Babam ne zaman kahvaltı için tost hazırladığımı görse "bugün yine üşengeçsin bakıyorum ki" diyor. Halbuki bence tost yapmak bir sanat. Birçok çeşidi var ama babam serpme kahvaltı olmazsa kahvaltı yapmaz.
Tost yapmak bence sanattır. Benim yaptığım tost 1 değil, 2 tane serpme kahvaltı sofrasına bedeldir.. Her zaman tost yapmayı tercih etmem, ama yaptığım zaman buna değer.
Kahvaltı hazırlamak benim zevkim ve görevimdir Baştan savma kahvaltı bana hakaret gibidir Çünkü bir hafta sonum var ondada geniş masa severim Ha o geniş masayı kurarım ilaveten tost sanatımıda o geniş masaya ana sıcak menü olarak ilave ederim o başka
Tost hazırlayana kadar serpme kahvaltıyı çoktan hazırlamış olurum Sürekli aynı şeyi yapmaktansa değişik değişik şekilde yapması daha iyidir. Bir gün kahvaltı, bir gün tost, bir gün çılbır, bir gün pankek, bir gün ince kıyılmış kızartma gibi gibi
Üşengeç: Tembel, üşengen. Tost yapması imkansız. Oturduğu yerden kalkacak, malzemeleri çıkartacak hazırlık yapacak. Zor yani. Bu arada tembeller çok yorulur. Ayrıca tembele soru sor iş yapmayı sevmez ama akıl verir bol bol.
seversin yaparsın. usengeclikle alakası yok. o zaman bir elma yiyenler daha üşengeç diyebilirsin. Kisaca kabul etmiyorlar. Fransada kruvasan ile kahve Rusyada kahvaltı bile yok. Türkiye'de kahvaltı yapmazsan su olur bu olur vs.
Tost öyle basit gibi görünsede lezzeti yakalamak ayrı bir beceridir. Ama serpme kahvaltıda hepsi kahvaltılıklarda olduğu için hemen masaya yerleştir yemeye başla
Bence her zaman standart kantin tostu yapıyorsan evet üşengeçlik denebilir : ) Ayrıca benim için tost varsa kahvaltılıklarda zaten olmalı yalnız yiyemem : )
2 şık dışın da 2 sinin de yeri tadı isteği keyfi ayrı vaktim olsa da özellikle kendime tost yaptığım tercih ettiğim çok olmuştur farklı kombinasyonları deneyerek lezzet şölenine dönüştürebilirim.
Tost var tost var. Fransız tostu ya da egg in Hole tarzı tostlar yapmak normal tosttan biraz daha uğraştırıcı aksine bazen canım istiyor usenip yapmıyorum 😂
@iyiliksevenbebek mutfak neden mafolsunki ben o kısmı anlamadım ben genelde tost vs sandviç yapan biriyim altı üstü dolaptan poşetten bi pembe domat alıyom bide peynir oda zaten hazır dilimli kaşar sucuklarıda at tavaya zaten tavayı tamam işte bi tek kulandığım bi tahta domates kesmeye bide bıçak zaten tava dahil hiçbirini yıkamıom ne gerek var yıkamaya yarın sabah yine aynı sucuğu koycam nasılsa yağ sıcağı görünce eriyo içinden sucukları alıyom tamam işte tahtayıda bıçakla domat çekirdeklerini attınmı üstünden tertemiz yani toplasan 1 mt kare alan kullanıyoz bunlamı batıyo mutfak
Ben üşenip ertelediğim için kahvaltıyı öğlen yapıyorum. Bir yumurta haşlıyorum cezvede. Pişmesini bekleyemediğimden, sarısını çiğ yiyorum maalesef. 😂😅 Sen şimdi gelmiş diyorsun ki tost yapmak üşengeçlerin işi mi 😃 😃