En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Selam🌺
Ben de internet gibi yerlerden tarif aradım yapmak için ama bulamadım bulsam da içi hamur gibi olan tarifler veriyorlar.
Türkiye'de yapan bir teyzeden alması için anneme sordum ve aldım tarifi.
Yeni yeni lokma çeşitleri çıktığından içine dolgu doldurup sunum yapıyorum.Lokma Tatlısı
Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 2 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 çay kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz
Şerbeti için
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- Çeyrek limon
Yapılışı
- Yayvan bir tavaya yağımızı alalım orta ateşte kızdıralım lokmalarımızı bir tatlı kaşığını yağa batırıp yağlanmasını sağlayalım ve kaşıkla küçük toplar şeklinde yağın içerisine bırakalım
- sık sık kaşığı yağa batırıp sonra hamurdan parçalar koparalım bu şekilde kızartalım kızaran lokmaları soğuk şerbete atalım bir kaç saniye bekletip çıkaralım ve bu şekilde tamamlayalım
- İsteğe göre çikolata ya da meyveler ile servis edelim.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
- +1 yıl
Selam🌺 Elbette evde çok güzel lokma olur bir kaç denemede ben de o çıtırlıģı yakaladim diyebilirim. Hemen tarife geçelim
Lokma tarifi.
Malzemeler.
- 3,5 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı instant maya (10 gr)
- 1 çay kaşığı tuz kaşık dolu olmasın
Şerbeti için.
- 2 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı su
- 1 dilim limon.
Kızartmak için.
Sıvıyağ
Yapılışı.
- Önce hemen şerbeti hazırlayalım Şekeri suyu alalım karıştıralım Şekeri erisin kaynamaya başlayınca limonu sıkalım 5 dakika kaynatalım altını kapatalım. Soğumaya bırakalım.
- Hamuru için de tüm malzemeleri kaba ekleyelim ve mikserler çırpalım biraz cıvık bir hamur olmalı. Kek hamurundan biraz daha kıvamlı olcak.
- Hamuru hazırlayınca üzerini kapatalım 1 saat mayalandıralım.
- Süre sonunda bir tencereye sıvı yağ koyalım tencere derin olsun ve yarısına kadar sıvıyağ ekleyelim ve yağı kızdıralım
- Bir tabağa ayrı sıvı yağ koyalım kaşıkla hamuru alırken yapışmasın diye kaşığı o yağa batırıcaz.
- Hamuru elimize alalım yumruk sıkalım ve yumruğumuzun üzerine gelen hamuru yağa batırılmış kaşıkla alıp kızgın yağa atalım.
- Ara ara karıştırarak arkalı önlü kızartıyoruz
- Seri şekilde yumruk sıkın kaşıkla alın ve yağa atın önlü arkalı kızartın dikkat edin çok cabuk kızarıyor ve kizaran lokmaları gevgirle süzüp soğuk şerbete atın.
- 2 dakika soğuk şerbette karıştırıp bekletip servis tabağına alalım.
- Aynı işlemi hamur bitene kadar sürdürelim.
Afiyet olsun 🌺20 Yorumla - +1 yıl
3,5 su bardağı un
2 su bardağı su
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 silme çay kaşığı tuz
Şerbeti için;
2 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
1 dilim limon
Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz ben limon kullanmadım ama tarifimize göre limonu şekeri ve suyu tencereye alıp kaynatıyoruz kıvamlı bir şerbetimiz olcak şerbeti soğumaya bırakıyoruz tatlımız için hamuru hazırlıyoruz gerekli malzemeleri bir kaba alıyoruz ve mikser yardımıyla karıştırıyoruz kek hamurundan daha kıvamlı bir hamur elde ediyoruz 1 saat kadar mayalanması için dinlenmeye bırakıyoruz ve bekliyoruz mayasını bulan hamurumuzu alıyoruz bir tencereye yarısına kadar sıvı yağ ekliyoruz ve kızdırıyoruz hamurdan avucumuzun içine yumruk yapar gibi alıyoruz yağa batırılmış tatlı kaşığıyla yumruğumuzun üzerinde kalan parçayı alıyoruz ve kızgın yağa atıyoruz ara ara karıştırarak arkalı önlü kızartıyoruz kızaran hamuru şerbetin içine atıyoruz ve yine karıştırarak 2 dakika kadar bekletiyoruz ve servis tabağına alıyoruz hamur bitene kadar bu işleme devam ediyoruz eğer şerbetimizden kaldıysa üzerine döküp tatlıyı batırarak tüketebilirsiniz.00 Yorumla - +1 yıl
3,5 su bardağı un
2 su bardağı su
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 silme çay kaşığı tuz
Şerbeti için;
2 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
1 dilim limon
Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz ben limon kullanmadım ama tarifimize göre limonu şekeri ve suyu tencereye alıp kaynatıyoruz kıvamlı bir şerbetimiz olcak şerbeti soğumaya bırakıyoruz tatlımız için hamuru hazırlıyoruz gerekli malzemeleri bir kaba alıyoruz ve mikser yardımıyla karıştırıyoruz kek hamurundan daha kıvamlı bir hamur elde ediyoruz 1 saat kadar mayalanması için dinlenmeye bırakıyoruz ve bekliyoruz mayasını bulan hamurumuzu alıyoruz bir tencereye yarısına kadar sıvı yağ ekliyoruz ve kızdırıyoruz hamurdan avucumuzun içine yumruk yapar gibi alıyoruz yağa batırılmış tatlı kaşığıyla yumruğumuzun üzerinde kalan parçayı alıyoruz ve kızgın yağa atıyoruz ara ara karıştırarak arkalı önlü kızartıyoruz kızaran hamuru şerbetin içine atıyoruz ve yine karıştırarak 2 dakika kadar bekletiyoruz ve servis tabağına alıyoruz hamur bitene kadar bu işleme devam ediyoruz eğer şerbetimizden kaldıysa üzerine döküp tatlıyı batırarak tüketebilirsiniz.00 Yorumla - +1 yıl
Un maya tuz su yoğur yağda kızart şerbet yap. Bire bir ölçü ile şerbet yapabilirsin
00 Yorumla - +1 yıl
ne gerek var bir ton yag gider ona al pastaneden
00 Yorumla - +1 yıl
Tabi guzel oluyor hemde
00 Yorumla - +1 yıl
Videosunu izle, yoksa çok saçma oluyor 😂
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Buraya niye yazıyosun ki internette yok mu? :d
11 Yorumla- +1 yıl
Mantıklı cevap eic bence 😊
- +1 yıl
Canim cekti yaa
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Merhaba,
Tabii ki evde lokma dökülür. Hem geleneksel hemde son yıllarda inovasyon yapılan güzel tatlılarımızdan biridir.
4-6 kişilik lokma tarifi;
Şerbeti için;
Kızartmak için;
Ayçiçek yağı kullanın.
Afiyet olsun.