Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılCiğer Tüketmenin Faydaları Neler?

Ciğer çeşitli vitamin ve minarel içermektedir. Açıkçası ciğer tüketmeyi ben de pek sevmiyorum. Ancak kırk yılın başı annem yaparsa tüketebilirim. Annemin ciğer yemeyi sevmeyeceklere bile ciğer yedirten süper tarifleri var. İnternette araştırabilirsin Arnavut ciğeri ve Şişte mangalda yapılan ciğerin tadı inanılmaz oluyor. Baharat seviyorsan, sevdiğin baharatlarla ciğerin tadını bastırabilir ve daha da görüntüsünü zenginleştirebilirsin.

Ciğerin tadı mangalda daya hoş oluyor. Ciğer sevmeyenlere bile yedirir. Doğanın bize verdiği besinlerinden biri olan ciğerin bir çok faydaları vardır. Özellikle Karaciğer; vitamin ve mineral açısından çok güçlü bir besindir. Bu özelliği çoğu insanlar tarafından bilinmez. Genellikle yararlı besinler dediğimizde aklımıza yeşil yapraklı sebzeler, kırmızı meyveler, kuruyemişler, et, balık ve süt gibi başka besinler aklımıza gelir. Karaciğeri tüketerek bu besinlerden daha çok vitamin ve mineral kazanabiliriz.

Ciğer yüksek miktarda B vitaminleri, demir ve A vitamini içermektedir. Ayrıyetten magnezyum ve fosfor içermeside sayılacak önemli özelliklerindendir. Ispanaktan daha zengin Demir içerir. Demir eksikliği sıkıntısı çekiyorsanız tüketmeniz fayda sağlayacaktır.

Ciğerin bir diğer faydası, B12 açısından çok zengin olmasıdır. B12 ; kırmızı kan hücresi oluşumunu destekler ve hücresel sorunları iyileştirme özelliğine sahiptir. B12 vitamin eksikliğinin belirtileri baş ağrısı, ruhsal değişiklikler, kas ağrıları ve krampları, tırnak ve saçta güçsüzlük, sürekli yorgunluktur. Belli ve makul miktarda tüketilen ciğerle bu gibi sorunların önüne geçebilirsiniz.

Aklımıza gelen sorulardan bir tanesi, Karaciğer tüketerek zehirlenir miyiz? Karaciğer tüketerek vücudumuza toksin girişi oluşur mu? Bunun cevabı çok basit toksinler karaciğerde asla depolanmaz. Ancak ciğer yemek istediğimizde, yemle beslenmeyen hayvanlardan elde edilmiş ciğeri tüketmek en doğrusudur. Bu da günümüz koşullarında pek mümkün değildir. Siz güvendiğiniz kasabınızdan belki temin edebilirsiniz. Tercih edecekseniz buzağı ve tavuk karaciğeri tüketmek en iyisidir.
Bütün bu vitaminleri içeren ciğeri yemek vücudumuzun yenilenmesini sağlar. Ayrıyetten ciğer tüketerek karaciğerimizin temizlenmesi ve daha fonksiyonel çalışmasını sağlar. Ancak her şeyin aşırısı zarar. Fazla tüketilen sakatat ürünleri kanda ağır demir birikmesine sebep olabilir. Gerektiğinden fazla miktarda ciğer tüketirseniz, kanınızda kolesterol seviyesinin artabilir. Kolestrolünüz artarsa kalp hastalıkları kapıdadır. Bunun sonucunda kalp krizi ve felç riski oluşabilir. Her şeyde olduğu gibi fazla tüketimin sonu zarardır.
Umarım yorumum faydalı olmuştur. Sevgiler. ✌️11 Yorumla- +1 yıl
Merhaba 🌸
Görüş Fırsatı'nın kazananı sen oldun! 🥳 25 TL değerinde Amazon Hediye Çeki için lütfen bizimle iletişime geç.
Sevgiler. 🙏🏻
En İyi Cevaplar

Ciğer Şiş Merhabalar...
Ciğerin faydalarına geçmeden önce, "Ciğer" ile ilgili bildiklerimi paylaşmak isterim..
Osmanlı geleneğinde, hayvan kesildiği zaman eti saraya gönderilir, sakatat ise sarayda tüketilmediği için halka veya isteyene bedelsiz olarak verilirmiş..
Kelle, işkembe, ciğer, böbrek gibi şeyler zaten bildiğim kadarıyla Osmanlı mutfağında olmayan şeyler..
Halk arasında ise eskiden bu tarz şeyler ucuz olması nedeniyle sıklıkla tüketilirmiş..
Mesela; Şanlıurfa, Gaziantep, Kahramanmaraş gibi yörelerde "Ciğer" tüketmek bugün ki lüks değil, bilakis ucuz olması nedeniyle "Irgat" tarlada, bağ da, bahçe de çalışan yemeğiymiş..
Günümüzde ise "Ciğer" adeta lükse girdi, bunun nedeni ise, yurtdışından karkas et ihraç etmemiz, gelen etlerin sakatatlarının olmaması, iç pazarda etlik hayvan kesiminin az olmaması gibi nedenler yüzünden bugün ciğer fiyatı et fiyatıyla eş değer. Hatta sıklıkla da et fiyatından daha yüksek..
Bu az oluşu da haliyle kıymetli olmasına, ve fiyatının yüksek olmasına neden oluyor..
Edirne Yaprak Ciğeri Ciğer Tüketmenin Faydaları Nelerdir?
Ciğerin vitamin, protein, mineral, hayvansal yağ ve demir olmak üzere pek çok faydaları var.. Bunlar vücudun ihtiyaç duyduğu şeylerdir..
Mesela ciğer, B12 vitamini açısından en zengin gıdalardan biridir..- A vitamini
- Demir
- Mineral
- Protein
- Magnezyum
- Fosfor
- B ve B12 vitamini
Tabi ki burada en önemli şeylerden birisi de doğru pişirilme tekniğidir..
Pişirme tekniğine göre de farklı damak tatlarına sahip olan ciğer, lezzeti de ciddi farklılıklar gösterir..
Şahsen her zaman benim favorim meşe kömürü üzerinde pişirilen "Şiş"..
Ülkemizde bir çok farklı şekilde pişirilme tercihleriyle hazırlanan ciğer, sıklıkla tüketilen gıdalardan biridir..
Dileyenin şiş, dileyenin kavurma, dileyenin kızartma ve dileyenin ise sote olarak sebzelerle pişirip tüketebileceği ve benim de tavsiye ettiğim, çok güzel bir besin, güzel bir lezzettir..20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
26
Cevap
41Cevap
- Yeme & İçme konusunda 423 cevap paylaştı.
+1 yılCiğeri çok seviyorum, severek de tükettiğim bir yiyecek ama vücudumuz için ne kadar faydalı olduğunu geçtiğimiz hafta aldığım bir kitap sayesinde öğrendim. Merak eden olursa kitabın adı Profesyonel Aşçılık. İçerisinde bıçak çeşitlerinden mutfakta ihtiyaç duyabileceğiniz her şeye, birbirinden güzel tariflerden diyet menülerine, işletmeciliğe kadar mutfakla ilgili bilmeniz gereken tüm bilgiler mevcut. Şiddetle tavsiye ederim siz de benim gibi yemek kitaplarına düşkün biriyseniz.
Ciğer konusuna gelirsek de ben ciğerin vücudumuz için ne kadar faydalı olduğunu uygulayabileceğim diyetleri, vücudumuzun ihtiyacı olan vitaminleri araştırırken keşfettim. Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu birçok vitamin ciğerde mevcutmuş bu yüzden de diyet menülerinde tercih edilebilir bir protein olduğunu söyleyebilirim.
00 Yorumla - Yeme & İçme konusunda 10b cevap paylaştı.
+1 yılDemir, A vitamini ve B12 deposu..
Libidoyu da yükseltir..
67 Yorumla- +1 yıl
@coolce ha ha ha ha🤣🤣🤣🤣 dimi.. Dahasını da istiyorlarsa diye şey ettim 😁
- +1 yıl
@coolce oda bir yere kadar hacım... Biraz da ciğer köklensinler..
- +1 yıl
@coolce Burada göstermelik o
+1 yılCiğer diğer tüm faydalı iyecekler listesinde yer alan bir iyecektir. (sakatat türü desek daha doğru olur sanırım.)
Ciğer bazı fayfali vitaminler i içinde barindirir bunlar; demir, A vitamini ve B 12 vitaminleridir aynı zamanda kan yapımında da önemli bir rol oynamaktadır. Ciğer aynı zaman da bazı rahatsızlıklara da iyi gelmekte dir bunlar; unutkanlık, demir eksikliği (kansizlik), sinirlilik vb rahatsızlıklara da iyi geldiği bilinmektedir. Şimdi gelelim sevdiğim bir ciğer yemek tariflerine, umarım sizlerde beğenirsiniz•çöp şiş ciğer
Ilk olarak yaklaşık 1 kg kadar kuzu cigeri
Isteğe bağlı biraz kuyruk yağı
Göz kararı tuz ve kimyon
Evet malzemelerimizi saydigimiza göre yapılışına geçebiliriz
Ilk olarak ciğerimizi bol suda güzelce yıkıyoruz ardından kağıt havlu yardımı ile kuruluyoruz daha sonra bir bıçak yardımı ile ciğerimizi güzelce küçük parçalar halinde doğuruyoruz.
Ciğer parçacıklarını çöp şişe diziyoruz ancak 3 - 4 ciğer parcacigindan sonra bir parça kuyruk yağı eklemekte fayda var elbette.
Aynı işlemi diğer sislere de uygulayınız
Çöp şişe dizili ciğerlerimizi mangalda güzelce çevirerek pişiriyoruz ve üstüne tuz ile kimyon ekliyoruz (isteğe bağlı)
Servis ederken dilerseniz soğan veya biber tercih edebilirsiniz simdiden afiyet olsun 🤗
Not : Sevgili KS halkı eğer yorumum da herhangi bir yazım yanlışı veya bir noktalama işareti yanlışı varsa affınıza sığınıyorum şimdiden afiyet olsun 🤗🤗20 YorumlaKırmızı ete, sakatata ve yumurta sarısı gibi yüksek kolesterollü yiyeceklere öcü gibi bakılıyor.
Kolesterol aslında kötü bir şey değildir (HDL)
Bunu kötüleştiren dengesiz sağlıksız beslenmedir.
Eğer günlük beslenmenizde şeker, trans yağ içeren kirli besinler yoksa kolesterol iyi bir taşıyıcı, koruyucu ve onarıcıdır.
Ciğerin (HDL) Faydaları- Kan dolaşımından kolesterolü alır ve karaciğere parçalamaya götürür. Bir nevi kötü kolestrol temizleyicisidir.
- A - B12 vitamini ile beraber içerisinde folik asit de bulunur.
- Bağışlık sistemini olumlu yönde etkiler.
- Ciğer libido arttırdığı yönde yapılan yorumlar, yazılan makaleler ve burda yazılan görüşler bana tuhaf geliyor, tabiki kırmızı et ve sakatat hormonları ve libidoyu etkiler ama bu kadar abartılı bir durum değil.
Libido arttırma ile ilgili bir bence yazıcam zaman bulursam 😎20 Yorumla- Ciğer, vücudun B12 vitamini ihtiyacını karşılıyor. 100 gramlık karaciğer tüketimi, kişinin ihtiyaç duyduğu B12 miktarının büyük bir bölümünü karşılıyor. Aynı zamanda kişide görülen sinir hasarını onarıp, B12 eksikliğinden kaynaklanabilen unutkanlık, hafıza kaybı, sinirlilik, gerginlik semptomlarını gideriyor.
