Bu tatlı başımın belası oldu. Çok hazzetmem kendilerinden, yıldızlarımız bir türlü barışmadı. Güzel yapıldığı zaman yerim geri çevirmem, ama ölüp bitmem de. Her neyse. Yahu alt tarafı altı sütlü karışımla ıslatılmış bildiğin pasta keki, üstü krem şanti (orjinali süt kreması ile), onun üstü de karamel. Ne var yani bunda gözde büyütülecek? Gelin tatlısı diye bir tatlı var, onun kekini yaparım, fazla özenmem de, şahane müthiş olur, aynı keki trileçe için yapınca neden söner bu kek? Vay efendim yumurtanın akını ayrı çırp sonra yavaş yavaş un ekle falan bunları denedim, bu şekil daha da kötü oluyor. Bence bu yöntemler çok gereksiz ve saçma. Iyi bir kek yapmak için yumurta akını ayırmak gerekmez bence. Nitekim diğer keklerde de ayırmıyoruz ve bal gibi de oluyor. Uyuz oldum sinir oldum, pofuduk kabarık trileçe keki elde etmek istiyorum ben yet heeeer. Acaba yumurta sayısını iyice arttırsam mı ya?🤔 Bugun iki defa trileçe keki pişirdim, son pişirdiğim daha iyi gibi sanki, yaparsam son halini güncellemeye eklerim bakarsnız okey miBunu ben yapmadım tabiyki
Bu tatlıyı sonradan öğrenen birisi ve hiç mi hiç sevmiyorum. O sütün keki dağıtması ağzıma gelen ağır şerbet ve sıvı hiç tatlıya benzetemedim ve hiç de sevmedim. Ama sen madem buna bu kadar merak sardın, internette illaki detaylı anlatımları vardır daha iyi yapabilmeni adına.
Katılıyorummm... ben yaparken keki zaten şekerli olduğu icin sütüne ekstradan şeker atmıyorum, bana çok saçma geliyor, ayrıca aşırı ıslatmıyorum da, vıcık vıcık guzel olmuyor, kendimce uyarlıyorum biraz. Tariflere baktım tabiki de, dedikleri gibi olmadı
Daha iyisini yapabildiysen anlattığın gibi daha cıvık daha ağır tatlı olmadıysa sen de iş vardır o zaman. Çünkü benim yediğim yer bölgenin en meşhur pastahanelerinden 1 tanesiydi buna rağmen tadını beğenmedim. İnternetten bakmayı boş ver, yanıla yanıla en doğrusunu bulursun bence. Belki de bu gidişle Türkiye de ki, en iyi trileçeyi sen yaparsın bilinmez. :D
Haha son cümleniz güzel oldu😅 aslında daha önceki denemelerim de çok beğenildi ama benim için yetersizdi, tam içime sinmedi. Yeseniz eminim ki beğenirsiniz, tatlılarım hep hafif olur🤩
Eski insanlar gibi, onların önünde internet yoktu. Yardım alabilcekleri tarif kitapları yoktu, onlar yanıla yanıla en iyilerini buldular. Sen de yetenekli bir bireysin anlaşılan, tatlılarını insanlar beğendiyse ve sana tam olarak yeterli gelmiyorsa bu gidişle en iyisini bulacağın aşikar yani en iyi tadı. Denemeye devam, elin alışır, ustalaşırsın bir gün bu kadar çok seviyorsan tatlı yapmayı. İşlek bir caddeye ailenle pastahane açarsın. Cottoncndy'nin meşhur trileçesi, dünya da bir ilk eşsiz tarif, Ünlü şef 1001 kere denemesi sonucu buldu. Ve coco colanın gizli tarifi olduğu gibi, senin de bu tatlı için gizli bir tarifin ve tadın olur. Pes etmek yok devam en iyisini yapmaya, kolaylıklar.
İstersen sonradan da değiştirirsin. Amaç senin ismin ve tarifin duyulsun, yayılsın. :D Alta da senin ismin başına bir de şef yazarız hop tamam oldu işte. O zaman da ben de adını duyarım ve mekanı ziyaret edip bir yerim tirileçeden bakalım ne kadar hafif olmuş görelim. :D
Ayyy bir kere yaptım geçenler ve hic mi hiç tutmadı daha ilk bir kek bu kadar berbat oldu keki sert oldu sütlü şerbeti çekmedi karamel çok sıvı oldu. Oysa tarife göre yaptım. Ilk kek yaptığım zamanlar bu kadar kötü yapmıyordum 😂
Kız vallahi normalde mis gibi tutan kekler, iş trileçeye gelince tutmuyor. deli olmamak elde değil. Yani bildiğin kek arkadaş, diğer pastalarda oluyor da bunda neden olmuyor, bence tamamen psikolojiyle alakalı, trileçe denince insanın bi gözü korkuyor, ondan oluyo bencd