Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Yeme & İçme konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılÇikolata Sosu Nasıl Yapılır?
Çikolatalı tatlıları birçoğumuz seviyoruz.. Özellikle de çocuklar çikolatayı, çikolatalı tatlıları çok severler. Çikolata sosunu gerek tatlılar için, kurabiyeler için gerekse öylesine kaşık kaşık 🥄 yemek için hazırlıyoruz.

🍫 Marketlerde, bakkallarda hazır çikolata sosları satılsa da en sağlıklı olanı ev yapımı olan çikolata sosudur.. Çünkü ev yapımı çikolata sosunun içinde ne olduğunu biliyoruz, kendi elimiz değiyor çünkü, dahası kimi zaman oluyor ki evde hazır çikolata sosu olmuyor, en güzeli her zaman için çikolata sosunun ev yapımı olması..
Çikolata sosunu nutellayla, kakoyla, bitter çikolatayla, sütlü çikolatayla hatta beyaz çikolatayla yapanlar da var. Beyaz çikolata sosu da var. Hatta beyaz çikolatalı sos marketlerde de satılıyor.. Ama her şeyin en güzeli ev yapımı olanı bence. Ev yapımı olan lezzetter daha bereketli oluyor ve daha doyasıya yiyoruz..
Ev yapımı lezzetleri her zaman daha çok sevmişimdir. Hem daha sağlıklı, hemde daha bereketli oluyor çünkü. O zaman konuyu fazla uzatmadan ev yapımı çikolata sosu tariflerini vereyim 😊1) Nutellayla yapılan çikolata 🍫 sosu tarifi
Malzemeler;
- İki yemek kaşığı Nutella/Sarelle
- 40 gram bitter çikolata 🍫
- 2 su bardağı süt
- 3yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 25 gram kakao
Yapılışı;
Kakao, süt, un, nişasta ve şekeri tencereye ekleyip kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın. Sonra Nutella ve bitter çikolatayı ekleyin tencerenin içine, vanilyayı da ekleyin ve karıştırın, soğumaya bırakın.
Soğurken de ara ara karıştırın, yoksa çikolata sosunun üzeri kabuk bağlar.2) Kakaoyla yapılan çikolata 🍫 sosu tarifi
Az evvel vermiş olduğum çikolata sosu tarifinin içersinde kakao olmuş olsa da yeni bir fikir olsun diye bu tarifi de paylaşmak istiyorum. Kimi zaman evde çikolata olmayabiliyor. Evde bulunan malzemelerle de çikolata sosu hazırlayabiliriz.
Malzemeler;- 4 yemek kaşığı şeker
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1,5 yemek kaşığı un
Yapılışı; Bütün malzemeleri tencereye koyup karıştırın, kaynayınca ocağın altını kapatın ve ara ara karıştırın.
Ya biraz soğuduktan sonra buzdolabına koyun ya da o haliyle yiyin.3) Bitter çikolatayla yapılan çikolata 🍫sosu tarif
Malzemeler;
- 40 gram bitter çikolata
- 2,5 su bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı silme olacak şekilde mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı silme olacak şekilde un
Yapılışı;Süt, nişasta, şeker, un, vanilya ve kakaoyu karıştı. Kaynayınca bir kaç dakika daha karıştırıp ocaktan alın. Terayağını, böldüğünüz parçalara ayırdığınız çikolatayı bu karışımın içine ekleyin. Terayağ eriyene kadar karıştırın. Oda ısısında soğuyana kadar karıştırın. Arada sırada karıştırın üzeri kabuk tutmasın. Bu ev yapımı çikolata sosunu Beyaz çikolayla da yapabilirsiniz. Bitter çikolata yerine beyaz çikolata da kullanabilirsiniz.
4) Beyaz çikolatayla yapılan çikolata 🍫 sosu

Beyaz çikolata sosu tarifi Çocuklarınız beyaz çikolatayı seviyorsa muhtemelen bu beyaz çikolata sosu tarifini de sevecektir.
Malzemeler;- 4 dilim beyaz çikolata
- 1 su bardağı+çeyrek su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı dolu dolu nişasta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tereyağı
Yapılışı;Şeker, nişasta ve sütü kaynayana kadar karıştırın. Kaynayınca ocağın altını kapatıp tereyağı, vanilya ve beyaz çikolatayı katın tencerenin içine ve karıştırın. Sık sık karıştırın ki beyaz çikolata sosunun üstü kabuk tutmasın..
Çikolata sosunu tatlı, kurabiye, pasta içinde kullanabilirsiniz..Dilerseniz de çileği çikolata sosuna banıp banıp da yiyebilirsiniz ya da çikolata kaplı çilek yapabilirsiniz, eminim ki çocuklarınız çok sever
Çikolata kaplı çilek Ev yapımı çikolata sosunuzla alternatif bir çok tatlı, kurabiye, pasta yapabilirsiniz..
Nefis olacaktır..
Çikolata sosuyla magnolia da, cikolat soslu muhallebi, yapabilirsiniz..
Ev yapımı çikolata sosunu ekler yaptıysanız ekler için, profiteroller için de kullanabilirsiniz..
Ev yapımı hazırladığınız çikolata sosunu alternatif diğer lezzetlerde de kullanabilirsiniz..
🌼🌸 Ev yapımı hazırlamış olduğunuz cikolata sosuyla dikdörtgen borcamda yaş pasta yapabilirsiniz, üstelik çok pratik.. Çocuklarınız severek yiyecektir.
Ev yapımı çikolata sosuyla yapılan pasta/tatlı tarifi
Çikolata soslu tatlı/pasta Ve bu pastanın tarifini de link olarak bırakıyorum
https://youtu.be/RRsRTOsQN0g
Afiyet olsun 🦋🌷🌺54 Yorumla- +1 yıl
Resimler alıntıdır..
Resimlerden birisini ekleyemedim
https://www.hizliresim.com/nlfk9jz - +1 yıl
ellerine sağlık bebek <3
- +1 yıl
@KürkMantoluHayri Teşekür ederim 🥰 ❤️
- +1 yıl
Merhaba 🌸
Görüş Fırsatı'nın kazananı sen oldun! 🥳 25 TL değerinde Amazon Hediye Çeki için lütfen bizimle iletişime geç.
Sevgiler. 🙏🏻
En İyi Cevaplar
Çikolata sosu yapmanın birden fazla yolu var. Hangisinin iyi olduğuna duruma göre karar vermek gerekiyor.
- Hazır çikolata kullanarak ( bu daha çok pastacılıkta kullanılır ve ganaj diye bilinir)
- Evdeki malzemelerle, toz kakao kullanarak
- Hazır paket şekilde satılan toz karışımları kullanarak.
