Selamlar KS halkı
Aşureler pişirildi mi? Harçlıklar dağıtıldı mı? Aşureleri kimlere dağıtıyorsunuz? Sadece ev ahalisi mi yiyor yoksa apartman mı ya da mahalleye falan?

Selamlar KS halkı
Aşureler pişirildi mi? Harçlıklar dağıtıldı mı? Aşureleri kimlere dağıtıyorsunuz? Sadece ev ahalisi mi yiyor yoksa apartman mı ya da mahalleye falan?

harçlık dağıtıldı mı ne demek bizim buralarda hiç öyle bi gelenek görmedim ömrümde
soruya cevabım ise apartmanda yaşamıyorum zaten en yakın komşularım da annemin sülalesi komple kuzenleri kuzen çocukları kardeşleri vs aşure yaptığı zaman onlara götürüyor işte
Bizde aşure günü evin erkeği evdeki kadınlara harçlık verir bu bir yıl boyunca bereket olsun diye. Gelenek değil zaten hadis bu ama pek bilinmiyor sanırım burada duymayan biri daha sormuş. Tıpkı dışarıya sadaka vermenin sevap olduğu gibi o gün evin hanımına harçlık verildiği gibi tüm sene o eve ve evin erkeğine bereket hasıl olur. Peygambere yakın sahabeler bunu denediklerini ve böyle tecrübe ettiklerini de söylemişlerdir kaynaklarda geçer.
hiç bilmiyordum bunu bak 🙄 derhal babama iletmeliyim 😂
Kimlere yetecek kadar yaparsan onlara dağıtırsın. Genelde en azından aynı binada oturduğun insanlara kadar dağıtırsın.
Cevap
1Cevap
Komşulara
Bizimki daha pişmedi ama pişince apartmandakilere de dağıtıyoruz. Bu arada harçlık da mı veriliyor bugün yeni duydum onu?
Erkekler aile bireylerine harçlık verir. Yıl boyu bereketin olması için.
Yapmadık henüz ama apartmana dağıtır annem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar