Kahve deyince bile kokusu burnuna gelenler burada mııı? ☕️
Kahve Kültürü Değişti mi?
Aile olmanın ilk adımı olan kız isteme merasiminden, bayramlara, ev oturmalarına, yemekten sonra hazım adına 'hadi kızım yap bi kahve!'den kültürümüzün en ince noktalarına kadar hayatımıza sızan evimizin bir bireyi olmuş, masada bizimle birlikle oturan kahveden, hadi arkadaşlarla buluşalım dendiğinde, dedikodular koyulaştığında, kantinde buluşulduğunda, ders yaparken, yürüyüş sırasında, alışverişte elinde bir aksesuar gibi taşıdığın, seninle gelişen, şekil değiştiren kültürle birlikte değişen kahveye epey bir yol aldık. 🤎
Senin Kahven Hangisi?
Türk kahvesi mi, yeni nesil kahve çeşitleri mi?Kahve zincirleriyle birlikte hayatımıza nüfus eden üçüncü nesil kahveler içecek seçimlerimizi ve alışkanlıklarımızı o kadar etkiledi, değiştirdi, değişen kahve kültürü o kadar yaygınlaştı ki artık herkesin sevdiği farklı bir kahve çeşidi var. Sütlüsüyle, sadesiyle, soğuğu, sıcağıyla Filtre Kahve, Espresso, Americano, Latte, Cappucino ve daha adını telaffuz bile edemediğimiz bu havalı kahvelerin bağımlısı olduk. Amaaa öte yandan yanında çifte kavrulmuş lokumuyla bayıldığımız, kırk yıl hatırı olan, kültürümüzün bir parçası geleneksel Türk kahvesinin de birçoğumuz için yeri apayrı!
KScanlar bu konuda ne düşünüyor merak ediyoruz. Sizin aklınıza "Hadi bi' kahve içelim!" deyince hangisi geliyor, Türk kahvesi mi yeni nesil kahve çeşitlerinden biri mi? Görüşlerinizi bekliyoruz.
Türk Kahvesi her zaman favorim!
%64
Çeşit çeşit yeni nesil kahveler bağımlılık yaptı!
%36
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Toplam 1015 oy kullanıldı. Detaylı sonuçları gör
Anket Sonucu
Hadi ankete katıl! "Bi' kahve içelim!" deyince aklına hangisi geliyor, Türk kahvesi mi yeni nesil kahve çeşitleri mi?
Toplam 1015 oy kullanıldı
553
462
Türk Kahvesi her zaman favorim!
%64
337 Kız (61%)
316 Erkek (68%)
Çeşit çeşit yeni nesil kahveler bağımlılık yaptı!
%36
216 Kız (39%)
146 Erkek (32%)
Hadi ankete katıl! "Bi' kahve içelim!" deyince aklına hangisi geliyor, Türk kahvesi mi yeni nesil kahve çeşitleri mi?
Hadi kahve dendiği anda aklıma ilk olarak Türk Kahvesi geliyor.
Zira Türk Kahvesi dostluk, arkadaşlık ve sohbet ortamlarımızın vazgeçilmez unsurudur her vakit. Gidersin bir kahveciye, senden eski motiflerle bezenmiş masa ve iskemlelere oturduğun an da gelip siparişini alır, genelde orta seçilir hafifçe başını öne eğer siparişi alan garson, başlarsın sen sohbet etmeye, içindeki heyecanını, fikrini paylaşmaya sonra kısa bir süre içerisinde kenarına lokum koyulmuş bir çift Türk Kahvesi gelir ve teşekkürünü ettikten sonra içmeye başlarsın.
Bazen çikolata, bazen lokum olan lezzetli bir vakit sürecek bir içim keyfi sürer insan ve sonrasında ikinci fincanlar gelir. Muhabbet sürer gider.
Kimi erkek yahut kadınlar ise kapatır fincanlarını geleceğin belirsiz telvelerine bakar istediği falına.
Çay şefkattir, dostluktur, güvendir. Kahve ise sevgidir, ilişkidir, heyecandır… Çay ne kadar dışa dönük ise, kahve de gitgide o kadar içe dönük bir keyif içeceğidir.
Fakat gözün arzularını ve keyiflerini de yabana atmamalıyız. Fincanın üzerinden kahveye; o kara kuyuya bakıp başı dönmeyen, yükseklik korkusuna kapılmayan var mıdır? Hayatın ilk bakışta sıradan gibi gözüken ama güzel sürprizlere açık çağrıları vardır. Kimi zaman insan sesine bürünür bu çağrılar:
Haa, bir de ‘ben çay içmem!’, ‘ben kahve sevmem..’ diyenler var… Onların aslında neyi sevmedikleri ve hayatın hangi tatlarını ıskaladıklarını gördünüz herhalde !!!
Seçeneksizlikten Türk kahvesi yazdım ben de çoğu gibi :)) Yeni nesil kahveler bağımlılık yapmadı fakat ara sıra içiyoruz.. Eh ama deseler ki, şurada adını teleffuz etmek için 4 sene dil eğitimi alacağın bir kahve var hemen yanında da Türk kahvesi var deseler seçimim belli :))
Biz genelde bir kahve içelim dediğimizde Türk kahvesi yaparız. Bir de benim yaptığım Türk kahvesini genelde çok severler o yüzden ya ben arar gel kahve yapayım sohbet edelim derim ya da onlar size geliyorum kahveleri hazırla der
Dişarıda kahve içtiğimde genelde sade Türk Kahvesi tercih ediyorum.
Diğer türlü batıvari kahvelerin içine mekanlarda neler koyulduğu belli değil. Şöyle lezzetli bir sütlü kahve içeyim desen kahve yerne glikoz içiyorsun. Sonrasında da haliyle halsizlik yapıyor. İnsanı dinç tutması gerekirken.
O yüzden yeni nesil diye tabir ettiğiniz kahveleri içeceğim zaman evde yapıp içmeyi tercih ediyorum.
Eğer Türk Kahvesini de evde yapıyorsam içine mutlaka tarçın atıyorum. Tarçın çok hoş bir aroma veriyor kahveye. Ayrıca sindirim sisteminide dengeliyor.
Türk kahvesini sevmem hele ki o ki telve tadı berbat. Zaten sevsem bile kafein yok bildiğim kadarıyla. Ama diğer kahve çeşitlerinde kafein var o da ister istemez etkiliyor. Yani benim gözümde kafeinli bişeyler olsunda kola olur kahve olur olsun yeter ki
Türk Kahvesini Her Daim Severim ancak Türk Kahvesi İnsanlara birazcık Acı ve ağır geldiği için yeni nesil Kahve Türlerine yönelim gösteriyorlar bende yeni Nesil Kahveleri çok seviyorum ancak Türk Kahvelerinin de yeri ayrıdır denilebilir.
Ben filtre kahve içimini seviyorum. Türk kahvesi çok az ve çabuk bitiyor. Bir de ağızda bıraktığı tortu rahatsızlık veriyor. Eskiden çok tüketirdim ama filtre kahve kullanımı sonrası sevmemeye başladım. 🤷♀️😌
Kahvenin her türlüsünü severim hatta bir kaç tane kahvede zevkle yaparım hangi kahve olduğu önemli değil kahve olsun yeterki ben abartanlardanım günde ortalama 10 tane içerim genelde hatta yanımda seven varsa daha da içerim
Ana Sayfa > Yeme & İçme > Anketler > Hadi ankete katıl! "Bi' kahve içelim!" deyince aklına hangisi geliyor, Türk kahvesi mi yeni nesil kahve çeşitleri mi?