Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
En İyi Bayram Menüleri Örnekleri Neler?
Kurban Bayramı kapımızdan geldi çarptı. Bayrama çok az bir süre kala herkesin aklında "sevdiklerimizi en güzel lezzetli mis gibi kokan tariflerle karşılamak için, nasıl yemekler yapsam" diye kara kara düşünüyordur eminim. İşte bu sorununuz için çok güzel tarifler önermek istiyorum.
Kahvaltılık menüsü için tarifler

❤ Pastırmalı Karatay yumurtası tarifi

❤ Malzemeler
100 gram pastırma
4 tane yumurta
2 tane domates
2 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
Kristal kaya tuzu
KarabiberYapımı
Öncelikle domatesleri küp şeklinde, soğanları piyazlık doğrayın. Pastırma dilimlerini 4 parçaya bölerek ayırın. Sonra tereyağımızı tavada eritip pastırmaları ve soğanları koyup 3 dakika iyice soteleyin.
Bir çay bardağı suyun içine sirkeyi koyup tavaya ilave edin. Sonra kapağını kapatıp 5 dakika pişmeye bırakın.
Tuz ve karabiber serpip , yumurtalar için 4 tane yer açın. Yumurtalar bayazlayıncaya kadar pişirin ve yemeğimiz servise hazır.
Afiyet olsun ❤Beyaz omlet tarifi

Malzemeler
3 mantar
1 dal biberiye
6 cherry domates
6 yumurtanın beyazı
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Yarım demet maydanoz
TuzKarabiberYapımı
Öncelikle mantarımızı iyice temizleyip, tavada soteleyin. Yumurta beyanlarını bir kapta güzelce karıştırıp tavaya dökün.
Cerry domatesleri ortadan ikiye bölerek tavaya koyun ve sonra üzerine tuz karabiber serpin.
Omletimizi 5 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın. Piştikten sonra maydanozu kayıp üzerine serpin ve servise hazır hale getirin.
Afiyet olsun 😋Tereyağlı yumurta kapama tarifi

Malzemeler
2 yumurta
Yarım kaşık tereyağı
Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı kuru nane
TuzYapımı
Öncelikle 2 tane yumurtamızı tencereye koyup üzerini geçecek şekilde su ekleyip güzelce haşlayın. Sonra kabuklarını soyup ikiye bölün.
Tereyağımızı tavada eritip üzerine bir çay kaşığı kırmızı toz biber ekleyerek iyice karıştırın.
Daha sonra kestiğiniz yumurtaların içini alta gelecek şekilde tavaya dizip nane , kırmızı pul biber, tuz ekleyerek pişmeye bırakın. Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun 😄Ana yemek menüsü için öneriler neler?
Acı soslu kuzu kuşbaşı

Malzemeler
Yarım kg kuzu kuşbaşı
2 çorba kaşığı margarin
1 tane acı sivri biber
2 tane domates
2 tane soğan
1-2 diş sarmısak
Tuz, karabiber
Bir buçuk su bardağı sıcak suBeğendi için:
2 tane patlıcan
2 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı un
Yarım çay bardağı rendelenmiş
kaşar peyniri, tuzYapımı
Öncelikle margarini tencereye atıp iyice eritin. Ardından kuşbaşı doğranmış olan etlerimizi de ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin.
Piştikten sonra soğanları ve domatesi küp doğrayıp tencereye atın , üzerine ezilmiş sarımsakları da ekleyin. Sarımsak yemeğe ayrı bir tat verecektir.
En son olarak ta acı biberleri ayıklayıp ince ince doğrayıp tencereye atın. Tuz ve karabiberini de ekledikten sonra biraz sıcak su gezdirip kapağını kapatın.
Yemeğimiz kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve etler yumuşayıncaya kadar 35 dakika pişmeye bırakın. .Beğendi için
Patlıcanları ocakta iyice közleyin ve kabuklarını soyup ezin. Margarini tencereye ekleyip eritip üzerine un ekleyip sararana kadar kavurun.
Patlıcan ile tuzu ekleyin ve karıştırın. Üzerine sütü dökerken devamli olarak karıştırın. Beğendi 8 dakikada pişecektir.
Peyniri ilave edip karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Son olarak ta servis için beğendiği tabağa yerleştirin ve yayın, tam ortasına da etleri koyun.
Afiyet olsun 😄Ciğer kavurma