Şimdi gelelim tariflere➡️➡️

çikolata sosu nasıl yapılır? HAZIR ÇİKOLATA KULLANARAK GANAJ TARİFİ
200 ml hazır krema + 200 gr çikolata. Çikolatayı isteğinize göre fildişi, sütlü ya da bitter olarak seçebilirsiniz. Kremayı sos tenceresine alın ve kısık ateşte , parmağınızı yakmayacak raddeye gelinceye dek ısıtabileceğiniz kadar ısıtın. Krema ısınınca ocağı kapatın ve küçük parçalar haline getirdiğiniz çikolatayı kremaya koyup çikolata kremanın içerisinde tamamen eriyinceye kadar karıştırın. Çikolata ile krema bütünleştiğinde sosunuz hazır demektir. 30 dk kadar buzdolabında dinlendirip kullanabilirsiniz.➡️➡️
TOZ KAKAO KULLANARAK ÇİKOLATA SOSU TARİFİ
Bir su bardağı süt, bir su bardağı su , 1,5 yemek kaşığı kakao , 1,5 yemek kaşığı un , 4 yemek kaşığı toz şeker. Kakao, toz şeker ve unu bir tencereye alıp güzelce karıştırın. Ardından sütü , sonra ise suyu yavaşça ilave edin. Sütü ve suyu koyarken azar azar koyarak güzelce yedirin ki topaklanmasın. Sonra tencereyi ocağa koyup altını yüksek ateşte açın. Sos kaynayıp kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırın. Kaynayınca altını kısıp 1-2 dakika daha karıştırmaya devam edin. Tencereyi ateşten alıp sosun soğumasını bekleyin. İstediğiniz tatlılarda kullanabilirsiniz. Not ; bu tarifte kakao ve şeker miktarını fazla abartmadan damak tadınıza göre artırıp azaltabilirsiniz. ➡️➡️
HAZIR PAKET ŞEKİLDE SATILAN TOZ KARIŞIMLAR İLE
Hazır karışımın üzerinde hangi malzemeyi ne kadar , ne şekilde kullanacağınız zaten yazıyor. Ancak bu konuda eklemek istediğim bir iki şey var. Öncelikle hazır karışımı yaparken ilave edeceğiniz sütü ya da suyu yavaş yavaş , bir kaç aşamada ekleyip iyice yedirin ki topaklanmasın. İkinci olarak ise hazır karışımların içerisinde pek çok katkı maddesi olduğu için mecbur kalmadıkça kullanmayın. Yukarıda verdiğim iki tarif hemen hemen her konuda işinizi görecektir.
--- AFİYET OLSUN---21 Yorumla- +1 yıl
Eline sağlık kuşummmm
Merhabalar 🍫 Çikolatayı çok sevdiğim gibi; çikolata sosu da harika bir lezzet. Kurabiye, pasta, cheesecake, sufle, dondurma gibi lezzetli tatlıların üzerine de harika oluyor. Dışarda, paketli ya da hazır çikolata soslarını bende tercih etmiyorum. Ev yapımı her zaman bana daha lezzetli gelmiştir.
Beyaz çikolatalı sostan, sütlü ya da bitterli çikolata sosuna kadar evde yapmak mümkün. Tarifi de oldukça pratik.
Gereken malzemeler:- 2 su bardağı süt,
- 3 yemek kaşığı toz şeker ( ben az şekerli sevdiğim için bir buçuk yemek kaşığı koyuyorum)
- bir yemek kaşığı un ama tepeleme olmasın silme olsun.
- 3 tatlı kaşığı kadar kakao,
- 90 gram bitter çikolata ya da sütlü çikolata ( küvertür çikolata tercih ederseniz daha lezzetli olur) ben 100 gram çikolata kullanıp kakaoyu 2 tatlı kaşığı ekliyorum.
- 1 tatlı kaşığı da tereyağ.
- Süt, un, toz şeker, kakao bunları sos tenceresine koyun.
Kısık ateşte iyice karıştırdıktan sonra tereyağ ve çikolatayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Kısık ateşte yine rengi koyulaşana kadar, kıvam alana pişirip çırpmaya devam edin. Aroma vermek isterseniz, bir çay kaşığı kadar vanilya şurubu ya da vanilya çubuğu rendeleyip ekleyebilirsiniz. Ocaktan aldıktan sonra kabuk bağlamaması için aralıklarla çırpın. Sonra soğuduktan sonra buzdolabında cam kavanozlara koyup saklayın. Yaptığınız tatlıların üzerine dökmek istediğiniz zaman yarım saat öncesinden çıkartıp tatlınız ile servis edin. Afiyet olsun.
41 Yorumla- +1 yıl
şahane bir tarif <3

Çikolata Sosu Tarifi İçin Malzemeler Nelerdir?
- 2.5 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 50 gr sütlü çikolata ya da 40 gr bitter çikolata
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1.5 yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
Çikolata Sosu Nasıl Yapılır?
