Damak tadınıza en çok hangisi hitap ediyor?
İçliköfte
Çığköfte
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Merhabalar.
Çiğ köfte yerken, doyamacağımız bir lezzetle karşılaşırız. Doğu kültüründen gelen çiğ köfte, bir kebapçıya gittiğimizde mutlaka tercih edilen bir yiyecektir. Artık etli çiğ köfteye rastlamak pek mümkün olmasa da, onun kadar lezzetli etsiz çiğ köfte sofralarımızı donatıyor. Nar ekşisi ve dürümle birlikte servis edilen çiğ köfte, ülkemizin en baş lezetleri arasında yer alıyor.
İçli köfte, çiğ köftenin en büyük rakibi olarak görülüyor. İki lezzet birbirinden çok farklı olsa da, çiğ köfte severler kadar içli köfteden vazgeçemeyenler de söz konusu. Yöreden yöreye farklı pişirilme yöntemleri olan içli köfte, sofralarımızda çiğ köfte aksine sıcak olarak tüketiliyor.
Çiğ köfte ve içli köftenin kendine has tatlarını karşılaştırmak çok zor olsa da, birini diğerinden daha çok sevdiğimiz kesindir.
Benim tercihim içli köfte.
Saygılar❤️
Tabii ki içli köfte..
Düşünüyorum da kaçımız içli köfte yi hakkıyla yapılmış bir şekilde yemişizdir.
Mesela benim memleketimde içli köfte yapacak bir aile;
Birkaç gün öncesinden et aldığı özel kasabına içli köfte için et siparişi verir.
Kasap kendi yetiştirdiği hayvanlarından keseceği hayvanı özenle kestikten sonra, müşterisine ayıracağı içli köfte etini sıcağı sıcağına alıp personeline dövdürür.
Eğer eti dövecek personel yoksa müşterisine önceden haber verip o saatte orada bulunmasını ve eti teslim almasını belirtir.
Yani anlayacağımız o et kesimi yapıldıktan sonra dövülmeden önce katiyen dolaba girmez.
Yani süreç ne kadar doğru ilerlerse midemize o kadar lezzetli bir yemek girer.😊
Bu arada çiğ köfte için diyecek olumsuz bir cümlem yok tabii ki onu da yapanlara saygı duyarım ama fabrikasyon olmamak tercihiyle.
Hazır konusu gelmişken Antalya'da yaşayan KS'canlar varsa aramızda,
Adıyamanlı bir ustanın memleketinden malzemelerini özenle getirtip günlük olarak yoğurarak sattığı bir çiğ köfte mekanı tavsiye edebilirim.
Şimdilik haftada sadece 2 gün etli,
kalan günler etsiz yoğurma yapılıyor fakat fabrikasyon olmadığı için yediğiniz de kıymetini daha da anlayacağınız dan eminim.
Antalya Muratpaşa Şarampol Caddesinde Ali Baba Çorbacısı var.
Oraya Vardığınızda sol çapraz sokakta Yıldız Kitabevi ni göreceksiniz.
Yıldız kitap evinin hemen önünde.
Hanedan çiğ köfte..
Gidip ziyaret eden olursa şimdiden afiyet olsun.
Lezzet paylaşınca güzel 😊
İçli köfteyi oylamada seçtim ama her ikisinin yeri de çok ayrı aslında. İçli köfte bildiğin ana yemek ama çiğ köfte ara yemek... gerçi tek başına yendiği de oluyor ama genellikle sofralarda bu şekilde yerlerini alıyorlar. Sonuç olarak her ikisi de Türk mutfağının vazgeçilmez iki lezzeti.
İçli köfteyi oylamada seçtim ama her ikisinin yeri de çok ayrı aslında. İçli köfte bildiğin ana yemek ama çiğ köfte ara yemek... gerçi tek başına yendiği de oluyor ama genellikle sofralarda bu şekilde yerlerini alıyorlar. Sonuç olarak her ikisi de Türk mutfağının vazgeçilmez iki lezzeti.
