Selamlar KS halkı
Aşureler pişirildi mi? Harçlıklar dağıtıldı mı? Aşureleri kimlere dağıtıyorsunuz? Sadece ev ahalisi mi yiyor yoksa apartman mı ya da mahalleye falan?

Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Selamlar KS halkı
Aşureler pişirildi mi? Harçlıklar dağıtıldı mı? Aşureleri kimlere dağıtıyorsunuz? Sadece ev ahalisi mi yiyor yoksa apartman mı ya da mahalleye falan?

harçlık dağıtıldı mı ne demek bizim buralarda hiç öyle bi gelenek görmedim ömrümde
soruya cevabım ise apartmanda yaşamıyorum zaten en yakın komşularım da annemin sülalesi komple kuzenleri kuzen çocukları kardeşleri vs aşure yaptığı zaman onlara götürüyor işte
Bizde aşure günü evin erkeği evdeki kadınlara harçlık verir bu bir yıl boyunca bereket olsun diye. Gelenek değil zaten hadis bu ama pek bilinmiyor sanırım burada duymayan biri daha sormuş. Tıpkı dışarıya sadaka vermenin sevap olduğu gibi o gün evin hanımına harçlık verildiği gibi tüm sene o eve ve evin erkeğine bereket hasıl olur. Peygambere yakın sahabeler bunu denediklerini ve böyle tecrübe ettiklerini de söylemişlerdir kaynaklarda geçer.
hiç bilmiyordum bunu bak 🙄 derhal babama iletmeliyim 😂
Kimlere yetecek kadar yaparsan onlara dağıtırsın. Genelde en azından aynı binada oturduğun insanlara kadar dağıtırsın.
Cevap
1Cevap
Komşulara
Bizimki daha pişmedi ama pişince apartmandakilere de dağıtıyoruz. Bu arada harçlık da mı veriliyor bugün yeni duydum onu?
Erkekler aile bireylerine harçlık verir. Yıl boyu bereketin olması için.
Yapmadık henüz ama apartmana dağıtır annem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar