Merhaba Lezzetli çorbaların pilavların püf noktası aslimda bu sulardan geçiyor. Sizinle hem tavuk hem et suyu tarifi paylasip nasıl saklanması gerektigi konusunda bilgilendirmek isterim.
Et Suyu Nasıl Yapılır?
1 kilo az etli ilikli kemik
5- diş sarımsak
2 havuç
1 kereviz
2 adet kekik
1 adet soğan
2 adet biber
2,5 litre su
3 top yenibahar
Tuz
Yapılışı
Öncelikle eti fırına verip hafifçe kızarmasını sağlayın. Sonrasında tüm malzemeleri düdüklüye koyup kavurun
2,5 - 3 litre kadar suyu düdüklüye koyun. Önce eti, sebzeleri ve bütün baharatları içerisine ekleyin.
1 saat boyunca düdüklüde kaynatın. Soğuduktan sonra et suyunu süzün.
Tavuk Suyu Nasıl Yapılır?
1 bütün tavuk
1-2 yaprak defne yapragi
1 soğan
Tuz
YapılışıTüm malzemeleri tencerede bir iki tur kavurup üzerine 2.5 litre su ekleyip kaynatıyoruz sonrasında süzüp buz poşetleri ya da karton bardaklarda buzlukta saklayabilirsinizEt suyu nasıl saklanır? Üzerindeki yağ tabakasını aldıktan sonra küçük kalıplara ayırarak dondurun. Buzlukta 1 - 1,5 sene boyunca buzdolabı poşetleri içerisinde saklayabilirsiniz. Kolay Gelsin...
Bunun için yapman gereken en önemli şey buz küpünün olduğu kaba et suyu veya tavuk suyunu koyabilirsin. Ama istersen de küçük kağıt bardaklara bile koyabilirsin. Çünkü ben böyle yapıyorum.
Pişmiş tavuk suyunun raf ömrünü daha da uzatmak istersen kesinlikle - 18 derecede dondurucuda muhafaza etmelisin. Yine kapalı ve hava geçirmez kaplarda saklayabilir, derin dondurucu torbalarına koyabilirsin. Ya da hava geçirmez kavanozlara da koyabilirsin. 😊
buzdolabı poşetine koyup dondurabilirsin veya gastronom küvetlere, kavanozlara vs doldurupta ağzını streçleyip veya kapatıp dondurabilirsin -18 derece de daha uzun süre kalır