Acaba beyfendinin evlenme maksadı eş olmak mı, yoldaş olmak mı yoksa kendisine yemekler yapan, evi temiz tutan bir kişi mi istiyor hayatında? Evliliği hangi niyetle yapmış acaba? Bazılarının bir sözü vardır ve ben bu sözü çok sevimsiz buluyorum "Erkek erkekliğini, kadın kadınlığını bilecek" Bu ne demek. Erkek para kazanacak, kadın erkeğe dadılık, bakıcılık, hizmetçilik yapacak. Aslında bu sözün açılımı bu ve erkeğin söz hakkı daha çok olacak.. Ne yazık ki çoğu insan evliliğe böyle bakıyor. Eşi yemek yapmamış, bunu beyfendi gitsin hemen anasına yetiştirsin. Bu adamdan koca olmaz, evliliği temel ihtiyaçları giderilsin diye yapmış beyfendi ve kendine bir eş aramamış, bir bakıcı bir hizmetçi aramış. O kadınına saygılı ve sevgi dolu olsa o kız da zaten onu mutlu etmek için çabalar. Bu adamdan ne koca olur, ne sırdaş
evli olan onlar ; ve nasılsa iyi kötü bir çözüme varacaklardır , öyle çok zaman alacak gibi bir mevzuya benzemiyor ; ama asıl problem, aralarındaki en ufak anlaşmazlık sebebiyle birbirini ailelere şikayet etmeleri. kendi aralarında her hangi bir mevzuyu çözemiyor da ailelere yüz tutuyorlarsa, yemek yapma işi ilerde yaşayacakları anlaşmazlıkların yanında hiç kalacak.
yemeğe gelince ise, bir tas çorba ya da bir tencere patates kızartarak erkeğin aşçısı yadaki köıesi olmuyorsun. eğer ki kendimi ezdirmeyeceğim diyorsan, sana nasıl davranılmasını istiyorsan, sen de karşındakine öyle davranacaksın. bir defa yaparsın yemeği, hoş dille, güzellikle eşine bir dahakine dışardan söylesek ya da sen yapsan senin elinden mi yesek diyebilir. bir , iki derken alışkanlığa döner, bakarsın evde her işi paylaşırlar. kırıp dökerek deİl, gönlünü alarak, kalbini ele geçirerek denese bir şey kaybetmez. zaten evlenmişsin, her halde bazı şeyleri de sen yapacaksın. aşçı deilsin hizmetçi de deİlsin tamam ama pislik içinde ve aç yaşayacak da deİlsiniz ya. mevzuya mı geldiniz yoksa ev aile kurmaya mı derler insana ))
Ben her evin iş bölümü olduğuna inanıyorum ve artık insanın kendi eviyse ve iki kişi yaşıyorsa mutlaka yemeği temizliği birileri yapacak. Eğer kadında çalışıyorsa her iki kişide yapmalı ancak şimdi ad çalışıyor kadın evde sadece iş yapmadan oturuyorsa biraz bencillik.
İlla ki yemek olması gerekiyor gadası. Çünkü yemek olmadan olmaz. Diğer türlü evde kavga gürültü eksik olmaz. Şöyle düşünmek gerekiyor. Annesi de aynı durumları illa ki yaşamış olmalıdır. Malesef ki doğanın kanunu budur.
Erkekler bedava hizmetçi alıyor eve onun kafasındalar malesef yemek yapsın ütü yapsın bulaşık çamaşır yıkasın yatakta mutlu etsin tamam beklenti ile evlenirsen hayal kırıklığına uğrarsın her iki taraf içinde geçerli tabiki mecbur değil bilmiyor olabilir yavaş yavaş öğrenir ya da beraber yaparlar ne var bunda
Yemek yapmıyor mu yapamıyor mu? Bu bir zorunluluk değil ama insanında yemeğe ihtiyacı var. Birlikte de yapabilirler. Yemek yapmayı bilmiyorsada biraz zamana bırakmalı elbet yapacaktır. Çok yoğun çalıstıgı için yapamıyorsa bir şekilde cözüm bulmalılar ( mesela arada dısarda yemek sipariş vermek, bos zamanda yemek yapıp buzluga atmak, ya da daha basit pratik yemek tercih etmek gibi gibi…) Fakat daha ilk günlerden aileye şikayet hiç hoş değil.
Nasıl başlarsa öyle devam eder. Ben çocukları olupta 10 yıldır kendi eliyle çorba bile yapmayanları biliyorum. Aslında kendilerini şartlamışlar yemek yapmak zor bir şey değil, atom parçalamıyorsun! 😬Yemek yapmayanları görüyorum cidden hayatlarında zorlanıyorlar. Kuzenin de yavaş yavaş başlamalı
Gelin eskiyince yemek yapmıyor ki. Aç mı kalsınlar evde, adam gayet haklı. İkisi de çalışıyordur, eve aynı saatte geliyorlardır o zaman sırayla yapsınlar. Ama hiç yapmamak olmaz. Hep yemek bu video açarak bile yapılıyor. Tutup KS halkı olarak yemek bağışında bulunacak değiliz. Kaynanayı da yanına alırsa damat onu kimse durduramaz.
