Yenıyıl sofranızı hangi nefis yemeklerle renklendirmeyi düşünüyorsun?

Yenıyıl sofranızı hangi nefis yemeklerle renklendirmeyi düşünüyorsun?
Aklımda hiçbir yemek yok şu an. Aklımdaki tek şey çok fazla yiyecek içecek yapmamak. Sonrasında çoğu israf oluyor. Günlük yemek menüsünün çok dışına çıkmayacağım. Yemek sonrası için bir tatlı bir tuzlu yapabilirim o kadar.
Ana yemekler:
- Fırın ördek: Özel bir sos ile marine edilmiş ördek, fırınlanmış sebzeler eşliğinde servis edilebilir. Bu yemek, özel bir gece için harika bir seçenek olabilir.
- Dana fileto: Izgara edilmiş özel sos eşliğinde dana fileto, yılbaşı akşamı için mükemmel bir seçenek olabilir.
- Sebzeli risotto: Sebzelerle zenginleştirilmiş, parmesan peyniri ile lezzetlendirilmiş bir risotto, vejetaryen misafirleriniz için harika bir seçenek olabilir.
Salatalar:
- Roka ve ceviz salatası: Roka, ceviz ve az miktarda rendelenmiş parmesan peyniri ile hazırlanan bu salata, yılbaşı akşamı menünüze canlılık katacaktır.
- Akdeniz salatası: Salatalık, domates, zeytin, peynir ve zeytinyağı sosu ile hazırlanan bu hafif ve ferah salata, ana yemeklerinizin yanında harika bir denge oluşturacaktır.
Tatlılar:
- Çikolatalı sufle: Sıcak çikolatalı kalpten oluşan bu tatlı, yılbaşı akşamınızı unutulmaz kılacaktır.
- İncir tatlısı: Fırında karamel sosu ile pişirilmiş beyaz peynir ve ceviz dolgulu incir tatlısı, tatlı olarak harika bir seçenek olabilir.
- Meyve tabağı: Taze meyvelerden oluşan bir tabak, hafif ve taze bir tatlı seçeneği olabilir.
Ancak benim için yılbaşı önemli değildir ne oluyor ki altı üstü yıl değişiyor.
Teşekkür ederim
Ben plan yapmadım zaten kendim noodle gibi paket yemekleri yerim muhtemelen ya da cips alırım film dizi izlerken güzel gidiyor.. afiyet olsun :) ❄️🥳
bütün yil yemek yapmadigim icin cizgimi korumak adina yeni yilda da yemek yapmicam nomoremutfak ya
Cevap
7Cevap
Yok ya benim aile biraz cahil muhafazakar o yüzden hiç yılbaşı kutlamadım ama ben belki birşeyler yaparım ama evde olmaz tabi
Tatlı poğaça falan yaparım sıradan bir gün gibi
Harika pişmiş domuz eti ve sarap
Vallahi bacanağın restaurantta ne varsa
Annem gelecek anneme yemeği kitlerim kesin 😅
Normal sıradan bir akşam
Yılbaşı akşam menüsü falan boş iş
Bir planım yok
Alayı var
Hindi düşünüyorum
Ben varım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?