En İyi Cevaplar
Krem şantide acılık olmaz.
Eğer sıcak bir yerde muhafaza ettiyseniz bozulmuş olabilir. Yemenizi pek tavsiye etmem. Ama eğer çırptıysanız belki süt bozuktur.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
- +1 yıl
Maalesef bozulma durumu olabilir. Krem şanti bozuk olmaz diye bir kaide yok neticede krem şanti de saklanma koşulları gerçekleşmezse bozulabilir. Özellikle sıcak havalarda bozulma olasılığı daha fazladır.
00 Yorumla - +1 yıl
Korona olabilirsin bende çiğ köfte yerken acılık hissediyordum test olunca pozitif çıktım ama sonra geçti
00 Yorumla - +1 yıl
Süt ayarını tutturamamışsın krem şantisi fazla kaçmış biraz daha süt koyup çırpmaya devam et ama az koy aniden sıvılaşmasın tadı düzelir bence
00 Yorumla Büyük ihtimalle bozulmuş çünkü muhallebidede ben aynı tadı almıştım sonradan acı geliyor
04 Yorumla- Soran+1 yıl
Peki yiyince bişey oluyormu?
- Soran+1 yıl
Tamam teşekkür ederim
- +1 yıl
Kullanma kardeş yeme o zaman büyük ihtimalle bozuktur
10 Yorumla Açık kalmış, muhtemelen sıcak görüp bozulmuş kullanma
00 YorumlaTadı acı geliyorsa bozulmuştur
00 Yorumla- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
İlk defa duyuyorum acı kremşanti
10 Yorumla Olabilir belki ortamından dolayı
00 Yorumla- +1 yıl
Ola biliyor
00 Yorumla - +1 yıl
at çöpe
00 Yorumla - +1 yıl
Tadı kötü ise yeme bence
00 Yorumla - +1 yıl
Knk sütle yaptıysan sütun tarihine baksana bi
00 Yorumla Bazı kremalar günü gelmeden bozulabilir
00 Yorumla- +1 yıl
Yemeyin bence
00 Yorumla Anan bozuk
00 Yorumla- +1 yıl
Bozulmuştur
00 Yorumla - +1 yıl
Olur taybi
00 Yorumla - +1 yıl
kullanma bence
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Merhaba,
Soğuk zinciri bozulmuş veya doğru saklama koşullarında saklanmamış olabilir krem şantiniz. Eğer sıvı yemeklerde veya tatlılarda kullanılan kremalardan kullanıyorsanız soğuk zincir kırılması yaşamış olabilir ürününüz. Eğer toz krem şanti kullanıyorsanız doğru saklama koşulları veya ortam değişikliklerinde; acılık, ekşilik veya performans eksikliği gibi problemler olabilir. Toz krem şanti kullanıyorsanız, içerisine ilave ettiğiniz sütü kontrol etmek gerekir.
Pastörize sütler açıldıktan 24 saat içerisinde tüketilmelidir. Süt, dolap kokusunu içerisine çekebilir. Kapağı açık kalmış olabilir ve bozulmuş olabilir. Bu detaylar toz krem şanti yaparken, krem şantinin performansını komple etkileyebilir.
Bu tarz kremalar kullanacağınız zaman, ihtiyacınız olan sütü yeni açarsanız daha gönül rahatlığı ile yapmış olursunuz. Kullandığınız süt soğuk olmalı ve elektronik bir çırpıcı kullanmalısınız. Eğer elektronik bir çırpıcınız, mikseriniz yoksa bir çırpma teli yardımıyla aynı yöne doğru sabit bir hızla çırparsanız krem şantiniz iyi bir performansta olacaktır.