Avokado ile hangi yemekler hazırlanır? Avokado en iyi nasıl yenir?

Selam,🥑
Avokado, genellikle diyet yaparken vücuduna sağlıklı yağ almak isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor. Bende çok severek tüketiyorum özellikle sarımsaklı ezmesine bayılıyorum. Avokado alırken genellikle sert alıyorum üç , beş güne hemen olgunlaşıyor daha çabuk olgunlaşmasını isterseniz yanına elma kabukları veya elma koyabilirsiniz. Gel gelelim enfes tariflerimizi paylaşmaya ilk olarak çok sık yaptığım avokado ezmesi tarifini paylaşmak istiyorum.

Malzemeler;
Yapılışı; Olgunlaşmış bir adet avokadoyu 2 diş sarımsak , tuz ve zeytinyağını blendırdan geçirelim. Zeytinyağı ister övütürken isterseniz servis yaparken kullanın. En son üzerine pulbiber ve susam gezdirebilirsin avokado sosun hazır yalnız hemen tüketin kararma oluyor. Afiyet olsun.😊

Tost sevmeyen yoktur sanırım kahvaltıda vazgeçilmez lezzetlerden biridir diyebilirim.😊Gelin biraz sıradanlıktan uzaklaşalım sağlıklı ve çok lezzetli bir tost yapalım.
Avokadolu tost için malzemeler;
Yapılışı;
Tost yaparken sevdiğiniz dilediğiniz peyniri kullanabilirsiniz. Taze olgunlaşmış bir adet avokadoyu ezelim iyice püre kıvamına getirelim. Tuzunu ekleyelim. Tost yapacağımız ekmeği güzelce yağlayıp tost makinesinde kızartalım ardından ezmiş olduğumuz avokadoyu ekmeğe sürelim daha sonra peyniri ilave edelim kızartalım peynir eriyince tostumuz hazır demektir. Domatesle servis edebilirsiniz afiyet olsun.😊

Bir tarih çok basit çok pratik herkesin kolaylıkla yapabileceği türden içinde bol sebze barındıran sağlıklı bir salata tarifidir. Hemen başlayalım öyleyse ,😊
Malzemeler;
Yapılışı;
Avokadoyu küp küp doğrayıp bir kaseye alalım ardından domatesleri ve salatalığına gelişigüzel doğrayıp salata tabağına alalım dilerseniz mısır ekleyin tamamen sizin zevkinize kalmış malzeme miktarını azaltıp çoğaltın. Tuz, limon, zeytinyağını karışım haline götürün salatanın üzerine döküp karıştırın. Sevdiğiniz baharatlarla renklendirin. Salatanız servise hazır. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı;

Avokadoların kısmını yumurta sığacak şekilde ovalım. Sonra pastırma yerleştirelim ardından üzerine yumurta kıralım tuz ve karabiberini ilave edip fırında 180 derecede 10-15 dk pişirelim isteğe göre üzerine minik doğranan taze soğanları serpiştirelim. Yumurtalı avokado artık servise hazır.
Afiyet olsun.
naptıııın resmen acıktımmmm <3
Benimde canım çekti cipse bandırıp yenirdi şimdi avokado sosu 🥑🤭🌺
Aynen yaa, yanına da bir film 😍
Merhaba 🌸
Görüş Fırsatı'nın kazananı sen oldun! 🥳 25 TL değerinde Amazon Hediye Çeki için lütfen bizimle iletişime geç.
Sevgiler. 🙏🏻
@KızlarSoruyor Teşekkürler.
Merhabalar,
Ekmeği fazla yememeye çalıştığım için tok tutan besinleri sıklıkla tüketiyorum. Avocado tercihlerim arasında en başta yer alıyor. Her gün tüketmesem de gün aşırı tüketmeye çalışıyorum. Kahvaltıda haşlanmış yumurtanın yanında yarım avocado yemek son derece tok tutuyor tavsiye ederim. Birde avocado’yu alırken bir kaç noktaya dikkat etmelisiniz. Avocado’nun olgun olduğunu anlamak için üstüne parmağınızla bastırın. Yüzeyinde hafif çökme oluyorsa bilin ki tüketime hazır. Sert aldığınızda olgunlaşması için kese kağıdına elmayla birlikte koyup dolaba kaldırın. Bir kaç güne olgunlaştığını gözlemleyeceksiniz.
Tarif vermem gerekirse hem basit hemde çok doyurucu bir kaç örnek sıralayabilirim.

