Evet luks bir mekanda peri masalı tadinda bir düğün yapıyorsunuz ve bu düğün yemekli 😋 Bir menü oluşturmak isteseniz ne koyardınız menüye?
Başlangıç?
Ara sıcak? Ana Yemek?
Başlangıç?
Ara sıcak? Ana Yemek?
Somon – Salata – Karides : Birbirine oldukça uyum sağlayan bu tabak, lezzetiyle akıllarda kalacak. Salata bir tabakta yapılması basit olan ama ayrıntıyı çoğaltan besinlerden biridir. Küçük bir kalabalık için oldukça ideal olan bu menü için pastayı biraz geç servis ettirmeyi unutmayın.
Mantar – Biftek – Kremalı Patates Püresi : Misafirlerinizin çoğunun et sevdiğinden şüphemiz yok. Genellikle et, birçok insanın -hatta dünya genelindeki birçok insanın- en popüler ana yemek tercihlerinden biridir. Kafanızdaki düğün yemekleri karmaşasından çıkıp, harika kızartılmış veya fırınlanmış bir biftek ile lezzetli ve doyurucu bir tabak oluşturabilirsiniz. Ete eşlik eden kremalı patates püresi ve fırında kaşarlı bir mantarı, misafirleriniz severek yiyecektir.
Kremalı/Köri Soslu Tavuk – Makarna – Sebze Salatası : Düğün yemekleri menüsü için bütçeniz biraz daha az ise, kırmızı et yerine beyaz et tercih edebilirsiniz. Krema ve köri soslarıyla harmanlanacak leziz bir tavuk ve yanında makarna eşliğindeki tabağınız, misafirleriniz için enfes bir düğün menüsü olabilir. Bu iki yemeğin yanına ekleyeceğiniz buharda haşlanmış sebzeler ile menünüz çok sağlıklı olacak!
Izgara Köfte – Pilav – Elma Dilim Patates : Düğün yemeği menüleri arasında çok fazla tercih edilen ızgara köfte, klasik ve lezzetli bir seçim olacak. Yanında servis edilen pilav ve elma dilim patates, gün sonuna kadar sizi tok tutacak doyurucu bir düğün yemeği olacaktır.
Karışık kızartma tabağı bir menü yerine geçebilir: Paçanga böreği, nugget, patates kızartması, mozeralla stick vb. kızartılabilen her besinin bir tabakta karışık olarak servis edilmesi son zamanların trendleri arasında. Genç çiftler düğünlerinde artık bu tarz düğün yemekleri tercih ediliyor. 🌸😎
Başlangıç
Ekşi kremalı kabak çorbası,
kişniş yağı ile
Meze;
Kuru patlıcan dolması, Kuru biber dolması, Karidesli enginar dolması, Tabule,
Ezine peyniri, Eski kasar peyniri, Patlıcan salatası, Rokali haydari,
Kiraz domates, Salatalık, Limon)
Ara sıcak;
Tahinli kabak söğürtme üzerinde içli köfte, taze naneli yoğurt sos ve acı biber yağı
Ana Yemek
Buharda pişmiş julyen sebzeler üzerinde, ağır ateşte pişmiş süt kuzu but sarma,
kuru domates ve sarımsaklı parmak patatesler, taze kekikli kuzu sos ile
veya Zencefil ve bal marineli fırınlanmiş ördek gögsü, mantarlı patates keki,
elmalı kırmızı lahana, arpacık soğanı Yaban mersinli taneli ördek sosu ile
Tatlı
Kestaneli çikolatalı mousse, ceviz şekerlemesi ve karamel sos
Abooowwww aboowwwww 😋😋😋
Kırmızı mercimek/domates çorbası
Nohut/kuru fasulye
Pilav
Sigara böreği
Hafif tatlı (revani, trileçe, vb.)
İçecekler alkollü ve alkolsüz olarak ayrı ayrı verilecek. Alkolsüz içecekler meyve suyu, asitli (kola, portakal suyu, gazoz) gibi içecekler olabilir. Alkollü içecek olarak, rakı veya kırmızı şarap olabilir. Viski, votka isteğe bağlı.
Rakı balık severlere bahçe/balkon/teras menüsü olarak verirdim.
Nohut kurufasulyeye viski sarap olmadi sanki
Cevap
9Cevap
Şimdi öncelikle istediği kadar lüks olsun mekan, benim ailem belli, sülalem belli 😊 Menü çok batıya kayamaz, buralarda gezinmeli.

Tabi yanına haşlanmış ya da ızgara sebzeler eklenebilir. Abartmadan ama, hafif renk katmak için.

Yanına da hoşunuza giden bir peynir çeşidi ve hafif sarımsakla bezeli fırın mantar.
İçeçek tercihi düğüne bağlı. Kim ne istiyorsa artık.
Ben çok sevdim bu menü işini. 😊
Selam🧚♀️
Ben dünya mutfağından lezzetler tercih etmeye çalışırdım.🦋
Çok hazırlıksız yakalandım 😄 öyle bir davet versem bilmem kaç ay önceden menü araştırmaya başlardım kesin.
Ooo hemde ay :)))
E düşünürdük o mu olsun bu mu olsun diye 😄
Evlenmek için garı bulduk da
Düğünü
Menüsü kaldi
Lükse bak lükse
Peh 😝
Aaa garı çok ayıp🤔
Soğuk meze , sigara böreği , yaprak sarma , biftek , baklava , kadayıf , sütlaç, tarihi güllü ve naneli şerbetler , isteğe bağlı hafif alkol.
Selam.💮
Büyük ihtimalle memleketimin meşhur yemekleri olur.😂
yemekli olmazdi bu agir bir dügün olurdu tatlı olarak dondurma veya dondurma üstü brownie ama tabi ki bol frambuazlı pasta 💅🏼
Onden bi corba sonrada 1 tabaga et patates piresi pilav yanina bir kac tanede mantar
Lüx mekanda düğün mü 😂🙈
Yazık o paraları yahu
Mesela yani :)))
Kuru fasulye pilav 😂atamız çok severdi
Mumbar dolmasi
😂
CZN Buraktan bir şeyler.
Pasta ve meyve suyu yeterli 😀
Hahaahha gözümün önüne geldi 4 kisilik masada 3 tane kuru pasta :)))
:)))) plastik beya bardaklar ben cocukken oyleydi yani 😂
MEnemen soganlı
etli yemekler salata kola ve şarap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?