20 YorumlaFaydası yok bence. O zaman et yemenin de etimize mı faydası var jdjdjd
00 Yorumla
+1 yılA ve B12 vitamini açısından çok zengin olan ciğerin bir sürü güzel yemeği yapılır. Ama yemek, ara sıcak, soğuk meze... her türlü tüketilir. Özellikle Adana yöresinde çokça yenen ciğer, kahvaltıda bile adanalıların sofrasıda bulunur.
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 382 cevap paylaştı.
+1 yılne yararı olursa olsun sakatat yiyemiyorum ara ara sokaktaki kedilerime pisiriyorum onlar seviyor
protein demir a vitamini ve b12 vitamini yonunden zengin bağışıklık sistemini de güçlendirdigi icin kedilerime yapıyorum..00 Yorumla Ciğer demir kaynağıdır. - B12 bakımdan zengin olması nedeniyle kırmızı kan hücresi oluşumunu desteklemektedir. - Ciğer tüketmek karaciğer işlevinin daha iyi olmasına yardımcı olmaktadır. - B vitamini bakımından zengin olan ciğer özellikle folat, metilasyon ve hücresel işlevlerden dolayı vücuda yardım eder. her şeye yararlı daha söylesem faydaları bitmez burada
00 Yorumla
+1 yılDemir eksikliği için çok iyi tabi abartmamak kaydıyla :) küçük bir tarif önerisi soğanı kavurup üzerine ciğerleri atıp karabiber, tuz, kimyon, hafif tarçın koyup denersen o ciğer tadı kalmıyor :)
00 YorumlaNe demiş şair gelelim ciğerin faydalarınaaa
Şahsen faydası beni hiç alakadar etmiyor çünkü ben ciğer yemiyorum. Kokusu, tadı olsun midemi bulandırıyor. Yiyene de afiyet bal şeker olsun.00 Yorumla
+1 yılbir Diyarbakırlı olarak ciğeri severim ve ciğerin tek adresi varsa oda Diyarbakır faydalarını saysak bitmez. :D
10 YorumlaHiç bir faydası yok aslında sakatat yenmesi pek saglıklı degil adı üstünde sakat at yani cöpe at
20 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılHaftada 1 porsiyon ciğer, vücudunuzun B-12 depolarını doldurmaya yeter, B12 vitamini eksikliği çekmezsiniz, dodex iğnesi olmanıza gerek kalmaz.
00 Yorumla Ciğeri beş para etmezlerde pek bir faydasi olacağını sanmıyorum ama kendileri bir a vitamini ve b12 deposudur 😂👍
00 YorumlaOnu bilmemde arnavut ciğeri tek geçerim. Sakatat olarak kokoreç dahi yemem ama ciğer en sevdiğim üç yemekten biridir
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle hafta bir yenmesi gerekiyor fakat bende pek sevmem özellikle genelde yağlı bir şekilde yapıldığı için..
00 YorumlaMineral ve vitamin ( A vitaminleri) ile özellikle demir minerali bakımından zengin olduğu için kan yapıcı özellik taşır.
00 Yorumla
+1 yılEn büyük faydası, ciğeri yerken hissettiğin o haz mutluluktur yanında birde kırmızı şarap offf
10 Yorumla
+1 yılKan yapıyor bir ara kan yapsın diye çok tükettim nefretlik geldi.
10 YorumlaAçıkçası öyle yerlerde yedim ki hayatım da daha mutlu olduğum nadir anlardan birilerini yaşadım ama bazı yerler insanı ciğerden soğuttular bu yüzden doğru zaman ve yerde yenmesi gerekiyor bence
00 Yorumla
+1 yılB12 olduğunu biliyorum da başka var mı bilmiyorum.
