. Onun için kıtır ekmek tercihim.
Evdeki bayat ekmekleri küçük küçük küp şeklinde doğrayıp, bir fırın tepsisine dizip, bir kaseye zeytinyağını ve ezilmiş sarımsağı koyup,1 tatlı kaşığı karabiber,1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber, biraz tuz, 1 yemek kaşığı nane ilave edip iyice karıştırıp, ekmeklerin üzerine döküp iyice harmanlayip, 175 dereceli fırına veriyorum. Ekmekler iyice kuruyana kadar fırında pisiriyorum. Ister çorbada ister salatada kullanıyorum. Tavsiye ederim
Bilmem bilir misin uzun otobüs yolculuğu esnasinda ağaçlı dinlenme tesisleri var. Heh ben işte domates çorbası ile orada tanıştım üzerine de mis gibi kaşar rendesi... Oew yeeahh!!
O gün bugündür kasar rendesiz domates corbasina hayir!
Sana bir şey diyeyim mi daha uzun yaziyordum silip kisalttim 😅 deneme bence ben sonradan ictiklerimde ilk ictigimin tadini bulamadim. Gerçi çok uzun yillardir otobüs yolculuğu da yapmiyorum ama belki de lezzetlenmistir 🙂
Merhabalar… Domates çorbası sevdiğim çorba çeşitleri arasındadır. Kıvamı aşırı sulu olmamalı ama, hafif yoğun kıvamlı güzel oluyor. Özellikle kremalı üzerine fesleğen ile tadı harika oluyor bana göre… Kaşara gelince çok değil ama azıcık rendelerim. Çorbanın sıcağı ile eriyince tadı lezzetli oluyor. Bir kaç parça da kıtır ekmek tamamdır…