Bu sıcak havalarda gerçekten yemek yapmak bir eziyet oluyor. Özelliklede tencerede fokurdayan mis gibi yemeğin sıcaklığı bütün odayı kapladıysa sıcaktan buharlaşmamak elde değil. Zaten hava sıcak birde yemeğin sıcaklığı olunca içimiz adeta kavruluyor. Ben direk sadede gelip soruyu paylaşıveriyorum o zaman. :D
Sıcak havalarda yapılan en pratik yemek sence nedir?
Biber dolması Klavyeler konuşsun bakalım <3
Sıcak havalarda yapılan en pratik yemek sence nedir?
Sıcak havalarda yapılan en pratik yemeğin makarna olduğunu düşünüyorum. Yapılışı kısa sürüyor ve üstüne sos ketçap mayonez gibi şeyler sıkılarak lezzetine lezzet katabildiğimiz için daha güzel geliyor bana hem de ucuz 😄 Öğrencilik hayatımda makarnayı çok yemiş biriyim diğer öğrenciler gibi hem fiyatından hem pratik olmasından dolayı sıkça tercih etmiştim ayrıca ev yemekleri yapan bir lokanta vardı oradan yemek söylerdim. Sıcak havalarda pek yemek yiyesimiz gelmez yiyeceksek hafif yemekler tercih etmeliyiz.
Sıcak havalarda yemek yapmak iyi olmuyor. Daha çok çorba tarzı yemekler iyidir. Sadece sabahları bir iki dilim ekmek kahvaltı da ve akşam yemeklerinde ekmek yememek tavsiyem (yağlı yemekler varsa bir dilim olabilir). Sıcaklarda vücut potansiyeli daha çok efor sarfediyor. Bunu spor gibi şeylere harcamak hafif yemekler yiyerek ve gerekirse meyve ve sebze ile destekleyerek.
yani genelde hafif şeyler misal dolma tavuk falan et biraz ağır kaçar yani et olsa da yani yanında salata pilav üstü olabilir. patlıcan yemekleri bamya yemekleri fırın yemekleri değişik garnitürlü sebzeli tarifler patatesli falan ağır olmayacaktır yanında buz gibi cacık olsa tadından da yenmez artık.
Bu sicaklarda en iyisi ayran doğramasıdır pişirme derdi de yok taze ayranın içine ekmek at hem karnın doysun hem serinlersin hatta ayran soğuk olursa bu sıcaklarda evin içinde üşüyebilirsin bile ayran doğramasıyla