Yeni gelin eski gelin fark etmez yapmalidir kadin Ama kadinda calisiyor erkekde calisiyorsa beraber yapilmali yardimlasilmali Kadin sabahdan aksama kadar evde duruyor birde en ufak birsey yapmiyorsa Allah o kardeşime sabir versin
niye yemek yapmıyor bu kadın? sebebi ne evlilik sadece fingirdeşme diye düşündü herhalde çok garip insan her şey yeni kendi evinde yemek bişeyler pişirmek istemez mi 🙄
Yani bu tür konular evlenmeden önce şakayla karışık veya direkt olarak söylenebilir şeyler.. Kadın çalışmıyor evdeyse 1 tabak yemek koysun adamın önüne zor değil. Çalışıyorsa karı koca beraber yapıp yesinler öyle tek taraflı olmaz.
beslenmek zorunda olduğumuza göre.. evde iki kişi yaşıyor ve ikisi de yapmak zorunda. Kadın erkek fark etmez bu evlenenlerin de yemek yapmak istemiyorum feryatlarını anlamıyorum, sorumluluk sahibi biri değilseniz neden evleniyorsanız.
Tabi ki drğil biz yeni ayrı evd çıktığımızda ben pırasayla taze soğanı karıştırıyordum eşim (o zaman sevgilim) o zaman çok yoğun çalışmasına rağmen çorba, ana yemek, ara yemek, salata, tatlı yapardı ayriyetten işe giderken kahvaltı yapmamasına rağmen kahvaltı hazırlayıp giderdi şimdi ben öğrenmeye başladım ama eşim kadar iyi yapamıyorum (eşim künefeye kadar yapıyor) ama yine yapmaya çalışıyorum beraber yapıyoruz
Abi Hizmetçi mi alıyorlar? Az yesinler de uşak Tutsunlar! Böyle Çomar erkekleri Nerden buluyorsunuz anlamıyorum. Evlenmeden önce neden konuşulmuyor bunlar?
Bn niye evlendim. Neden yemek yapmiyor. Bekar gibi disarda yiceksem. Neden bir ton masraf yptim. Annesinin evine gidip ogrensin. Oyle sey mi olur. Poku cikarmayin.
Erkeklerde kadinlarda ayni. Kadinlarin tribini çekersin erkeklerinde egosunu. Evlenmemek bence en iyisi kafan rahat sorgulayan yok sorumluluk yok kendinle ilgileniyorsun
Valla sevgilimin ya da eşimin oflaya puflaya yaptığı kebabı lahmacunu ya da nebileyim köfteyi yemektense, mutfağa bizzat gidip huzur içerisinde yoğurt ekmek yemeği tercih ediyorum. Ama işte biz böyleleri saf koca oluyoruz.
Ne safı ama harcarlar seni ara sıra dişini gösterecek sin mesela ben istemediğim zaman zorlamaz ama bazen de istediği zamanda affetmez 😅 çok iyi niyetli sin seviyorum böyle olan erkekleri
Şahsen ben buyüzden evlenmek istemiyorum. Uzun süreli ilişki daha makul olanı geliyor. Evlilik dediğin zaman iki taraftan biri. Bu kadın ya da erkek farketmiyor. Resmen birbirini kullanmanın ve menfaatlenmenin derdindeler.
Öyle düşün ne bak nolur her kadın öyle değil sana denk gelenler öyle öyle düşünme ya benide aldattı zamanında geçmişte bıraktım zaten o artık benim için yok hayatımda ama ben her erkek aldatır gibi düşünmüyorum bakın sizin gibi iyi erkekler de varmış
@EniseDEMIR Benim gibi iyi olanıda vardır elbet ama, insanlar okadar iki yüzlü olmuş ki, resmen gerçeğinden ayırt edilemeyecek düzeyde profesyonel oyuncular. Sen ne düşünerek ve o böyle birisi değildir diye hayatına alıp evleniyorsun. Ama evlendikten sonra bir bakmışsın maskeler düşüyor ve karşındaki bambaşka bir insan oluyor. Ne oluyorsa o imzayı atınca bir şeytanlaşma duyguları kabarıyor insanlarda.
Ben kesinlikle toplumun o istediği türden kadın ev işlerinden sorumludur kafası yaşamıyorum. Orası bizim hayatımızı paylaştığımız bir alan ve orada ne iş varsa beraber yapılmalı.
Mesela diyelim ki çamaşırları o makinaya atmışsa ben serebilmeliyim. Veya kurutma makinasına atabilirim.
Benzer olanı bulaşıklar içinde geçerli. Ben yerleştirir makinayı çalıştırırım oda bittiği zaman çıkarıp dolaba dizmeli mesela.