❤ Malzemeler
11 adet kuzu ciğeri
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
2 adet büyük boy soğan
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı sumak
1’er adet patlıcan ve kabak
2’şer adet patates, havuç ve domates
4 adet sivri biber
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, kekik, pulbiber
Kızartmak için: SıvıyağYapımı
Bir gece önceden ciğerleri sütün içinde bekletmeniz lazım. Bekledikten sonra onları soyun ve küp şeklinde doğrayın. Sıvı yağı tencereye koyup ciğerleri iyice kızarana kadar pişirin.
Kızardıktan sonra üzerine baharatları yani tuz, pulbiber ve kekik serpin. Soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp , doğranmış maydanoz ve sumakla karıştırın.
Az önce hazırlamış olduğumuz karışımımızı servis tabağına koyun ve üzerine ciğerlerimizi yerleştirin.
Şimdi de patlıcanları soyun ve 15 dakika suyun içerisinde bekletin. Acısı çıkınca suyunu sıkıp küp şeklinde doğrayın.
Daha sonra ayıklanmış kabak, sivri biberi irice , patates ve havucu küp şeklinde doğrayıp sırasıyla kızdırılmış sıvı yağda kızartın. Yağını çekmesi için de kağıt havlu üzerinde bekletip servis tabağına alın.
Halka şeklinde doğranmış olan domatesi sıvı yağda soteleyin ve onu da servis tabağına yerleştirin. Ciğerleri kavurmasını güzel bir sunumla servise hazır hale getirin.
Afiyet olsun 😍En Lezzetli Salata Tarifleri Neler?
Et salatası

❤ Malzemeler
Yarım kg kuşbaşı doğranmış yağsız dana eti
4 tane kornişon turşu
5 tane arpacık soğan
1tane kırmızı biber
2 tane sivri biber
4-5 dal semizotu
Yarım demet maydanozSos için:
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 tane taze sarmısak
Yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı hardal
1 çay kaşığı koruk ekşisi
Tuz, karabiber, kekikYapımı
Öncelikle etleri tencereye atıp haşlayın ve süzüp alın. Sonra üzerine yuvarlak doğranmış arpacık soğanı, küp doğranmış kornişon turşuyu, uzun doğranmış sivri biber ve kırmızı biberleri, kıyılmış maydanozu ve elle koparılmış semizotu ile birlikte hepsini iyice harmanlayın.
Şimdide sıra geldi sosunu hazırlamakta. Zeytinyağı, taze sarmısak, limon suyu, nar ekşisi, koruk ekşisi, hardal, tuz, karabiber ve kekiği güzelce çırparak sosunu hazırlayın.
Önceki yapmış olduğumuz salatanın üzerine sosu gezdirerek her yerine döküp harmanlayın. Ve et salatamızı servise hazırlayın.
Afiyet olsun 😘En Lezzetli Çorba Tarifleri Neler?
Bayram malumunuz yaza geldiği için içimizi ferahlatacak yemeklerde mutlaka menünüze ekleyin.
Soğuk çorba tarifi

❤ Malzemeler
4 su bardağı yoğurt
1 su bardağı nohut
1 su bardağı pilavlık bulgur
1,5 yemek kaşığı nane
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağıYapımı
Noktalarımızı bi gece öncesinden suda bekletin. Bekledikten sonra süzüp alın ve tekrar üzerine su ekleyerek yumuşayana kadar pişirin.
Aynı şekilde bulgurun da üzerine su ekleyerek haşlayın ve biraz bekletin. Sonra yoğurta tuz ilave ederek iyice cırpın.
Haşladığımız nohut, bulgur, toz nane ve suyu ekleyip hepsini birlikte karıştırın. En son olarak ta 2 saat buzdolabında bekledikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun 🌸Umarım yardımcı olmuşumdur, hepimize iyi bayramlar 😄
21 Yorumla- +1 yıl
Merhaba 🌸
Görüş Fırsatı'nın kazananı sen oldun! 🥳 25 TL değerinde Amazon Hediye Çeki için lütfen bizimle iletişime geç.
Sevgiler. 🙏🏻
En İyi Cevaplar
- Yeme & İçme konusunda 792 cevap paylaştı.
+1 yılSelamun aleykum, şimdiden hayırlı bayramlar dilerim cümleten ^^