Cevap
79Cevap
İçli köfte yemesem çig köfte derdim. İlk defa bir arkadaşımın annesi yapmışt yedikçe yediriyordu yani çok guzeldi. Sonra kimde yediysem beğenmedim. Muhtemelen beğenmeyenlerin sebebi de odur
cigköftenin etlisini severim fakat içli köftenin doyuruculugu ve tadı daha mükemmeldir olsada yapan yesek 😎
Ooof ikisinden de olsun bebeklerim🤤 ayrım yapmak mümkün mü hiççç
ama çiğ köfteyi çıkarana helal olsun😍
Tabiki içli köfte aklımdan geçiyordu yarına sipariş vericektin misafirim var ben yaptım desemmi acaba 😂diyemem yalan söyleyemem🤗
ikisini de çok sevemedim ben nedense ya... çiğ köftenin çok iyisini yedim ve çok beğendim o yine ayrı da.. genelde kötü yapıyorlar...
İçli köfte ve çiğ köfteyi çok severim ikisinin arasında ayrım yapamam tok olsam bile ikisi sofrada olsa karnım aç gibi yerim doğrusu canım çekti
Çiğ köfte aşırı severim. Hatta markaların indirim günlerini takip ediyorum. %50 daha fazla koyuyorlar. 😄
İçli köfte elbette yapay etsiz çiğ köfteyi döver ammaaa hakiki etli çiğ köfte işte o içli köfteyle ölümüne kapışır😃
ikisinide severim ama içli köfte bir adım öndedir...
Bir urfalı olarak çiğköfteden başkasını tercih edemem
Tabıkı ıclı köfte donducuruda her zamn buldurur annem
Anneyi mi daha çok seversin bananı mı kadar çıkmaz bi soru?@$&(* ikisi deee
Çiğ köfteyi de severim ama içli köfte bambaşka bir lezzet
Çiğ köfte içli köftenin yanında meze olabilir ancak 😁
Çiğ köfte yapması kolay içli köfte zor. Ayrıca içli köfte daha bir güzel.
İkisine de bayılırım ya ama elim içli köfteye gitti
anamın içli köftesi diyorum ve artırıyorum patatesli içli köfte
Salça soslu bir içli köfte yanına da şalgam salta mis
tabiki içli köfte
çiğ köfteyi de severim ama aramam yani hayatım boyunca yemesem bile
Kadınların çiğköfte merakı çok ilginç ya 😅 hiç sevmem
Içliköfte 🤍 Ben
Çiğ köfteyi evrime tabi tuttular. Orijinal değil artık. Bu nedenle içli köfte.
İkisi de ayrı güzel. İkisini de güzel yaparım. Ama şu anda içli köfte bir adım önde
Etli çiğ köfte çok güzel olur ama içli köfte ayrı bir boyut
Kimse kusura bakmasın da içli köfteyi hiç sevmiyorum ya çiğ köfte candır gerisi heyecan
ben içli köfte hastasıyım arkadaş..
yaşasın içli köfte:)
İçli içli annem bie yapıyor 10 tane atıyorum bir oturuşta 😂
Naptın ya kafam karıştı. 😄 😄
İçli köfte harika bir şey.
Her ikiside nefis ve yemege değer yemekliklerdir. İçli köfte sıcak çiğ köfte soğuk tüketilmektedir.
Çiğ köfte varken içli köfte neymiş😂
İçli köfte çok daha lezzetli ve doyurucu bence.
Çiğ köfte yanında çerez kalır...
İnanmıyorum içli köfte daha çok çıkmış siz gerçekten tatsız zevksiz insanlarsınız
Çiğ köfte orelet gibi bişey oldu, sıcak su koy bekle 10 dk sonra oldu :) a101 de vardı. İçli köftede emek var :)
Içli köfte en azında haslaniyor. Öteki adı üstünde çiğ.
Çiğ köfte de severim ama içli köfte muazzam bir şeydir👌🏻
Tabikide İçliköfte (kutülk) annem çok güzel yapar canım çekti şimdi 😋😋
Sorumu ya bu içli köfte
İkisini de severim. Niye seçim yapayım ki? 😁😁
İkisi de ayrım yapmıyorum
Çiğköfte, içli köfte sevmem
Güzel yapılanında yenir hemde bissürü 🌸😍
Icli kofte kac para biliyonmu sen 😂😂
Tartışmasız içli köfte tabikiiiii
Çiğ köfte biraz daha iyi
İçli köfte 😋 ama haşlanmış daha güzel oluyor
Açsam içli köfte yarı toksam çiğ köfte