Merhaba pilavın yanına hemen hemen her şey gider hiç bir şey olmazsa salata ayran bile kurtarıcı oluyor ama yinede yazalım öneriler .. tabiki akla ilk gelen kuru fasulye...
Kuru fasulye
Ve hemen hemen her patlıcan yemeğin yanına pilav yapılır..
Hünkar beğendi.
Tavuk yemeklerin yanınada hemen servis edilir
Tavuk sote.
Patlıcan yemeklerinden devam edim.
Musakka
Et yemeklerin yanında hep ya bulgur olur ya pirinç pilavı olur.. o yüzden çökertme kebabi diyorum..
Yakıştırmak değil de bazı yemekleri pilavsız yiyemiyorum bu yakıştırmamdan dolayı değil ama sadece tek yiyemediğim ürünler. Sanki pilavsız yiyilemiyormuş gibi hissediyorum o yemekleri 😂 kuru fasulye , nohut gibi kuru gıdalarla yapılan sulu yemekler bir de kavurma , tavuk türü et yemeklerini pilavsız yiyemiyorum. Bunun haricinde pilavın yanına cacığı yakıştırıyorum pilavın üstüne gelen o fresh tat beni rahatlatıyor.
Ben beyaz pirinç sevmiyorum, içine garnitür koyardım. Bulgur yapacaksam da içine mısır koyardım. Sade sevmiyorum yani. Kuru fasulye fantezisi de baydı artık. Bir de salatalara koymak gerekiyor. Ama kendi başına sade tercih etmiyorum.
aksamlari pilavdan uzak durulmasini tavsiye ederim , cok kilo aldirir spor yapan biriysende kaslarin üzerine yag yapar kaslar gözükmez ondan dolayi pilavin yanina az ya da kizartilmis tavuk eti yigebiliriz ama öglenleri, protein ve karbonhidrat dengesi yerine gelir... kahverengi pirinci tavsiye ederim daha sagliklidir