Evvela Allah kurbanlarını ümmeti Müslümanın kabul eylesin ^^
Kurban Bayramı demek, elbette evvela bizler için yardımlaşma, Hz. İbrahim'in ve oğlu Hz. İsmail'in teslimiyetiyle bizlere miras kalan bu harika sünnet demek ama bunun yanında da hangimiz kurban etini hayal etmiyor ki? :)))Sorunuz ise çok güzel, hem farklı yörelere dair yemekleri merak ediyor, hem de kimsenin dikkat etmediği şekilde kahvaltı ve devamında kurban etiyle ana menü olarak sınıflamaya gitmişsiniz. Naçizane, şimdi ise daha evvelki tecrübe ve bilgilerime dayanarak iki menü olarak fikrimi sizinle ve arkadaşlarla paylaşacağım.
Kurban Bayramı Kahvaltısında, kurban kesildikten sonra ağırlıklı olarak kurban eti tüketileceği için, daha hafif ve mideyi yormayan bir menüye yönelmemiz çok daha akıllıca olacaktır. Bizde adettir, Kurban Bayram sabahı büyük amcamlarda diğer amcalarım ve halalarım ile toplanır, orada kahvaltı ederiz. Kahvaltımızda ise, kesinlikle bir peynir tabağımız olur :
Devamında muhakkak yeşillik tabağımız da olur. Hem öğün dengelemede, hem de uyum anlamında çok leziz olacaktır kahvaltıda yeşillik tabağının olması.

Ve son olarak elbette en az iki çeşit börek çeşidimiz olur çay ile beraber :

Kahvaltıda hem sohbet edilir hem de çay ile birlikte peynir, börek çeşitlerimiz ve yeşillik çok tüketilir. Hem lezzetli hem de çok ağır olmayan bir menüdür aslında. Devamında ise kurban işlemleri için hazırlıklar başlar.
Kurban eti kesilip, et de soğuduktan sonra ise hazırlıklar başlar ve bir kurban menüsü yaparız. Bu aşamada alışık olduğumuz pilavın dışında bayramlarda safranlı pilav hazırlayabiliriz. Üzerine sade bir sac kebabı olabilir.
Bu ana yemeğin yanına mutlaka ferah bir lezzet gerekir. Tercihen dere otlu bir cacık harika olabilir.

Sonrasında ise kapanış olarak yaz aylarını da hesaba katarak mükemmel bir, dondurmalı irmik helvası ile mönüzümün finalini yapabiliriz.