Yemek hazırlanırken o an ikimizde beraber mutfağa geçmeliyiz ve birimiz yemekleri hazırlarken bir diğerimiz salata yapar yemeğin malzemesindeki doğrama vb gibi şeylerde eşlik etmeli derken böyle böyle uzar gider.
Ama ben bir bakıyorum günümüzde sanki bunların hepsi kadının göreviymiş gibi oluyor ve ben bu şekilde insanca yaklaştığımdada bu resmen kılıbık ya da saftirik bir erkekmiş. Nerde görülmüş ki erkeğin mutfakta yardımlaştığı vs vs.
Evet kabul ediyorum. Neredeyse hemcinslerimin %80 85 kısmı hazırcı. Ama buda beni biraz düşündürüyor yani sonuçta kadın olsa bile insan yani.
Ama neyseki her nekadar bu düzeyde biri olsamda işin kolayına kaçarsa ilerideki hayatıma alacağım kişi. Direk acımadan yüzüne vururum. Bakıyorum kolaycısın gibi gibisinden.
@EniseDEMIR Ben şahsen öyle mutluluğu evlilikte arayan biri değilim. Bu işler sadece bununlada sınırlı kalmıyor. Taraflar birbirine karşı iyidir ama aileler sorunlu olduğu zaman, ve iki taraftan biri ailesine düşkünse ve fazlaca anneciğim babacığım ise oda kötü.
Ben mutluluğu evlilikte zaten aramıyorum ama mutlu bir evliliğin tadını almak istiyorum nasıl bir şey bu benim hep hayalin her gün evde bağırtı kırma dövme bunlar dışında bir evlilik nasıl bir şey ben onu istiyorum beni anlayamazsınız yaşamadığıniz için
@EniseDEMIR Sizin içerisinde bulunduğunuz hayatı bilenediğinden ve sizide tanıyamadığımdan anlayamam elbet. Ama bu işler nasıl desem arayınca bulunmadığı gibi aramayıp akışına bırakıncada olacağı varsa oluyor olmayacaksada olmuyor. Bize kalan karşımıza çıkan kişinin birbirine hitap edecek düzeyde olmasını dilemek. Hiçbirşey yapmayalım da demiyorum ama dediğim gibi çıkmaz çıkmaz ama birgün öyle bir zamanda çıkıyor ki ağzı açık kalıyor insanın.
@EniseDEMIR Kendimizi insan ilişkilerinden mahrum etmeyelim ve gerisini akışına bırakalım diyorum. Eş bambaşka bir şey. Karşımıza çıkacak kişi o eş anlamını taşımalı
O halde kadın da kendi çalışıp kendi zikkimlansin herşeyi erkek yapar kadında gelip yatacak oh ne güzel dünya sonrada türk kızları evde işte bu yüzden bu kişiye önerim hemen bosansin gitsin Ukrayna'dan evlensin erkeğin kıymetini biliyorlar
Meselenin güzellik olmadığını biliyorlar Ukrayna'da erkekler çalışmıyor kadınlar çalışıyor erkekler yiyor kadına şiddet gayet normal orda o yüzden türk erkekleri ile evleniyorlar sen evde kaldım şimdiden kendinizi bulunmaz Hint kumaşı sanıyorsunuz
@ateistkedy senin ve senin gibi düşünenler kadar değil herkesin sorumluluğu var herkes üstüne düşeni yapacak kadının sorumluluğu erkeğin sorumluluğu belli dir sorumluluk ustlenemeyecekse bence o kadın anne dahi olmayı hak etmiyor kadın ya sonuçta çocuk kendi kendine yetişsin bakmaya mecbur değil böyle sorumsuz kadınların doğurduğu çocuklarda suç makinası oluyor malesef
18 yaşında sin ve kalkmış bana ders vermeye çalışıyorsun evde yemeğin hazır çalışmıyorum baba parası yiyorsun koca ebinide öyle sanarsin tabi evde kaldın sen
Annenden de örnek almamissin demek fark etmiyor annen hem analık hem babalık yapmış anne parası yiyen bı halta yaramayan asalagin tekisin 38 yaşındayım evet çok şükür herseyim var evde esime yardim edecek kadın dahi var ama yemeği hep eşim yapar bir kere elimi surmeme müsade etmedi aile terbiyesi alan ahlaklı güzel düşünceli kadının Halide başka oluyor ve hep mutlu oluyor 13 yıldır da evliyiz
Bişey söylememe gerek yok ciddiye almayacam zaten hayatta ilgili en ufak bilgi birikimin yok bildiklerini kendine sakla evlenebilir sen şayet ya ergenleri
Yo gayette saglikliyim 17 yıldır profesyonel Spor yapıyorum yerim içerim sizin babanızın parası ile değil sonuçta kendi paramı yerim size ne alçak yediceddindir
İt senin babandir it olmasa senin gibi köpek bı yavrusu olmazdı acıyorum sizin ananiza babanıza spermleri boşa harcamislar boşuna ugrasmislar sizi yapmak için keşke korunsalardi