Damla çikolatalı kek yaptım, nasıl olmuş. 😍 Tek şikayetim tüm damla çikolatanın dibe inerek orda birikmiş olması. Halbuki dibe çökmesin diye una bulamıştım ama yine de çöktü. Yani o siyahlar damla çikolata, sakın yanık sanmayın. 😂 Neyse bence böyle de çok lezzetli oldu. Damla çikolatalı kek sever misiniz?
Ellerinize sağlık🌸Damla çikolataların dibe çökmemesi için size bir püf noktası vereyim. Keki yaptıktan sonra kek hamurunun yarısını kalıba dökün ve kalan yarısına damla çikolata ekleyin hemen fırına verin. Hiç bir şekilde dibe çökme olmuyor o zaman. Ben bu şekilde yaparim hep😊
Merhaba, ellerine sağlık. ☺️ Damla çikolatalı her şeyi çok severim. Kek hamurumu kalıbıma döktükten sonra damla çikolatalarımı çok az suyla nemlendirip una buluyorum ve kekin üstüne koyup kalıpta biraz karıştırıyorum. Böyle yaptığımda hiç çökme yaşamadım.
Çok severim ama kekin hamuruna atıp karıştırınca dibe çöküyor, malum ağır şeyler dibe çöker 🤭 o yüzden hamuru katman katman döküp aralarına serpiştirmeyi tercih ediyorum, daha içeride kalıyorlar...
Damla çikolatalar kek hamurundan daha ağır demek hamurun kıvamı hafif olmuş. Bir dahaya çikolata parçalarını küçült böylece ağırlıkları azalınca dibe çekmeyeceklerdir. Eline sağlık
Merhaba, Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor. Bende yaparım arada damla çikolatalı çocuklar çok seviyor, bazende kakaolu yapıyorum sade kek sevmiyorlar, içinde ya bitter çikolata 🍫 ya da damla çikolata kakao gibi şeyler olacak
Evde yapılan bu tür tatlı pasta kek dayanamıyorum normal insan gibi bir porsiyon da yemiyorum komple tepsi ile gömüyorum rahatsız da etmiyor ama gidip dışarıdan alınca 1 dilimi bile rahatsız ediyor