Benim kahvaltı ve ardından Kurban Bayramı ana menü tablom bu şekilde.
İnşaAllah beğenirsiniz, Allah nicelerine sıhhat ve sağlıkla kavuşmamızı nasip eylesin, hayırlı bayramlar cümleten ^^21 Yorumla- +1 yıl
@Faruk2059 Yazımın tamamını okuduğunuzu fark etmiyor, devamında da ona göre bakmadan fuzulî yazdığınızı düşünüyorum. Zira paragraf başında ben, yardımlaşmadan, Kurban'ın ne mânaya geldiğinden bahsediyorum.
Siz de bir yukarıdaki görüşte lakayıt bir şekilde ödül ücretinden dem vurup, benim görüşümde mi fakir fukara edebiyatı yapma gereği duydunuz?
Nereden biliyorsunuz kime ne yardım yapmadığımızı? Durduj yere hak'ka girmeyin.
Selamün aleyküm.
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
46
Cevap
44Cevap
- Yeme & İçme konusunda 423 cevap paylaştı.
+1 yılİnanılmaz güzel tarifleri olan, benim de sık sık faydalandığım bir kanal atacağım aşağıda sana. İster bayram olsun ister başka bir gün için ya da direkt günlük onlarca tarife ve menüye ulaşabilirsin.
https://www.youtube.com/embed/qo0IyExNuDUKeyifli seyirler şimdiden.
00 Yorumla Yeme & İçme konusunda 655 cevap paylaştı. En sevdiğin ve zor olan yemekleri yap bu güne özel bence.
Menü olarak olmasa da kaburga dolması gibi şeyler olabilir.
Lakin benim farklı bir görüşüm var kabul edersen (iz);
sana bana her gün bayram, gerçekten hayatında bir kaç gün bile olsa bayrama ihtiyacı olan insanlar çocuklar var. Eğer imkan varsa, güzel yemekleri onlara pişirmek ve dağıtmak bence bu seneki bayramda midemizi ve kalbimizi doyuracak diye düşünüyorum. Bu pandemi vakti gelen giden de çok olmaz öyle eskisi gibi... olmamalı da.
Allah nasip ederse bir şeyler yapmak istiyorum, başkalarıyla da bu fikrimi paylaşıp, belki çoğalmak güzel olur diye düşündüğüm için buraya yazmak istedim.00 Yorumla
+1 yılÖnce Allah Yolunda kurbanını keseceksın.
Bizde erkekler Koyunu post ederken kadınlarımız ise tencere tencere yemekler yaparlar.
1. Vazgecilmezimiz et
2. Mercimek corbası ama Kazanlarla
3. Bulgur pilavı
4. Sarma
5. Mumbar dolması
6. Yeşillik veya salata
7. Kelle paca
8. Kebap veya mangal
9. Tatlılar bole yanı10 YorumlaYeme & İçme konusunda 2,3b cevap paylaştı. Saç kavurma en sevdiğim yemektir bayramda 😊çok lezzetli ve lokum gibi oluyor tavsiye ederim