Yapılışı;
İlk olarak avocadoyu ortadan ikiye bölüp çekirdeğini çıkartın. Sonrasında kaşıkla kabuğundan sıyırarak salatayı yapacağınız kaseye alın. Bir çatal yardımıyla iyice ezin. Püre haline gelmesi önemli. Sonrasında domates, biber, soğan ve sarımsağı çok çok küçük doğrayın. Sanki gavurdağı salatası yapar gibi. Doğradığınız malzemeleri püre haline getirdiğiniz avocadonun üzerine koyun. Limon, zeytinyağı, tuz ve karabiberi ekleyin. Tüketmeye hazır. Wasa üstüne çok güzel ve doyurucu oluyor. Hemde kalorisi az. 😌

Yemeğin ismi çok afilli ama yapması çok basit. Kahvaltıda bazen yaptığım bir çeşit. Sadece 3 malzeme ile yapabilirsiniz.
Malzemeler;
Yapılışı;
Olgun Avocadoyu ikiye bölün. Çekirdeği çıkarın. Çukurlara yumurtayı kırın. Tuz ve karabiberi serpip fırına verin. Piştiğine kanaat getirdiğiniz de fırını kapayın. Daha sonra üzerine kaşar peyniri serpiştirin. Fırının sıcağıyla kaşar peyniri eriyecektir. Sonrasında afiyetle tüketin.

Bunu diğerlerine göre sıklıkla yapıyorum. Çok lezzetli oluyor garantisini verebilirim.
Malzemeler;
Yapılışı;
Avocadoyu püre haline getiriyoruz. Püre haline geldimi hazır demektir. (İsterseniz daha pişe dokunur istiyorsanız küçük küçük doğrayabilirsiniz. Ben püre şeklini seviyorum). Sonrasında tortilla ekmeğine avocado püresini ve krem peyniri sürüyoruz. Haşlamış tavuk göğsünü didikleyip ne kadar yemek istiyorsanız o miktarda yerleştirip ekmeği dürüm haline getiriyoruz. Daha yavaş tüketmek istiyorsanız dürümü ikişer parmak kalınlığında kesip servis tabağına aktarabilirsiniz. 😊
Sıklıkla yaptığım ve beğenerek tükettiğim tariflerim bu kadar. Umarım aralarından denemediğiniz farklı bir tarif bulursunuz.
Sevgiler. 🙏
İştahım açıldı valla <3
@KürkMantoluHayri benim de 🙂
Toplanın!
En sağlıklı ama bir o kadarda güzel ve pratik bir avokado meze tarifi veriyorum. Birçok kez denendi ve damak tadımıza göre güncellendi. Yinede baharat miktarında bir değişim ile kendi damak tadınıza da uyum sağlayabilir. Sabah da yenebilir (mideniz dayanıklıysa) ama önerim akşam et, balık yemeklerinin yanında yemeniz ekmek üstüne, et üstüne, sade tek başına harika bir sos/meze.