00 YorumlaBende Ciğeri sevmiyorum ama Bağışıklık sistemini güçlendiriyor
00 Yorumlabakmadım ama yararına.. zeytinyağda derin tavada pişiriyorum çok lezzetli oluyor ananem öğretti
00 YorumlaKısaca cesur olur diğer yiyen.
Ne. demisler ciğermi yedin derler cesurlar ve çılgınlara.00 Yorumlademir protein var ve yufka ekmek soğan salatası köz patlıcan ezmesi ile keyfe bak sen derim.
00 Yorumla
+1 yılVücut için en önemli vitaminlerden biri olan B12 yi artırıyor.
02 Yorumla- +1 yıl
vitaminlerden hiç anlamıyom
- +1 yıl
@Banlandırıldık Biraz araştırılmayla hangi vitamin neye yarar öğrenebilirsin zaten işine en yararlıları bilsen yeter.
vala ciğeri cok severım faydalıda olsa faydasızda olsa yerım :D
00 Yorumla
+1 yılA vitamini ve b12 bulundurur, antioksidan kaynağıdır en iyiside libido yükseltir. 😁
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 429 cevap paylaştı.
+1 yılVitamini bol bildiğim kadarıyla. Ciğer yiyemiyorsan yürek ye hem tadı ete daha yakın hemde daha ucuz
00 Yorumla Yeme & İçme konusunda 652 cevap paylaştı. Emin olmamakla birlikte B12 deposu diye biliyorum ama sevmiyorum bende hiç yemem.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇok seviyorum özellikle Arnavut ciğerine bayılıyorum
21 Yorumla- +1 yıl
Tarifi nasil
lezzetinin verdiği mutluluk en büyük faydası en güzeli arnavut ciğeri ama çok sık tüketmem
00 YorumlaCiğerde bulunan yüksek b12 ve demir sayesinde kan yapıcıdır. Bu zengin içeriğinden dolayı sağlıklı ve zinde hissetmenizi sağlar.
10 Yorumla
+1 yılA vitamini B12 vitamini bulunur libidoyu yükseltir.
00 YorumlaEn güzeli şiş olacak şöyle aralarınada kuyruk yağı of off yenmez mi
00 Yorumla
+1 yılKan üretimini arttırır buda seni bir çok hastalığa karşı dirençli olmani sağlar
10 Yorumla
+1 yılBazi turlerini severim.. heryerde yenmez... sirf ziyan olmasin diye yenen bir organ bence...
00 YorumlaVallahi her yere yararı vardır ciğer iyidir yiyin anam
00 YorumlaKuzu ciğerini bilmem ama yaşlı koyunun ciğeri pek sağlıklı değil
00 Yorumla
+1 yılErkeklerde yürek diye tabir edilen özgüveni arttırır 🙊
00 Yorumla
+1 yılCiğerin tadı tek başına bana biraz tuhaf geliyor. O yüzden farklı şekillerde yemeyi seviyorum.
00 Yorumla
+1 yılciğer yenmez mi ya arnavut ciğeri bak canım çekti haaa
00 YorumlaAllahım kurban bayramı is coming :D
20 Yorumla
+1 yılArnavut ciğerine bayılırım 🤤
21 Yorumla- +1 yıl
Her yerden alınmaz ama.
+1 yılAynı zamanda kanda yapar
10 YorumlaKan üretimini arttırır
11 Yorumla
+1 yılBilgilenmeye geldim 😊
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılIyi diyorlar ama ben hiç sevmem..
00 Yorumla - Yeme & İçme konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılÇok severim ama fazla tüketmem fazlası zarar olur.
00 Yorumla
+1 yılOlacak şimdi Arnavut ciğeri offf😂😂
00 Yorumla
+1 yılYiyemem ki öğürürüm
11 YorumlaKarnın doyuyor işte daha ne olsun
00 Yorumla
+1 yılKalbe iyi geliyor.
00 Yorumla
+1 yılEvet çok severim
00 YorumlaDemir kaynağı çok faydalı
00 YorumlaBen yiyemiyorum
00 Yorumla