Damak konusunda baya meraklıyım ben. Hiç tatmadığım bir şeyi merak eder denerim önyargılı asla değilim Benim kardeşim liseye gidene kadar muz yemedi mesela :))) hiç yemediği halde bir önyargı vardı EnginarKuşkonmazAvokado
Tadını bilmediğiniz daha önce tatmadığınız bir yiyeceğe önyargınız oluyor mu?
Bazı şeylerde mesela görsedekiler denenir ama mesela görüntü olarak göze hitap etmiyorsa ben kesinlikle yemem göz zevkide kişiden kişiye değişir kimisine az pişmiş orta kısmı pembemsi et iştah açıcı gelir bana ise bol yağda iyice pişmiş et yutamam yani azıcık pembelik görsem. Dış ülkelerde özellikle çin mutfağı göze hitap etmediği gibi tuhaf malzemeleri var onlar iştahla yiyor ama ben dememde merak da etmem mesela şu arar çok fazla suşi (kullanmadığım bir kavram olduğu için yazılımını bilmiyorum affola) yiyorlar bunu sosyal medyada çok görüyorum hatta bayıla bayıla yiyorlar ama asla ben merak etmiyorum balığın çiğ oluşu sarılan şeyin yosun oluşu ve görünümü ha ben hep dışardan örnek verdim ama bizim yemekler içinde geçerli mesela şırdan denen yemek türü göz zevkime gram hitap etmiyor ne zaman görsem bir kusma geliyor yani kısacası göze hitap ve kullanılan malzemeler önemli benim için
Muza önyargı da iyiymiş😂😂😂Ben çocukken Donald amca dergisi aldığım için kuskonmazli omleti 10 yaşından beri biliyom çünkü Donald amca yegenlerine her sabah pisiriyodu ama bana daha nasip olmadı resmen kafaya taktım bu kuskonmazli omleti😂😂😂Al sana önyargı 😂😂😂
Merhaba, Hayır öyle bir kriterim yok, tam tersi yeni tatlar denemeyi yeni tatlarla tanışmayı çok merak eder denerim, ve bir çok ülke mutfağının farklı tatlı ve yemeklerini, ve bir çok coğrafide yetişen meyve sebzeleri denedim.
Bitki, sebze ve meyve konusunda hiç birine bir ön yargım yok.. Amaa.. Kelle olayından sonra, karaciğer ve işkembe haricinde tüm sakadatlara karşı bir ön yargım var.. Yenmem de çok zor.. (Çok sağlıklı olması ve kolojen deposu olması nedeniyle paça çorbasını içmeyi çok istedim, defalarda denedim ama cıkks, başaramadım) 🙈
Bazı tropik meyvelere karşı bazen önyargılı oluyorum. Hepsi çok pahalı ve alıp tadasım yok. Görseldeki enginarı tatmasam bile, nedense önyargı yapacak sözüm yok. Marul benzeri tadı olduğunu tahmin ediyorum.