Veee kebap veya mangal çok güzel olur vazgeçilmezim😊

Nefisss😋
10 Yorumla
+1 yılBayramda olan yemekler; çorba, yaprak sarması, patlıcan salatası, nohut, pirinç veya bulgur pilavı, cacık, yoğurt, salata, vıcık (kendi memleketimin özel yemeği tavsiye ederim)😊😂, Et, Tatlılardan; Sütlaç, Güllaç, Puding, Baklava, Sütlü nuriye. İçeceklerden; Ayran, Kola, Fanta, Çay veya Kahve olucak.
00 Yorumla
+1 yılBizim bayramlarda kurban yemeği dışında
Pilav, Patates Salatası , Yoğurtlu Patates , Biber Dolması , Yaprak Sarması , Sütlaç ama tuzlu olan yemek gibi yapılıyor bizde , Börek , Yoğurtlu Pancar , Lokma ama o da tuzlu , Nohut , Baklava , Cacık
Sanırım bu kadar 😅00 Yorumla
+1 yılBizim köyde;
-Kurban sabahı o kavurma ocağa atılır. Yanına marul salatası yapılır.
-Öğle vakti göveç, köy fırınına verilir.
-Akşama da bu göveç afiyetle yenir.
İkinci gün de,
-Sabahtan etli pişi yapılır.
-Öğle vakti sura, yani kaburga dolması doldurulur. Fırına verilir.
-Akşama da bu sura ailecek tüketilir.
Geri kalan etler de dağıtılır. Bayramda et telaşı biter. :) Buzluğa konulacak et kalmaz yani.00 YorumlaÖnce Allah yolunda kurbanını keseceksin sonra eşe dosta hakkını dağıtacaksın ardından herkesin bayramını kutladıktan sonra mangalı yakacaksın eti bir güzel hazırlayıp mangalda pişireceksin ve ailenle bir güzel afiyetle yiyeceksiniz. 🤗😊 Şimdiden herkesin bayramını en içten dileklerimle kutlar büyüklerin ellerinden öperim küçüklerin de gözlerinden öpüyorum 😊
00 Yorumla
+1 yılhttps://youtu.be/Ox4NR2Rwk9g
Afiyet olsun00 YorumlaAnneanneme sundubu jjigae yapıp gönderiyoruz sonra annem 2 yıl önce öğrendiği için her bayram baklava, sarma, beyti yapıyor ama ben hiç yemediğim için hiçbirinin tadını bilmiyorum belki bu bayram yerim
10 YorumlaBence ne yemek yapılır? Ne yemek yiyeceğiz gibi bencilce şeyler düşünmeyin de acaba bu bayramda kaç fakire, kaç yetime yardım edebilirim? Fakire yardıma muhtac insanlara nasıl bir yardımım dokunur? Diye düşünün derim.
Saygılarımla 😊02 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 330 cevap paylaştı.
+1 yılBiz mutlaka kavurma pilav ve yaprak sarması yapıyoruz yanına da annem nohut yemeği yapıyor sulu bir çeşit olsun diye, el yapımı da meyva suyu yapıyoruz ki mis 😊buyrun gelin ankaraya bu bayram 😊😊😊🌼
00 Yorumla
+1 yılBayramda bir kavurma olacak bu kesin yanında çorba olabilir tabi mesela tarhana güzel olur. Kavurma tek kalamaz üzülür yanına bir pilav tereyağlı böyle. Sonra yaz geldi bi çoban salata akdeniz salatada olur ama ağır kaçabilir. Tatlı olarakta bi katmer kaymaklı öfffffff. İçecek olarakta bence hoşaf türü şeyler olması daha güzel olur.
00 Yorumla
Bende size tafsiye iç pilavlı patlıcan kapama üzerinde buftek
00 Yorumla
+1 yılSulu köfte çorbası, kavurmalı pilav, karnıyarık, fasulye , cacık ,, karpuz, üzüm,
Yemekten sonrada çayın yanına börek, sarma, birde yaş pasta yaparız değişiklik olsun diye00 Yorumla
+1 yıl#1 damak şenlendiren etli ve sebzeli pilav.
#2 iç pilav tavuk but sarma.
#3 patlıcanlı pilav kapama
#4 içli köfte
#5 ana yemeği Efsanesi külpat
#6 yuvarlama
#7 keşkek00 Yorumlaçiğ köfte
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 796 cevap paylaştı.
+1 yılZeytinyağlı dolma
Etli dolma
Pirinç pilavı
Kuru fasulye etli
Cacık
Mercimek çorbası
Salata00 Yorumla Yeme & İçme konusunda 830 cevap paylaştı. Kurbanda biraz haşlanmış et, pilav, yoğurt birde o sulu ete de banmak için ekmek yani başka bir şeye gerek yok bence
00 YorumlaKahvaltı: Börek, Çay baklava
(biz öğlen yemeği yemeyiz)
Akşam: Çorba, et, Makarna, Ayran veya Kola00 YorumlaAksam yemege kavurma , pilav ayran , sarma dolma birde mercimek corbasi falan yapiyoruz bizim ki oyle geciyor :)
00 Yorumla
+1 yılBayramın vazgeçilmezi kavurmadır , geri kalanı da et ağırlıklı olmalı bence ki bir anlamı olsun :) Pilav'ı da unutmamak lazım
00 Yorumla
+1 yılBence fazla hamurlu şeyler ağır kaçar. Sebze ağırlıklı yemekleri tercih etmelisin. Kavurma, salata, sebzeli bir yemek 😆😋 yoğurt çorbası ve pilav..
