Duruma göre değişir içme şekli, kişiden kişiye de değişebilir, ortamda içilen, bize öğretilen adabtan ziyade kültür diyelim, budur;
+ Rakı romantik, sulugöz veya acıklı hale içilmez. Rakı sohbet ister, sohbet edecek dost ister, rakının sohbeti özlem ya da aşk konuları olamaz. Rakı keyfe içilir, muhabbete içilir detlere değil. (hemen köpürmeyin zevkler ve renkler tabi ki tartışılmaz, tek başınıza içerken, kimi kutsuyor kime kaldırıyorsanız kaldırın kadehinizi). Ortam da böyle...
+ Servis yapan bir kişi vardır sadece ve o doldurmadığı sürece kimse bardağını yenileyemez. Genelde bu kişi ortamdaki en sayılan kişidir. İlk yudumda servisi yapan kişi kadehi kaldırır ve herkes kadehleri tokuşturulur ve açılış yapılır, masadan kalkarken son yudumlar alınır ve kapanış olarak kadehler tekrar tokuşturulur.
+ Rakı, mezeyi sever, meze rakı ile ufak ufak tırtıklanır, karın doyurulmaz (yemek değil bu doymak için yiyenler var).
+ Ağzınla içtiğiniz sürece sıkıntı yoktur, yavaş yavaş tadını çıkara çıkara içilir. Aceleci insanları hiç sevmez (ay geçmi oldu kalksakmıcılar bu laf sizlere).
+ Orada konuşulan orada kalır, küfür edilmez.
+ Kısacası rakı insan seçer, seçtiğinden de adap ister. İçemeyen insan o masaya oturmasın, ağzıya içmeyi bilmeyen de o masaya oturmasın.
Deriz ki; üstelik sevgilinin ilk hali içmeden duru su sanki. Kaynatmıyor insanın içini ve adabıyla bilmezsen sevmesini olursun alemin rezili.
Maşallah sosyetik rakı hazır meze nerede.. Sosyetik güzel rakı içmem içki kullanmam ama sanırım senin için sana, ve seninle tek seferlige mahsus olmak üzere içerim..😅😅😅 Şaka maka sosyetik güzel öyle bir şey teklif etsem kabül edermisin yani tek seferlik içmeyi.. Her şey bir yana sanada başkasınada içkiyi tavsiye etmem.. Seni ve sağlığını bozacak şeyleri içki gibi kullanma bence.. Ki biliyorum kullanmıyorsundur.. Unutma sağlık her şeyden önemli göz göre göre ben seni bu rakıya felan bulaşmanı istemem istemiyorumda.. Nedenmi bu benim her şeyden önce sana karşı arkadaşlık görevim
İÇENE KARIŞMAM lakin ne gerek var ki çok saçma geliyor bana benım kadar ıcende yoktur zamanında. lakın bırseye faydasınıda hıc görmedım.. Rabbımın haram dedıgı seyı yapmak bana yakısmıyor ve gercekten gunah oldugunu zamanla nedenını anlıyorsun. agzınızla ıcen ınsana bırsey demıyorum tercıh sızın tercıhınız lakın ıckısızde gulup kederlenmeyı eğlenmeyı bılıyor ınsan. bazı seyler gözunu karartmaktan baska bırsey degıl. umarım sızde zamanla bunu anlarsınız. sağlıcakla guzellıkkle kal.
işte tövbe demeden evvel. şükür etmek lazım:) içme o rakı kafasını bırcok seyle buluyorsun hemde gunahsız :) benım gıbı delı arkadasın olsun sabaha kadar gulup eglenırsın evdekıler ne ıctın dıye sorar ;) bız bunu cok yasadık ama ıste namaz kıldıgımdan ıcmedıgımı bılırler. yanı mutlu olmak ıcın bazı seyler mutlu eder dusuncesınden kurtulup kendı kendıne gulebılmelı ınsan. deli gibi. :)
Mutluluktan mı içiyoruz efeniiim 😃 keyfe keder. Zaten arkadaşımla içtik yalnız gitmez :D gayet iyiyim. Sağlığımıza böyle şeyler değil. İkiyüzlü, şeref yoksunu, egoist insanlar zarar veriyor alkol değil 😛😛
Genelde hafta sonlari içmeyi tercih ederim. İzmirdeyken her c. tesi akşamı bir kaç kız arkadaşımla sevdiğimiz bir mekanda içeriz. burada kuzenle içiyorum. Anason kokusunun olduğu bir masada muhabbet baldan tatlı oluyor
Bak şimdi rakı dedin aklıma ne geldi. İçki muhabbetinde içelim güzelleşelim diye jargon var. Sonradan sapıtınca öpüjeeeeemmmmm diye sarmaş dolaş olayları falan. Cern labaratuvarında Oblique Parameters Using C with Error isimli program yani kısacası öpücem programını bizim Erkcan hoca ve tayfası yazmış. Alem adamlar :)
Soğuk içilir ama dene bak su ve rakı soğuk olsun buz hiç atma tadı daha iyi rakı azaldıkça buz eriyor su oranı artıyor bardağın ilk yurdumu ile son yurdumu aynı olmuyor
Bende dahil herkesin aklında yer edinmiş biri mutlaka vardır kiminin farklı alkol türleri alırken kimi bir şarkı ile anılar dahada depreşir. Benim prensibim düzgün içmesini bilen ve iyi araç kullanana kesinlikle karışmam. Kimisi var 2 bira içipte sarhoş ayağına yatıp sağa sola sataşır. Size yarasın
E tabi babam aile içki çok tüketir bizde amcam alıştırmıştı ilk 2. 3. sınıftaydım rakıyı sek içmiştim eh bu mu yani demiştim babam bu biizm ocağımıza incir ağacı diker demişti :D Pek içmem artık ama eskiden çok içerdim. Kafa yapmıyor bende seyrekleşti artık.
Genellikle kafa dengi insanlarla bir arada içmeyi severim.. Üstelik tek alkol tercihim rakıdır.. Yanında lezzetli mezeler ile güzel bir gün olur benim için.
Pardon yanlis olmus cevap ben kimim de hanimima hizmet ederken seref veriyorum yani beni size hizmet etmeye layik gorurseniz olacak ozur dilerim Sosyetik shekil o neal
çarpacak kadar içmedim. çünkü rakı ya da bira midemi bulandırıyor. belki meyve sulu votka olabilir ama aramıyorum alkol ayda yılda bir arkadaşlarla belki :)