Çevrenizde, "çayı şekersiz içeceksin", "çayın tadı şekersiz çıkar", "şeker çayı şerbet gibi yapıyor" ... diyenler kesin vardır. Benim de abim öyle. Her sabah ve akşam çay içerken gurme tribine giriyor. Tam çayıma şeker koyarken başlıyor nutuk çekmeye. "Çay şekersiz içilir, bırak şu şekeri..."
Sananee be adammm demek istiyorum ama yemiyor. 😂
Çayı şekersiz içenler neden çay gurmesi gibi davranıyor?
Çünkü şekerli içince demin tadını alamıyorum ben o yüzden şekerli çay çaymış gibi gelmiyor. Zaten normalde de koyu içerim çayı. Ve şekersiz içmeye çalışan insanlar çay kaşığı şekerli çaya girip kendi bardağına girdiğinde bile o tadı alırlar çünkü demin tadı bozulur.🌸
Çayı bende şekersiz içiyorum. Fakat diğer insanların çayı nasıl içtiğine damak tatlarına karışmam. Kimisi açık, kimisi demli çay sever.. Kimisi kaçak çay dışında başka çay içmez.. Kimisi çay içerken ağzına kesme şeker atıp kıtlama yapar.. Kimisi çay makinesinde yapılan çaydan tat almaz illa ocakta çaydanlıkta demlenen çayı sever.. Kimisi çaya 5 şeker atar, çay değil bal küpü içer.. Ben çayımın keyfine çıkarırım. kimin nasıl içtiğine pek takılmam.
Bende şekersiz içiyorum ama şekeri saglik için azalttığımdan ama kahveyide, içecekleride şekerli içemez hale geldim hatta sütlü çikolatayı bile yiyemiyorum kakao oranı 80 üzeri olması lazım 60lar bile kesmiyor gerçekden çok tatlı geliyor hepsi. Abin abartıyor bence biraz 😂 ben şimdiye kadar kimseye böyle şeyler demedim banane herkesin kendi seçimi sonuçta isteyen istediğini yesin içsin bidaha mı geleceğiz dünyaya
Çayla aram hiç iyi değil. Bir de şekerli içip kendime zarar vermek istemiyorum.Çaydan başka kahveyi de şekersiz içerim,çikolatayı da bitter severim. Yediğim, içtiğim şeylerin tadını yoğun almayı seviyorum. Yoksa bana ne kim neyi nasıl içerse içsin tercih meselesi karışmam.
Bu kadar mükemmel soru olamaz tebrik ederim dfdf. Arkadaş şeker kullanıyorum, kullancam ve hatta o çayı ölene dek şekerle içicem yani fgdf o denli bi bıkkınlık bu şeker bırakıp çay ile ilgili efsane sır verdiğini düşünen bilirkişi gibi davrananlardan bahsediyorum 🙄
Ben hiçbir amacım olmadan öylesine denemiştim nasıl oluyo diye bir daha bırakamadım 4 yıldır şekersiz içiyorum. O çayı şekersiz içiyorsun ama tatlıyı götürüyorsun diyenler konuyu hala anlamamış tatlıyı bayramdan bayrama yiyorsun ama çayı her gün en az 5 kere içiyorsun
Çünkü şeker çayı şerbet yapıyor 😂😂 Zaten yarı dem yarı su koyarak içilen küçücük bir bardağa 2 tane de şeker atarsan o çay değil şekerli su oluyor. Çayın tadını hiç alamıyorsun ki sadece şeker alıyorsun. Aynı şey kahve için de geçerli. Bazen yanlisklikla yanımdakinin bardağından bir yudum aldığım olur, kusasım geliyor ya ne biçim şekerli şey mi içilir bebe misiniz jdjdjd
ben çok denedim.. yok olmuyor.. bu damak tadıdır.. herkes alışamıyor. ki ben çaydan şekeri olmadan keyif alabileceğimi düşünmüyorum.. 2 si birararda içenleri de anlamıyorum. sade türk kahvesi içenleri de.. hepsi aynı şey...
Benimde en yakın arkadaşım öyleydi. Bir ara vine ile dalga geliyorlardı ya şu kafelerde çay kaşığını geri uzatma muhabbeti. 😂 Ne zaman o harketi yapsa ya da konuşsa dalga geçip, taklitini yapıyordum. Sonra ebediyen sustu. 😂
Hayır öyle davranmıyoruz. Bazen çayı şekersiz içtiğim öğrenilince insanlardan tepki alıyorum anca o zaman asıl tadın bu olduğun söylüyorum. Biri bana "yiiaa nassı içiyoRsUn öyleee" demedikçe ben de bu konuda konuşmuyorum.
Yıllardır şekersiz içerim ama kimseye de amaaan bırak şu şekeri bilmem ne demedim Sadece gerçek çayın tadı şeker olmadan anlaşılıyor bunu ifade etmiş olabilirim😜 gurmelikle alakası yok sahiden öyle😬
Gerçek şu ki , çay veya kahveyi şekersiz içince , gerçek anlamda çay ve kahve içtiğini anlıyor insan. Elbette lezzet farklarını anlayabiliyor. Çok net bir şekilde. :D
Ben çayı şekersiz içen aynı zamanda gurme gibi davranmayan biri olarak dudaklarımdan ve dilimden geçen bir çayın şekere ihtiyaç duymayacağına inanıyorum. :)
Çay gurmesi mi 😅Valla gurme değilim ama çay bence de şekersiz içilmeli :) yani ben şekersiz seviyorum. Bir sürü farklı marka çay tattım bunu çayın markasıyla bir alakası yok şekersiz içmenin tamamen damak tadı :)
Çay dediğin şekersiz içilir. Büyük sözü dinle. Bir hafta kahvaltida balla reçel destekli şekersiz bir çay iç daha da şekerli icemezsin. Aradaki farkı anlarsın.
Ben de yıllardır şekersiz içerim. Ama öyle özel, ahım şahım bir lezzet durumu yok. Hatta şekerli çay daha lezzetli. Ben sağlıklı olduğu için şekersiz içiyorum, daha lezzetli diye değil.
Teşvik etmek için söylüyordur. O şeker tahmin ettiğinizden çok daha zararlı. Bir de bir süre şekersiz içerseniz gerçekten de çayın esas tadını almaya başlıyorsunuz. Deneyin bence ;)
Çay gurmesi 🤔 ilk defa duydum. Kendimde şekersiz içtiğim için hiç böyle direktiflerde bulunmadım kimseye. Eskiden nasıl şekerli içtiğimi sorgulamiyor değilim.
Bende yillardır şekersiz çay içerim sadece tepki şöyle aliyroum ya sen nasıl sekersiz içiyorsun ben icemiyorum diye onun disinda çayımda bir kasik şeker koyarlar serbest oluyor iğrenç tat oluyor sevmiyorum ben şekerli çayi
Cayi coook acik ve sekerli icerim. Herkes onu icecegine sekerli su ic diyo. Su icmek istesem su icerim heralde. Suya damlattigim bi damla caydan nasil rahatsiz olabilirsin nasiiil
bardağın dibinr azıcık çay koyup üstüne su doldurunca şekersiz içilir de demli içince şeker atmadan olmuyo çayı şekersiz içip çikolata kola götürürler bir de
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Aynen öyle bir de geriniyorlar sanki madalya verecekler şekersiz içiyor diye
Abicim sizde 5 tane şeker atıyorsunuz fincana yapmayın etmeyin şekersiz içilir çay. Şekersiz içemiyorsanız sıcak suyun içine şeker atıp öyle için çayı ziyan etmeyin🤪