00 YorumlaDaha Hiç düşünmedim. Yoruldum bir de bayram yemekleri düşünmek gerekiyormuş 😒 Saç böreği, baklava, kavurma, bol Salata yeter bence
00 Yorumla
+1 yılKurban bayramında tabiki başrolde kırmızı et olur çeşitli şekillerde değerlendirip et yemekleri yapabilirsin
00 YorumlaPilav ve kavurma standart vazgeçilmez fix menü yanında işte salata olur cacık olur
10 YorumlaYeme & İçme konusunda 622 cevap paylaştı. O değilde kurban bayramı geliyor etler hala ucuzlamadi ilk kez görüyorum böyle bisi 🤣🤣
00 Yorumla
+1 yılVallah ben evde olmam dışarda olurum tatilde … ne bulsam onu yerim
00 Yorumla
+1 yılİşkembe çorbası
Patatesli ciğer tava
Ayran
Kemalpaşa tatlısı00 Yorumla
+1 yılbadem , kuş üzümü ve etli pilav güveç ve olmazsa olmaz kurban , kaburga
00 Yorumla
+1 yılÜfff baklava çok seviyorum olmazsa olmaz bence
Sonra tabiki yaprak sarması olmazsa olmaz🤤🤤00 Yorumla
+1 yılÇalışıyor olucam. O yüzden hazır hangı evde yemek varsa o evde beleşçi olmaya niyetim var
00 Yorumla
+1 yılKavurma salata baklava mercimek corbasi aklima baska bisey gelmedi
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 2,8b cevap paylaştı. Kurbanda zeytinyağlılar yapılır bizde. Sarma, dolma, fasulye vb. Ana yiyecek ettir. Kahvaltı kurbanın ciğeri ile olur. Arada külbastı, kavurma. Akşam yemeğine illaki yahni olur.
00 Yorumla
+1 yılBayram günleri biz normal serpme kahvaltı değil de yemek yeriz.
Sabah sabah içli köfte ya da mumbar dolması yiyemeyeceğimize göre bayram sabahı için;
Izgara tavuk / Izgara sebze yanına da sarımsaklı yoğurtlu makarnaya hayır demem.01 Yorumla- +1 yıl
+Yeşil salatayı unuttum
+1 yılKurban bayramında standart börek baklava yaprak sarma kavurma geliyor aklıma
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSadece zeytinyağli yemekler koy sofraya birazda veganlari dusunun (etleride bana yollarsin artik)
00 YorumlaKavurma yanında ayran
Tatlı olarak baklava
Bunlar size basit gelebilir ama senenin neredeyse 365 günü diyet yapan birine çok aşırı iyi bir menü gibi geliyor 😂00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılYaprak sarma , et kavurma , salata
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYalnizlik olmasin
Evvela insanin bir ailesi olmali bayramda.
Menü işin kolay kısmı00 Yorumla
+1 yılKurban bayramı sabahı yapılan kavurma bir de el öpmeye gittiğin yerde verilen sarma baklava ayran üçlüsü bende şaşmaz 10 10.
00 YorumlaSoğuk çorba
Izgara Köfte 🧆
Pirinç pilavı veya Patates kızartması 🍟
Mor lahana salatası
Şekerpare veya Sütlü tatlı00 Yorumla
+1 yılAh Allahım! Sabah akşam kavurma yiyebilirim kesinlikle kurban bayramında vazgeçilmezimdir.
00 YorumlaDomates çorbası tas kebabı pirinç pilavı vişne hoşafı ve revani
00 YorumlaZeytinyağlı yaprak sarması yanına da soğuk bir içecek 🥵🥵
00 Yorumla
+1 yılSabah kavurma öğlen etli pilav sarma nohut akşam ciğer kavurma 🙂
00 YorumlaAnalı kızlı çorbası
Arnavut ciğeri
Acem pilavi
Keskul00 Yorumla
+1 yılEti önce dinlendirin sonra kavurun soğanı kırın yanına mis daha ne olsun 😅😅
02 Yorumla- +1 yıl
Mercimek çorbası, yeşil salata, yaprak sarma, et kavurma
00 Yorumla
+1 yılKlasik kavurma tatlı sarma
00 YorumlaVay be bayrama ne kadar kaldı ki
00 Yorumla
+1 yılBayramlar eskisi gibi değil maalesef
00 Yorumla
+1 yılEt, et, etli et ve et. 🥩
00 Yorumla
+1 yılbayramda kuzu kavurma güzel. olur
00 Yorumla
+1 yılsarma, baklava, su böreği, ciğer
00 Yorumla
+1 yılMesela bizde kesilen kurbanın eti yenir ilk gün
00 Yorumla
+1 yılPatates köfte yemeği pilav
00 Yorumlayuvalama balcan kebabi
00 YorumlaSarma , Sarma tatlısı
Pide10 YorumlaKavurma pilav zeytinyağlı yaprak sarması
10 Yorumla- Devamını Gör (30)
Devamını Gör(75)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Yeme & İçme > Sorular > Bayramda ne yemekler yapılır, bayram yemeği menüsü önerir misiniz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler