İsraftan kaçınmak için çoğu zaman kızartma yaptığımız yağı tekrar kullanabilme adına saklıyoruz ancak israftan kaçınırken bir yandan da sağlığımızı riske atabiliriz eğer sürekli kullanırsak bu yağları. Peki bu yağları kaç kızartmadan sonra arta kalan yağı çöpe atmamız gerekir?
Kızartma yağını temiz bir şekilde kullanırsanız ve kullandıktan sonra süzerseniz 4-5 defa kullanılabilir. Ben patates kızartması için kullandığım yağı 5 kere kullanıyorum açıkcası. KUllandıktan sonra süzgeçle süzüyorum. Patates kırıntıları yağı bozuyor bu yüzden süzmekte fayda var. Biber kızarttığımda da aynı şekilde biber tohumlarını süzersem 4-5 defa kullanabiliyorum. Ancak patlıcan gibi yağın rengini değiştiren ürünleri kızartınca yağı sadece 1 kere kullanıyorum.
Kızartma yağı en fazla 3 kez kullanılmalıdır 3 kullanımdan sonra yağın içinde yoğunlaşma meydana gelir bu da sağlık açısından olumsuz sonuç verir özellikle kabak ve patlıcan gibi kararmalara neden olan sebzeleri kızartıyosanız yağın kullanımı 3'ü geçmemelidir eğer yağın içinde kızarmış parçalar kaldıysa bu yağı 2 kez kullandıktan sonra atmalısınız çünkü çok sağlıksız bir yağla 4,5 kez yemek yapmak falan
Kızartma yağı en fazla 3 kez kullanılmalıdır 3 kullanımdan sonra yağın içinde yoğunlaşma meydana gelir bu da sağlık açısından olumsuz sonuç verir özellikle kabak ve patlıcan gibi kararmalara neden olan sebzeleri kızartıyosanız yağın kullanımı 3'ü geçmemelidir eğer yağın içinde kızarmış parçalar kaldıysa bu yağı 2 kez kullandıktan sonra atmalısınız çünkü çok sağlıksız bir yağla 4,5 kez yemek yapmak falan
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Biz dükkanda bi kullanıyoruz işimiz yağ ile mutlaka hep patates kızarması gerekir 10 hatta bazen 15-20 günü bile bulabiliyor değişmesi, normalde 3-4 güne bi değişmesi lazım