Sütü, mısır nişastasını, kakaoyu ve şekeri sos tenceresine alıp ocağın üzerine koyalım.
https://www.youtube.com/embed/r_7tQphjwfw
Kısık ateşte sürekli karıştıralım ve kaynayınca ocağın altını kapatalım.
Ara ara karıştırmayı ihmal etmeyeniz. Bunun sebebi üzeri kabuk tutmaması içindir. Daha sonra sosumuz hazır olacaktır.
Anlatım ile ilgili kafanızı karıştıran bir durum olursa bu durumla ilgili bir video aşağıya size bırakıyorum.20 Yorumla
- Yeme & İçme konusunda 576 cevap paylaştı.
+1 yıl3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı toz şeker
½ çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı süt (daha akışkan bir kıvam elde etmek isterseniz ⅗ su bardağı kullanabilirsiniz)
Önce katı malzemeleri tencereye alıp karıştıralım. Ardından sıvı yağı ekleyelim, ve sütü azar azar ekleyerek bir yandan tel çırpıcı yardımı ile karıştırmaya başlayalım. Sütün tamamını ekledikten sonra ocağın altını açalım ve orta ateşte, devamlı karıştırarak kaynamasıni bekleyelim. Kaynadikça yoğunlaşmaya başlayacaktır. İstediğiniz yoğunluğu elde ettiğinizde ocağın altını kapatabilirsiniz.
Ben çikolata sosuna tercih etmiyorum fakat isteğe göre bir paket vanilin de ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun..20 Yorumla
Çikolata sosu tarifi için gerekli olan malzemeler neler?
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- 4 yemek kaşığı toz şeker
çikolata sosu tarifinin yapılışı
- gerekli olan malzemelerin hepsini tencereye koyup ocağa yerleştiriyoruz
- ocakta kaynayana kadar devamlı karıştırıyoruz
- kaynayınca ocağın altını kısıp bir iki dakika daha kaynatıyoruz
- ve sosumuz hazır şimdiden afiyet olsun..

(´♡‿♡`) 21 Yorumla- +1 yıl
eline sağlıkkk :)

Öncelikle merhaba, evde çikolata sosu hazırlamak gerçekten çok zevklidir ve bir kere evde çikolata sosu hazırlamaya alıştığınız zaman bir daha hazır çikolata sonlarına elinizi bile sürmeyeceğinize eminim...
Çikolata Sosu Tarifi İçin Malzemeler
- 2.5 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 50 gr sütlü çikolata ya da 40 gr bitter çikolata
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1.5 yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
Çikolata Sosu Nasıl Yapılır
- Öncelikle tencerenin içine çikolata ve tereyağı hariç tüm malzemeleri katıyoruz ve çırpma teliyle çırpıyoruz
- Tencereyi ocağa alıp kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz
- Kaynadıktan sonra 3 dakika daha pişirip ocaktan alıyoruz
- Çikolata ve tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştırıyoruz (çikolatayı kırıp atmak daha çabuk erimesini sağlayacaktır)
- Oda sıcaklığında ara ara karıştırmak şartı ile çikolata sosunu bekletiyoruz
- Daha sonra dolaba kaldırıyoruz ve kullanmak istediğimiz zaman alıyoruz
Afiyet olsun...Ev Yapımı Çikolata Sosu İle Neler Yapılabilir?
Evde çikolata sosu hazırlamak kolaydı ve güzeldi peki bu sosu en çok nerelerde kullanabiliriz diye sorulacak olursa ev yapımı çikolata sosu en çok yakıştırdığım bir kaç tatlı söyleyebilirim.
- Islak kek
- Profiterol
- Ekler
- Kahveli kek
- Mozaik pasta
Bunları evde hazırlanmış çikolata sosu ile denemeni tavsiye ederim.
İyi günler dilerim, umarım yardımcı olabilmişimdir.510 Yorumla- +1 yıl
Çeki kazanayım diye görüş yazcam dedim seninkini gördükten sonra tüm umudum tükendi :(
- +1 yıl
Keşke silme olsa :)
- +1 yıl
Teşekkür ederim yinede düşündüğün için🙈
- +1 yıl
Rica ederim.. :) umarım daha iyilerini sen yaparsın lakin fenomenim bu konuda o yüzden yazdım diğer yarışmalarda yokum yani :)
- +1 yıl
Aa demek ki diğer yarışmalarda şansım olabilir😂
- +1 yıl
Estağfurullah kardeşim :) bunda da olabilir..
Bak 4 kişi beğenmemiş vardır ki bir bildikleri beğenmemişler :) - +1 yıl
Kazanma diyedir o xkslxkeoxk
- +1 yıl
Hak eden başkası var zaten :)
- +1 yıl
Ay nefis bir tarif olmuş <3
- +1 yıl
@Joylessgirl yaaa asla öyle düşünme :( şans her zaman vardır <3
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
16
Cevap
10Cevap
+1 yılBen ganaj yapmayı çok seviyorum. Çikolata sosu gibi oluyor aslında. 200 gram kremayı ısıtıyorum. Krema kaynamamalı yoksa tarif tutmaz. Kenarlardan hafifçe köpürünce ocağın altını kapatıp kenara alıyorum. Kremayı bir kaba alıp üzerine 200 gram çikolata koyuyorum ama önce çikolataları küçük parçalara bölmek de fayda var. İster bitter ister sütlü ister de beyaz çikolata kullanabilirsiniz. Önce hiç karıştırmayın, 1 dakika bekleyin. Sonra karıştırarak çikolatayı eritin. Daha sonra soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kullanabilirsiniz.
00 Yorumla
+1 yılEv yapımı çikolata sosu tarifi malzemelerimiz:
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı şeker (miktarı isteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı nişasta (Buğday nişastası veya mısır nişastası da kullanılabilir.)
Yapılışı:
- Tüm malzemeler bir kaba konup tel çırpıcı ile iyice karıştırılır.
- Daha sonra orta ateşe alınarak kıvam alana kadar pişirilir.
Pişirirken sürekli karıştırırsanız üstünde tabaka oluşmasını önleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun :)
00 Yorumla
+1 yılMerhaba,
》1su bardağı süt
》Yarım çay bardağı şeker
》1 su bardağı su
》2 yemek kaşığı kakao
》2 yemek kaşığı un
Hepsini orta ateşte karıştırarak pişirin. Az ise malzemelerin 2 katını kullanırsınız.
Afiyet olsun...
Esen kalınız...🍃
11.08.21/00:3210 Yorumla
+1 yıl1, 5 su bardağı süt
1, 5 su bardağı su
1, 5 yemek kaşığı un
2, 5 yemek kaşığı kakao
1, 5 çay bardağı şeker
1 kaşık tereyağı
80 gr tablet çikolata
çikolata ve tereyağı haricii bir tencereye alıp karıştırarak kaynat. Altını kapatıp tereyağı ve çikolatayı ekle eriyene kadar çırp. Nefis oluyor. Çikolata koymasanda olur ama koysan çok çok lezzetli olur.11 Yorumla3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı toz şeker
½ çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı süt (daha akışkan bir kıvam elde etmek isterseniz ⅗ su bardağı kullanabilirsiniz)
Önce katı malzemeleri tencereye alıp karıştıralım. Ardından sıvı yağı ekleyelim, ve sütü azar azar ekleyerek bir yandan tel çırpıcı yardımı ile karıştırmaya başlayalım. Sütün tamamını ekledikten sonra ocağın altını açalım ve orta ateşte, devamlı karıştırarak kaynamasıni bekleyelim. Kaynadikça yoğunlaşmaya başlayacaktır. İstediğiniz yoğunluğu elde ettiğinizde ocağın altını kapatabilirsiniz.
Ben çikolata sosuna tercih etmiyorum fakat isteğe göre bir paket vanilin de ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.00 Yorumla
+1 yılKakao, un, süt, tereyağı veya margarin, bir de şeker. Belli oranlarda karistiriyordu annem. Biraz kek hamuru gibi, ocakta (fırın değil, bildiğin tencerenin içinde) bunu kaynatiyordu biraz. Ama devamlı karıştırarak ve helva gibi çok koyu kıvama gelmeden ocaktan alıyordu ve biraz soğuyunca, birazda buzdolabında bekletip bize servis ederdi. Çocukken pek güzel gelirdi bu sos bana.
00 Yorumla
+1 yılMuz 🍌 hindistan cevizi ve bitter çikolata 🍫
Muz ez üzerine hindistan ceviz dök
Üzerine eritilmiş çikolata işte bu kadar00 YorumlaEn basiti benmari tekniğiyle çikolatayı eritmek. İçinede biraz tereyağı eklerseniz tadından yenmez.
10 YorumlaYedikten Sonra Şeker Koması + 100 Kilo Olma Garantisi
10 Yorumla
+1 yıl1 paket çikolata
1 yemek kaşığı kakao
1 paket kremabunları benmari02 Yorumla- +1 yıl
usulü eritip buzdolabında soğuyasaya kadar bekletip tüketebilirsiniz
+1 yılKardeş benim bildiğim kakaoyu alıyorsun küçük bı tencereye ne kadar atmak istiyorsan atıyorsun içine az bişey süt şu ve şeker katıyorsun ama bunun haricinde çikolatayı eritiyorsun yani bende bu kadar becerikliyim dkwovfsiosgdsdskks
00 Yorumlabimden alıyosun 1 paket çikolata sosu.
eve geliyosun 2.5 su bardağı süt koyuyorsun bi süre sonra köpürünce paketin tamamını koyuyorsun katı hal alana kadar karıştırıyorsun sonra afiyet olsun10 Yorumla
+1 yıl- Yarım su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı süt
- 1 tutam tuz
- Bir yemek kaşık tereyağı
- Bir yemek kaşığı buğday nişastası
00 Yorumla
+1 yılKaynar suyu bir kaba koy ondan sonra çikolatayı üstünde erit çok çok az şeker ekle muazzam oluyor o zaman çoçuklarına afiyet olsun❤️
00 YorumlaÇikolata sosunu hiç sevmiyorum sanki kivamsiz geliyor bana ama yaptığım zaman çikolata sosu ve sütle yapıyorm
01 Yorumla
+1 yılBitter cikolatayi 🍫 benmari usulu erit, soguduktan sonra uzerine azyagli sivi kremayi ekle, karistir vee tataaa hazir🍮✨
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl4 kaşık nutelle veya sarellanın içine 1 su bardağı sütü ekleyip belmari yöntemiyle erit. Harika oluyor özellikle de Nutella ile. Evde Nutella yoksa.
6 kaşık kakao 2 kaşık un şeker karıştırıp da yapabilirsin00 YorumlaMarkette çikolatalı soslar satılıyor. Onu satın alıyorlarsun ve evde kullanıyorsun. Afiyet olsun.
10 YorumlaKrem şanti su karıştır buzlukta beklet afiyet olsun
01 YorumlaHerkesin evde kolay ca yapacağı bir tatlı tarifi 😋
00 Yorumla
+1 yılUn, süt, Kakao, çikolata, margarin, şeker
10 YorumlaBenmari usulü güzel oluyor onu dene
00 YorumlaEti finger ve çikolatalı pudingli pasta
00 Yorumla
+1 yılÇilekli muzlu kakaolu :)
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 332 cevap paylaştı.
+1 yılKakao su süt
00 Yorumla severim ama blmıom
00 Yorumla
Devamını Gör(11)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Yeme & İçme > Sorular > Çikolata sosu nasıl yapılır? Çikolata sosu tarifi verir misiniz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler