Arkadaşlar ben aylar önce kemana feveslenmiştim, ama maddi açıdan el vermiyordum maalesef. Sonunda alacağım yarın gideceğim keman almayı düşünüyorum. Hatta aklımda kemanı orijinal haliyle yani ahşap renginde değilde, siyah rengi olanından alayım diyorum siyah rengi daha hoşuma gitti, daha asil duruyor. Beni keman çalan kişiler, bu konuda bilgi sahibi, kemanist veya uzun süre kemanla uğraşan kişiler beni biraz bilgilendirebilir mi? İşte örneğin şu tür keman al, şunları alırken dikkat et, şunu yapma gibi beni bir aydınlatır mısınız?
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Dostum sevilla rösler stromberg tarzı 1500 1600 lira arası bi şey alabilirsin ama bütçen varsa arka kapağı yareli olan el yapı kemanlar kaymak gibidir.. Burgular abanoz olmalı ki genelde hepsinin öyledir yay da karbon fiber olursa tadından yenme ama yrni başlayacaksan sıradan bir yay da işini görecektir
Ama ben kemanın sesini çok tiz falan çıkar diye korkuyorum çünkü insanları izliyorum bakıyorum ve onlar çok güzel arabesk falan çalıyorlar. benim aldığım sıradan bir kemandan çok berbat ses çıkarsa o müzikleri ben çalamazsam hevesim kaçar ilerde bunu profesyonelliğe de götürebilirim o yüzden sıradan değilde profesyonel bir keman almak istiyorum, bütçemi de aşmasın istiyorum
Hem ayran dökülmesin hem de şöyle olmasın böyle olmasın olmaz o zaman el yapımı bakıcan veysel sarıkuş falan
@Covid-_-19 bilgili gibisin, ben 2 senedir keman çalıyorum. Artık daha profesyonel ve uzun süre gidebilecek bir keman istiyorum. Nasıl bir keman almalıyım? İstanbuldayım bu arada yani bir sürü mağazaya erişimim olur.
Bi bakayım cevap yazacağım fikir ediniyim
Ya bu şey gibi değil ki, hani gisip telefonuna şarz aleti almak gibi değil.. Keman almaya gidiyosun yani marka vs söylerim gider alırsın 1000 liraya falan öyle çalarsın edersin fena değildir sesi de kötü olmaz ama hani gidip bi dokunmak bi ses almak lazım klavyesine dokunmak lazım.. Sesleri duymak lazım bu 1 2. Si yani arka kapak genelde el yapımı olanlarda yareli olur ve bi isim olur mesrla İstanbul'da veysel sarıkuş yapımı kemanlar birs pahalıdır tahminimce 10.000 ve üzeri kemanlar el yapımı olur diye düşünüyorum tam piyasasını bilmiyorum ama amatöreseniz yani daha hala duydumki unutmuşsun çalıyor gibiyseniz ya da çalıyorsanız diyeyim e o zaman el yapımı alma yani 🙂git amatör bi şey al geç ama tabii işte el yapımı olan keman başka yani feyz alırsın 30 etüt yapasın varsa 1 saat yaparsın çünkü kemanın güzelliği seni kendine daha faLa bağlar büyülü bi şey bu
El yapımı düşünürüm derseniz de benim hocam Ergün hepbildik ondan fikir alabilirsiniz sizi yönlendiririm ben 1 sene falan ders aldım kendisinden kendiaini de çok severim yani yönlensirme yapabilirim o da gidin şuradan buradan alın diyebilir.. Ama kurs aldığınız yerden hocanıza danışarak da alabilirsiniz hocanızın tabii anlayışına kalmış..
https://youtu.be/RthF20wPius?si=g15jSXsYfKtzp_Ii
Bu videoyu ben çekmiştim mesela benim hocamdır kendisi ve ayrıca kıraç ve berdan mardininin sahne keman şefliklerini de Şu an hali hazırda yapan bir kemancıdır kendisi alaylıdır konservatuarlı değildir ama gayet ihtiraslı bir kemancıdır denilebilir.. Bubenim onu çok sevdiğim için yapmış olduğum üxretsiz bir reklam gibi oldu ama 😅ona değer
yani arkadaşlar gidin alın elinize bakın deneyin bi şeyler çalın yani utanmayın kötü bile çalsanız utanmayın deneyin klavye yani parmak basacağınız yerler kaymak gibi böyle yumuşak olsun elinize aldığınız ya keman budur ya diyin.. Çünkü bu iş böyledir konservatuara başlayan kemancı bi kız vardı yani kaç tane gidip keman denedi en son gitti birini aldı hatta emanet alıp hocasına göstertti vs öyle aldı tabi el yapımı aldı kapora verip falan bu iş böyle yani
@Covid-_-19 bu uzun cevabın için çok teşekkür ederim. Baya zahmet oldu. Ve zaten kemanın ucuz bile olsa denenmeden alınmasını ben de saçma buluyorum. Kesinlikle deneyip alacağım kemanı. Ve tabii ki bir kaç yeri dolaşıp incelemek lazım.
Aynen öyle kaç liralık alırsan al seni yormayacak teller klavyeye biraz yakın olacak pahalı keman çok hafif ve rahat olur bçve sesi tek başına yeri göğü inlrtir ve ses olarak da kaymaktır yani.. Romanların jargonunda kaymaklı denir 😇
yeni başlıyorsan en ucuz kemanlardan al. Başlayınca zorluğunu anlıyorsun ve inan hevesle başlayıp bırakan çok kişi var. Parana yazık olmasın
O kadar diyorsun he
Ben kemana ilk başlamak istediğimde, hocama sormuştum nasıl bir keman alayım diye. Dedi ki git bir mağazaya en ucuz kemanı al, sıkılıp bırakırsan paran gitmesin. İlk başta anlam verememiştim ama kemanda ilerledikçe anladım hocanın neden öyle dediğini. Ben çok sevdiğim için 1 buçuk senedir çalıyorum hala keman. Ama internette görüyorum yay çekmek bile zor geldiği için baştan bırakanlar var. Ama tabii sabır ve sevgi işi.
netten gerekli bilgiyi alabilirsin