Evlendiğimizden beri ilk defa eşimin ailesi bize yemeğe gelecek akşam yemeği menüsü yapmam gerek ama kafamda hiçbir şey yok. Başlangıç+ Ana yemek+yardımcı yemek (yan)+ tatlı önerileri verir misiniz uyumlu olmalılar beğensinler istiyorum yazın lütfen
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Merhaba, yeni evlisiniz heralde öncelikle mutluluklar dilerim.
Yerinizde olsam;
Yapardım. Çünkü en güzel yaptığım yemekler bunlar. Bence siz de şansa bırakmayın ve en güzel yaptığıniz yemekleri yapın.
Mutluluklar dilerim 🌻- Mercimek çorbası
- Karniyarik
- Pilâv
- Patates salatası
- Mantı
- Sarma
- Fırın sütlaç
46 Yorumla- +1 yıl
pilavda şapka olmaz türkçe öğren ondan sonra evlenirsin
- +1 yıl
ne demek pilavda şapkalı a var, bu kadının pilavı yenmez (!) a, şlkddsaklşias
- +1 yıl
Allah seni alacak kocaya sabır versin be gaduğn aslkfhlakshflkhFAD
- +1 yıl
Yayla çorbası yap soguk servis et yaz aylarnda cok guzel olur kaynannin gözüne girmek için maklube yap yanina Etli kuru fasulye ya da zeytinyağli barbunya yap salata olarak da coban salatası yap ekşili zeytinyağli olsun keyifli vakitler 😊
13 Yorumla- +1 yıl
Tatlı olarak da unuttum hm hafif olur etli yemeğin yanina hmde sütlü çok güzel padişah sarması yapabilirsin bir gece öncesinden hazrlayp servis edebilirsin 😊
- Soran+1 yıl
Çok sağol
- +1 yıl
Rica ederim umarm iyi gecer yemek. Eig icinde teşekkürler :))
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
14
Cevap
13Cevap
karniyarik pilav cacik veya corba yaninda yaprak sarmasi atistirmalik olarak
tatli olarak muhallebi, profiterol, sutlac
meyve olarak karpuz, cilek, muz, elma, uzum, kivi
gecenin sonu kahve ve iki parca cikolata
yazarken kilo aldim sjsjs⚘🌸❤kolay gelsin20 YorumlaMercimek çorba, fırında tavuk pirzola, salata mis gibi gider valla
11 Yorumla- Soran+1 yıl
Teşekkür ederim
- +1 yıl
Mercimek çorbası
Pilav
Yaprak sarması
Köfte
Tatlı00 Yorumla - +1 yıl
Asla baharat kullanma, hafif ve şişirmeyen diyet yemekleri tarzı yap
20 Yorumla Kesinlikle güzel bir pirinç pilavı yanina bence et yemeği fırında, tepsi kebabı olur etli türlü tarzı olur başlangıç mercimek veya ezogelin bitirişte sütlaç veya Kıbrıs tatlısı gibi hafif tatlılar olabilir
00 YorumlaRisk almamak gerek, mercimek çorbasını sevmeyen neredeyse yok,
Ana yemek islim kebabı,
Pirinç pilavı
Cacık ve Çoban salata
Tatlı da yaz günü hafif olmalı, kedidili tiramisu mükemmel gider20 Yorumla- +1 yıl
Kocan OLUCAK hayırsıza sor ailesi en çok ne yemek severmiş
16 Yorumla- Soran+1 yıl
Neden öyle dedin?
- +1 yıl
Sana sölemiosa anasının babasının ne yemek sevdiğini hayırsızdır biraz yardım etsin
- Soran+1 yıl
Benim iznim var o çalışıyor hem çalışıp hem yemeği nasıl yapsın ki. Sordum ben kendisine her şeyi severler kendiniz TOMA dedi ama ben etkilemek istiyorum
- +1 yıl
Ozaman yemek olarak bir kuru fasulyeye yanına pilav tatlı olarak sütlaç çorba olarak mercimek yap içeceği sen bilirsin ben kendi isteğimi söledim djjjdfkkfkfk
- Soran+1 yıl
Ya hahaha anladım ki erkekler her şeye olur kafasında 😂 ama kadınlar çok eleştiriyor o yüzden korkuyorum. Mercimek çorbası+ hünkar beğendi+ salata ve yaprak sarması+ profiterol nasıl olur?
- +1 yıl
Olsada yesek mükemmel sana kolay gelsin
- +1 yıl
Ayranlı çorba yap salata yap tavuk pilav yap bide tavuk göğsü tatlısı
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
çok kritik bir soru ya :d eşimin annesinin ağzı açık kalsın isterim
10 Yorumla Arnavut ciğeri baharatlı pilav yap
20 Yorumla- +1 yıl
Bulgur Pilavı + Fırında patatesli domatesli tavuk + Cacık TATLI OLARAK Baklava ya da Tulumba tatlısı
00 Yorumla Mercimek çorbası
Pilav
Karnıyarık
Cacık
Kola
Sütlaç00 YorumlaKarnı yarık yap çorba yap pilav salata yap ve tatlı yap
00 YorumlaKöfte patates pilav bi et yemegi yap pirzola falan bi salata yaparsin aklima gelen bunlar.
00 Yorumla- +1 yıl
Onların sevdikleri. =)
Normal bir yemek yap o kadar da kasma
00 Yorumla Benim sorularım var ne yapmaliyim
00 YorumlaGeleneksel yemeklerr falan
00 Yorumla- +1 yıl
Maklube yap ortaya karışık
00 Yorumla - +1 yıl
Eşine sor O bilir 😉
rakı balık
11 Yorumla Rakı balık yap
10 Yorumla- +1 yıl
Lahmacun
00 Yorumla Allah ne verdiyse 😉
00 YorumlaYemek
00 Yorumla- +1 yıl
ne oldu bu arada
00 Yorumla - +1 yıl
tavuklu pilav
00 Yorumla
Devamını Gör(22)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhaba,
İyi yemek yapmayı taclandıracak en önemli noktalardan biri yan ürünleri ve eşlikçileri iyi seçmektir.
Başlangıç olarak fırınlanmış domates ve kapya biber ile yapılacak, soğuk dahi servis edebileceğiniz bir çorba ile başlangıç yapabilirsiniz.
4 kişi için;
180 derecede ortalama 30 dakika fırınlanıp, sonrasında blenderdan geçirilir. Tuz, karabiber ve limon suyu veya elma sirkesi ile lezzetlendirilir. Soğuk servis edecekseniz; içerisine buz ilave edebilirsiniz. Sıcak servis edecekseniz, kıyılmış taze fesleğen ve süt ile lezzetlendirebilirsiniz.
Masa güzelliklerinden, semiz otlu ve bol yeşillikli, içerisinde nane parçaları ve portakal dilimleri olan bir salata yapabilirsiniz. Salatanın üzerine muhakkak birkaç parça ceviz ilave edin, daha keyifli olacaktır.
Ara sıcak olarak; yeşil mercimek ve sotelenmiş soğan dolgulu bir paçanga / sigara böreği yapabilirsiniz. Yanına bir parça süzme yoğurt ile servis edebilirsiniz. Ev yapımı çemen veya acuka da börek yanına farklı olabilir.
Ana yemek olarak, fırın yemekleri hem havalı hemde lezzetli durmaktadır. 140 derecede ortalama 4 saat pişireceğiniz bir kuzu kol, yemek masasınsa sizi iyi bir şef yapacaktır.
Kasabınızdan ortalama 1.2 - 1.5 kglık bir kuzu kol alın ve kasabınızın ortadan 2'ye kesmesini rica edin. Taze kekik ve taze biberiye, tane karabiber ve sarımsak taneleri ile harmanlayarak önce 2 kat yağlı kağıda sonrada alüminyum folyoya sarın.
Fırına kuzu kolunuzu koyun ve 4 saat sonrası için yemek masanızın diğer lezzetlerini hazırlayın. Yanına iç pilav veya patates püresi yaparak, güzel bir sofra oluşturabilirsiniz.