1) Olgunlaşmış avokadomuzu soyup çekirdeğini çıkarttıktan sonra eziyorsunuz. Eğer üşenirseniz rondoya diğer malzemelerin tümüyle birlikte koyup çalıştırabilirsiniz.
2) Yok ben ezeceğim derseniz üzerine yaklaşık olarak 1 tam limonun suyu 1 çay kaşığı (silme) tuz ve karabiber (isteğe bağlı olarak yarım çk kırmızı biber de koyulabilir)
3) Avokado zaten yağlı ama tat versin diye yarım çorba kaşığı zeytinyağ ekliyoruz.
4) Bir adet küçük boy salata soğanının yarısını ve normal boyutta 1 adet sarımsak rendeleyerek içine atıyoruz. (Eğer ilk maddedeki gibi rondolayacaksanız, soğanla ve sarmısağı dilimleyip rondonun içine koyun zaten kendisi ufalanıyor) İyice ezip/rondolayıp karıştırdıktan sonra bir kaba alıyorsunuz ve afiyetle yiyorsunuz!
Opsiyonel olarak üzerine taze fesleğen veya nane yaprağı atabilirsiniz. Eğer meze sofrasına koyacaksanız ve balık yoksa bir parça beyaz peynir ile farklı bir meze de elde edebilirsiniz.(Peynir koyacaksanız aman tuzuna bakmayı ihmal etmeyin, eğer tuzu yerinde bir peynirse ekstradan tuz eklemenize gerek kalmayacaktır)
Valla şahane tarif <3 bi de görsel eklesen çok daha güzel olacakmış :)
@KürkMantoluHayri benimde çok sevdiğim bir tarif :)
Yolda giderken yazmıştım biraz ondan görsel ekleyemedim :D
Cevap
16Cevap
Mesela salata yapabilirsin
Avokadoyu lezzetli bir şekilde hazırlanın en etkili yolu ikiye bölüp çekirdeğini çıkarmak ve parçalara ayırmaktır parçalara ayırdıktan sonra balzamik sirke, karabiber ve tuzla karıştırarak tüketebilirsiniz.
Yumurtalı avokado
Avakado nasıl yenir sorusunun diğer bir cevabı ise avokadoyu yumurtayla tüketmektir bu yapmanın yolu avokadonun içerisindeki çekirdeği çıkarmak sonrasında ise avokadunun içerisine bir adet yumurta kırmaktır bu şekilde avokadoyu fırında pişirip tüketebilirsiniz tavada yumurta pişirirken içerisine avokado parçaları ekleyebilirsiniz ancak avokadonun yanmasını engellemek için bunu yumurtanın pişmesine yakın yapmanız gerekir daha soğuk ve diri bir şekilde avokado tüketmek istiyosanız yumurtalar piştikten sonra üzerine avokado ekleyebilirsiniz tabağı biraz rendelenmiş peynirle süsleyerek yemek işlemini bitirebilirsiniz lezzetini arttırmak için tuz ve karabiber eklemeyi unutmayın. Kızarmış ekmekle tüketmek tereyağı ve margarin gibi normal formaları avokado ile değiştirmek mümkündür kızartılmış avokadoyu tost ve sandviç üzerine yayılmış olarak kullanmak da yemeğinize ekstra vitamin ve mineraller ekler.
Avokadoyu lezzetli bir şekilde hazırlanın en etkili yolu ikiye bölüp çekirdeğini çıkarmak ve parçalara ayırmaktır parçalara ayırdıktan sonra balzamik sirke, karabiber ve tuzla karıştırarak tüketebilirsiniz.
Yumurtalı avokado
Avakado nasıl yenir sorusunun diğer bir cevabı ise avokadoyu yumurtayla tüketmektir bu yapmanın yolu avokadonun içerisindeki çekirdeği çıkarmak sonrasında ise avokadunun içerisine bir adet yumurta kırmaktır bu şekilde avokadoyu fırında pişirip tüketebilirsiniz tavada yumurta pişirirken içerisine avokado parçaları ekleyebilirsiniz ancak avokadonun yanmasını engellemek için bunu yumurtanın pişmesine yakın yapmanız gerekir daha soğuk ve diri bir şekilde avokado tüketmek istiyosanız yumurtalar piştikten sonra üzerine avokado ekleyebilirsiniz tabağı biraz rendelenmiş peynirle süsleyerek yemek işlemini bitirebilirsiniz lezzetini arttırmak için tuz ve karabiber eklemeyi unutmayın.

Kızarmış ekmekle tüketmek tereyağı ve margarin gibi normal formaları avokado ile değiştirmek mümkündür kızartılmış avokadoyu tost ve sandviç üzerine yayılmış olarak kullanmak da yemeğinize ekstra vitamin ve mineraller ekler.
Yemek degilde sandwich verebilrim cok guzel ve basit oluyor..
Tam bugday dilim ekmegin ustune ince dilim kaşar peynir onun üstüne ince dilimlenmis avokadolari diz, yine ince dilimlenmis domates onun ustune tuz zeytinyag ve karabiber = mükemmel
önce ekmeği bir güzel kızartıyorsun
sonra avokadoyu soyup ezip üzerine zeytinyağı dövülmüş ceviz ve limon ekleyip sos haline getiriyorsun
son olarak taa kızarttığın ekmeğin üzerine tereyağ sürüp onun üzerine sosu ekliyorsun veee afiyet olsun
blendir ile içine yulaf at birazda süt birazda başka meyve iç. Spor için mükemmel olur.. Zaten araştır netten görürsün. Deprosyandan çıkmanın en kolay yolu avokado yemektir.
Salatanin icinde bide iyice ezip pure haline getirip ricottayla karistirip ekmegin uzerine surerek yenir
Avocado, jalepeno biberi, lime, tuz ve karabiber 😊 normal guacamole den biraz farklı ama daha hoşuma gidiyor
Hiç fikrim yok, hayatımda tatmadım sadece adını bildiğim zengin işi birsey olduğunu biliyoruz fiyatı da tane b ile satılınca bunu kanıtlıyor gibi, bizim gibi fakir halka biraz büyük beden gelir bu, ananası daha yenı keşfediyor millet haliyle😏
Muzun yanında gevşetip belirli süre, dsonra muz ile süt vs karıştır ye çok yayşıdır, heleki bizim gibi body buildingle uğraşanların vaz geçilmezi 🥳
Hafif zeytinyağı, limon ve lor peynirle güzel gidiyor.. 👍🏼
Bi ben sevemedim şunu çok yağlı tatsız yavan bişi yiyince midem bi kalkıyor
Ben ezip kahvaltıda gevrek dilim ekmek üzerine sürüyorum harika oluyor biraz da limon sıkın :)
Avokado ve labne muhteşem ikili yarım avakado ve 1 yemek kaşığı labneyi ezerek tükettiğinizde mükemmel bir ara öğün oluyor biraz da limon sıkarak tatlandırabilirsiniz.
Salatasını yapıyorlar.
Ben en çok smoothie de seviyorum.
Dere otu msydanoz sarimsak ince ince kıy avokadoyuda ezme salata düşün onun gibi zeytinyagida limonda sik afyet olsun
Harbi ben de merak ediyorum. Bundan bir tane aldım, elma yer gibi yemeye kalktım, tereyağı yiyor gibi oldum... bööğğğk! deyip attım.
Önce kepek ekmeklerini kızart aonra avokadoyu ez biraz limon, karabiber, tuz, bal ve isteğe göre pul biber ekleyip ekmeğine sür. Afiyet Olsun!
Nasıl bir şey bilmiyorum ama Aleyna Tilki ben avakadolu tost seviyorum demişti 😁sen de YAP nasıl bir şey
Yemek nasip olmadı daha, bizim zamanımızda muz lükstü şimdi de böyle tropikal meyveler
Üstüne para verseler yemem elinize sağlık :D
Isırıp yeteceksin işte
Bırakın avokadoyu gelin ben size mangal yapayım.
genelde dilimleyip uzerine zeytinyağı
Ben kaşıkla yiyorum 😂
Avokadoyu evime sokmam iyyy igrenç şey
Sevemedim şunu
Hiç yemedım
Guzel bence kasikla dalarim
Yapan olsada yesek
Avokado salatasi
Tost ile
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?